Първо впечатление

• 6 958
  • 109
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Е, да, де... аз какво говоря. По твоя пример в качество на учителка твърдиш, че не можеш да бъдеш излъгана, но в предните си коментари именно разказах, че твоя колежка не само убедено вярва в лъжи, заблуди, пропаганди до степен да противоречат с женската й природа чисто като човек, но и професионално като възпитател на младежта. Отделно на това, тя самата е лъгала, заблуждавала и скривала истината, на всичкото отгоре не спазва своите изисквания, които има към околните и заради които изисквания реже на момента, вирва нос и си тръгва...

Колкото до по-предния коментар, видях, че не схващате някои от написаните неща споменавайки калъпи, политики, Украйни.
Когато човек се е изказвал негативно за Украйна, следял е руските пропагандни медии или иначе казано вярва в това, което му говорят там, изказвал се е, че украинките в България си търсят български мъж и го е казвал ехидно, твърди, че е пацифист докато половинката на този човек си изкарва хляба от оръжия, които убиват, разкъсват, инвалидизират от десетилетие хората, които УЖ защитава, а не е казал дума пред него, за да му покаже начинът си на разсъждение и да приложи аргументите си, които е говорил пред мен и дори не пожелал да чуе, ЧЕ НЯМА БЪКЕЛ ОТ ТЪПОТИИТЕ СИ, такъв човек какво го правите? Оставяте го като свой приятел и повече не повдигате темата, знаейки че е лицемерно нищожество? Същият този човек ми каза надменно: "  - Имам мозък, очи и разум! -  Виждам по-далеч от носа си! - Аз знам! " и е сляп и глух за аргументите ми (включително аргументите на нормалната част от човечеството, а тя е доста по-голяма от конспиратори и всякакви неадекватници и манипулирани), но в същото време неговите аргументи са изключително несъстоятелни и неверни като факти, то кой е крив и кой прав? И кой живее в лъжа с половинката си и семейните си приятели, гледайки ги на всичкото отгоре в очите?
И що за жена, мислеща се за будител на нацията и родолюбец ми е подкрепяла убийци на деца, жени, старци, мъже, бащи, братя, годеници, синове докато с поредната си надменност ми каза, че е пацифист? Пацифист, който живее с кървави пари от две десетилетия, ходи в Турция на екскурзии и почивки, има си свои приятели там, но като чуе " патриоти " да говорят с патос за Баташкото клане и бомбардировките над София, тя става досущ като лумпените и спира да разсъждава като жив човек, а като един от многото в тълпите, водени за носа от поредните фашизоидни вождове. Та нали тя трябва да е човекът, който разобличава лъжците? Да долавя нечистите им намерения? Защо тогава тя не пада по-долу? Този човек в продължение на години, въпреки че е учител с високо мнение за себе си, се държа като инфантил и откровен глупак щом не може да се аргументира, а пуска по някоя от глупостите си и казва - " Спирам с тази тема! " Говореше ми за африканските роби, индианците, бомбардировките над Хирошима... Нещо познато? Що за педагог ще предпочете да се информира от западните медии, които говорят същите пропаганди, подкрепящи защитниците на православните християнски ценности, но убиващи спящи хора в домовете им с ирански дронове и изпращащи северно корейци да " освобождават " потиснати иначе руснаци, като приятелят ти от вече десетилетие си вади хляба от това, че български куршуми, мини и снаряди разкъсват същите тези освободители и УЖ защитават смятаните от същия този педагог нацисти и какви ли не, изкарвани в пропагандите. Ако някой от вас не е видял противоречия, значи не може да бъде наречен човек!
 В интерес на истината огорчението от друг човек, когото съм мислил за приятел ми отвори очите каква всъщност е тя. Когато й разказах за него, тя беше категорична, че на мое място би приключила отношения с такъв. Когато дойде време да й кажа, че тя е същата като него и изброих множество общо, тя нямаше какво да каже в своя защита. Тук не ставаше въпрос за свободно интерпретиране, а за конкретни примери в постъпки и изказвания, които нямаше как да обори. Ако наистина е разбирала смисълът на думите, както ми е твърдяла, още в този момент е усетила, че пътищата ни няма как да продължат в една посока. На всичкото отгоре сама каза, че иска приятелството ни да е както преди, т.е. тя да продължи с противоречията си, лъжите си, простотията си, а аз да съм приятел за пример. Как пък не! Последният път ми показа, че продължава да вярва в същите неща без да направи ревизия на знанията си, принципите си и действията си и на всичкото отгоре ми каза, че " за съжаление живеем в демокрация и никой не ни е питал ". Е.. .това жена и учител! И предишен пример от края на февруари 2022 година -   " Мен никой не ме е питал дали искам да сме в НАТО! " Аз не знам що за идиот (всъщност примери за такива хора има много) може да разсъждава така и да се води по акъла на видими популисти, мръсници и престъпници, но идиотизмът му стига дотолкова да не каже на близките си как точно разсъждава, за да не загуби и тях. С чиста съвест мога да кажа, че аз за разлика от нея нямам двоен морал за принципите си, нито за отношенията си към хората, нито съм бил приятел с някого без да го заслужавам. Затова и явно такива нарцисисти искаха да е както преди... Да го ду*ат такива! Тя със сигурност, макар че такива и мъж не заслужават.

Първият ми коментар започна именно с това, че познавам и съм познавал учителка, зряла жена, която също като вас твърди, че успешно преценява хората, хваща лъжата, реже на момента, но иначе никога не би простила лъжа и предателство..., а се оказа, че не само тя е била подлец, лъжец, манипулатор, егоист, нарцисист, но не видях да се различава много от повечето пишещи коментари, които са напълно ОК с такова поведение, но и че те не биха търпели да е спрямо тях. Сред коментарите видях, че далеч тя не е изключение. Така че няма как такива хора да се учат на стари години какво значи човечност, емпатия, честност, искрено приятелство. Когато човек е изрод, но твърди, че не е, той явно не разбира, че е изрод...

Честито повишение на учителските заплати с 15 %! Нищо, че някои учители разсъжават като фанатици. Те си знаят кои са...

# 91
Сега видях темата.
Интуицията ми никога не ме е лъгала. За жалост, аз съм се лъгала в интуицията си.

# 92
  • София
Винаги са се оказвали верни и винаги слушам - интуиция, реакция на тялото ми.

# 93
  • SF
Не ги слушам. Понякога не ми се и налага. Често се запознавам с хора, с които имаме еднократно общуване или служебно. Страдам само, ако не съм си слушала интуицията, когато става въпрос за близки и трайни общувания. Наясно съм и виждам "невидимото", но не мога винаги да реагирам адекватно. Все давам някакви шансове и надежди, че може и да се заблуждавам и отношенията ни да тръгнат в посока, която устройва и двете страни.

# 94
Никога. Било то с уж приятели или любовни партьори. Повечето хора са отлични актьори и именно гледат да правят добро впечатление в началото. Но в последствие си показват всички същността. При мен и хората около мен е именно така. С жените е пълна трагедия. В началото са принцеси и след 2-рата седмица са говеда, а по отношение на приятелите - използвачи. В интерес на истината с истинските ми приятели станахме такива или заради сбиване или някаква тежка ситуация.

# 95
  • Somewhere far away
Повечето хора НЕ са изобщо актьори. Има използвачи, има и манипулатори. Но това че ти на такива си попадал, не означава че повечето са такива.

# 96
Повечето хора НЕ са изобщо актьори. Има използвачи, има и манипулатори. Но това че ти на такива си попадал, не означава че повечето са такива.

И маниполатори и актьори и всичко подобно не го харесвам. Да това, което казах е личен опит. Не съм казал за всички. Говоря за себе си. Знам, че има много свестни хора на този свят.

# 97

И маниполатори и актьори и всичко подобно не го харесвам. Да това, което казах е личен опит. Не съм казал за всички. Говоря за себе си. Знам, че има много свестни хора на този свят.

Попитай се защо ти попадаш все на кофти хора. Дали не е защото подобното привлича подобно?
Не ми отговаряй, на себе си го задай въпроса. Тука вече си достатъчно ясен, и едва ли някой ще те отрази насериозно повече.

# 98
С жените е пълна трагедия. В началото са принцеси и след 2-рата седмица са говеда,
JoyJoy с кафето добро хумористично събуждане.

# 99
Ало разбиращите един личен пример не сте дали, ама сте философи. Не ме привличат такива хора, но на всеки се случва. За това имаме мозък да разсъждаваме и да отсяваме ненужните.

# 100
Отсяли сме те вече, стига се излага.

# 101
И аз вас отсях. Ако си мислите, че по някакъв начин, ще ме накарате да съм, като вас или да млъкна - нееее. Ако, ще давате съвети, ще е хубаво да давате примери  от житейския си опит. Хората, които търсят мнение и съвети търсят хора с история, а не философи.

# 102
  • Somewhere far away
Е, ти наистина само обикаляш темите в този раздел и се чудиш с кой да се заяждаш. Наистина не е много ок.
Вземи си намери друго хоби.

# 103
Е, ти наистина само обикаляш темите в този раздел и се чудиш с кой да се заяждаш. Наистина не е много ок.
Вземи си намери друго хоби.

Аз не се заяждам. Изказвам мнението си на автора и готово. Но някой изведнъж започва да ме оборва с нещо. Ама не ме интересува вашето мнение. Не съм тук да печеля интернет уважение. Не търся вашите оценки.  Аз ги получавам в реалния живот. Просто ме подминете.

# 104
  • Somewhere far away
Така ли? Щото на мен ми прилича точно на търсене на внимание.

Общи условия

Активация на акаунт