Наследен имот - и имотна измама

• 3 950
  • 81
  •   1
Отговори
# 75
  • Далечният изток
Добре де, ама защо никъде не излиза той да е притежавал нещо? Никакви сделки няма, данъци не е плащал... Бащата имам предвид. На първа страница авторът пише, че не е имал брак бащата с другата жена, както не са имали и общи деца. Не е ли възможно жилището да е било нейно или купено съвместно, но само на нейно име?
Кога е построен блокът, кои са първите собственици - вероятно някой жив от първите собственици ще има и може да си спомни за конкретния апартамент кои са били първите.
Ехее, айде чак първите собственици....
Вече дадох съвет - да търси в Службата по вписванията по имот, а не по ЕГН на бащата.

# 76
Залагам, че ще се окаже, че имота не е бил на бащата.

# 77
Аа, значи авторът да се държи като възрастен. А бащата кога ще се държи като такъв?

Не, наистина не ми го побира умът - да знаеш ти, че имаш дете, но да го оставиш да си живее само с майка му, само защото тя “не ти дава”?!?! да го виждаш. Съжалявам, но този мъж или е бил изключително прост, или така му е било удобно.

Откъде накъде поведението на автора се заклеймява като меркантилно? Търси наследство от кръвния си и законен баща, не от съседа. Не се опитва да ощети братя, сестри и съпруги.

Общо-взето, повечето, които не си гледат децата, обикновено лежат на нечий гръб, та трудно ще се окажат крупни наследодатели.

# 78
Добре де, ама защо никъде не излиза той да е притежавал нещо? Никакви сделки няма, данъци не е плащал... Бащата имам предвид. На първа страница авторът пише, че не е имал брак бащата с другата жена, както не са имали и общи деца. Не е ли възможно жилището да е било нейно или купено съвместно, но само на нейно име?
Кога е построен блокът, кои са първите собственици - вероятно някой жив от първите собственици ще има и може да си спомни за конкретния апартамент кои са били първите.

Никъде не съм писала, че е невъзможно. Защо може да няма записи в АВ вече се говори. Защо може да няма нищо в данъчното - защото може да не го е декларирал (вече писах). Няма значение дали възможността е малка, наследникът е длъжен да се разрови.

# 79
  • Варна
Общо-взето, повечето, които не си гледат децата, обикновено лежат на нечий гръб, та трудно ще се окажат крупни наследодатели.
Напълно съм съгласна.

# 80
Моралните стожери на бг-мама едва ли някога са били в тази ситуация, лично те или техните деца. Ще търси порасналият човек път към плазмодия, дето цял живот не го е потърсил. За какво? Да му бърше старческия гъз от умиление, че го е "открил"?
И сами не си вярвате.

# 81
  • София
Темата е много ясна за наследство, кой какви връзки поддържа, прекъсва и тн. Техен проблем. Така или иначе няма защо да остави наследството в нищото, ако изобо има такова. Отношения не се правят и развалят от един. Ами да кажем едно наследство може пък да е малка компенсация за това, че родител те е изоставил напълно.
По принцип за моят баща ми се обадиха от полицията... Първо бяха намерили сестра ми. В крайна сметка не им трябва мн да търсят за установяване на тези връзки. А някой трябва да се погрижи за погребението, не знам дали им е задължение, но за мен е нормално и би трябвало да е. Те нямат така или иначе как да знаят личните отношения в семейството, а може недай си боже да се случи о просто когато някой е временно в чужбина.

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 16:32 от Angel_Dust

Общи условия

Активация на акаунт