Наследен имот - и имотна измама

• 3 937
  • 81
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
И да, грозно е при това положение да търси наследство.

И какво от това? Кои сме ние да го съдим? Коя от нас може да гарантира, че няма да направи същото и ще зареже потенциалното наследство? Хайде да не се правим на по-светци и от папата. Грозно или не, не върши нищо незаконно.

# 61
  • Пловдив
Аз не виждам нищо лошо да търси, ако има. За другото съм съгласна с Мама Ру - и още как може майката и да е пречила на срещите, и да е настроила детето. Само не разбирам откъде накъде авторът предполага, че е имотно измамен.

Няма определен срок за приемане на наследството, а те търсят кредитори, сънаследници или кандидат-купувачи. Wink
Срок може да ти се определи от съда по искане на кредитор, но първо трябва да те намерят.

# 62

И какво от това? Кои сме ние да го съдим? Коя от нас може да гарантира, че няма да направи същото и ще зареже потенциалното наследство? Хайде да не се правим на по-светци и от папата. Грозно или не, не върши нищо незаконно.
За незаконното, не е незаконно. Ама търси нещо, дето дори не знае има ли го и понеже не го намира предполага, че му е отнето с измама. А е напълно възможно всичко да е било оформено на втората жена и да е заминало за нейните деца.

# 63
  • Варна
В такъв случай ще го разбере. Няма нужда тук да му размахваме моралистки пръсти.

# 64
Ами, ако беше потърсил баща си последните 35 години щеше да знае какво има и какво няма баща му на свое име, а не да чака някой да го уведомява, че баща му е починал. А така ще си отнесе до края на живота си и травмата, че е израснал без баща.

# 65
  • Варна
Значи, аз никога не съм прекъсвала отношения с моя баща, но нямам представа за всичко, което той има или няма на свое име. Движимо и недвижимо имущество си е лично негово и ако той иска да го знам, ще ми каже. Така че и това не е съвсем вярно.

# 66
Но поне ще разбереш като почине, ще имаш шанса да се простиш с него и да, да разбереш какво наследяваш. А защо изключваш възможността той да уреди приживе всичко и да информира наследниците си кой какво ще получи?

# 67
  • Далечният изток
Говориш за нормални отношения между деца и родители, каквито в семейството на автора са липсвали. В крайна сметка, за добро или зло, той се явява наследник, нормално да се интересува.

# 68

За незаконното, не е незаконно. Ама търси нещо, дето дори не знае има ли го и понеже не го намира предполага, че му е отнето с измама. А е напълно възможно всичко да е било оформено на втората жена и да е заминало за нейните деца.

По какъв начин да е оформено на втората жена?

# 69
Първо, не знаем дали имат брак. Второ - възможно е да е купено на нейно име или на името на някое от децата й, нали? Доколкото си спомням жената има две деца от друг мъж.
Ако не са имали брак и имотът е на името на жената, как точно синът на мъжа ще наследи нещо?

# 70
  • Варна
Може и да ѝ е прехвърлен чрез продажба. Все тая. Твърде далеч отидоха някои коментари според мен.
“Травмата” че е израствал без баща е по вина на родителите - на майката, ако действително е попречила на бащата да се вижда със сина си; и на бащата - щом не си е търсил законното право да се вижда с детето си въпреки фасоните на майката. И в двата случая явно става дума за силно неграмотно семейство.
Синът и да е потърсил контакт след пълнолетие, това няма да му изтрие с магическа пръчка вече изживяното безбащиното детство.
А и темата доколкото разбрах е с ясна насоченост относно унаследяване, а не кой, защо и как е израснал.

# 71
Авторът казва, че от това, което е проучил, апартаментът е на бащата. Сигурно или не, той е длъжен да провери.

# 72
Добре де, ама защо никъде не излиза той да е притежавал нещо? Никакви сделки няма, данъци не е плащал... Бащата имам предвид. На първа страница авторът пише, че не е имал брак бащата с другата жена, както не са имали и общи деца. Не е ли възможно жилището да е било нейно или купено съвместно, но само на нейно име?
Кога е построен блокът, кои са първите собственици - вероятно някой жив от първите собственици ще има и може да си спомни за конкретния апартамент кои са били първите.

# 73
Не е останал вечно дете авторът, можел е като възрастен да потърси баща си и да намерят път един към друг евентуално. Не размахвам морален пръст, но и няма как да харесвам подобно меркантилно поведение. Чак и измама си измисли. Ако не иска да чете негативни коментари, отива си както е редът при адвокат, плаща си и получава съвет.

# 74
  • Варна
Аа, значи авторът да се държи като възрастен. А бащата кога ще се държи като такъв?

Не, наистина не ми го побира умът - да знаеш ти, че имаш дете, но да го оставиш да си живее само с майка му, само защото тя “не ти дава”?!?! да го виждаш. Съжалявам, но този мъж или е бил изключително прост, или така му е било удобно.

Откъде накъде поведението на автора се заклеймява като меркантилно? Търси наследство от кръвния си и законен баща, не от съседа. Не се опитва да ощети братя, сестри и съпруги.

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 16:55 от Didi168

Общи условия

Активация на акаунт