Догодина, до амина, в "Искам бебе" бебета ще има

• 24 863
  • 752
  •   1
Отговори
# 405
Фей, Стискам палци всичко да е наред този път и с успешен финал Hug

# 406
Fayona, добре дошла и да не си тръгваш Simple Smile

# 407
Fayona, добре дошла! Simple Smile

# 408
Fayona, много се зарадвах, като прочетох и в другата тема, а още повече че си тук. Да си стои бобчето на топло до успешен финал 🩵

Благодаря, АА - минахме днес през доц. Георгиева, вдъхна ни спокойствие, че стойностите в момента са леко към умерено увеличени и ще се следим как се движат нещата. Обясни ни, че феталните измервания са един вид от друга перспектива, докато неонатолозите при трансфонтанелна ехография имат различна гледка и затова стойностите преди и след раждане не са от една и съща скала.  Споделям това по повод, че аз бях в шок как преди да родя последно единият вентрикул беше 14мм (средно-тежка вентрикуломегалия), и как като в Токуда ми казаха, че сега е 26мм щях да почина. В крайна сметка, с нея пак ще се видим след месец и половина, за да измерим и да следим как се развива и дали си стига бебешките milestones. Ще имаме и втори контролен преглед от неонатологичния пакет в Токуда, успяхме да запазим тогава да я прегледа д-р Масларска, за която също съм чувала добри неща. Засега фокусът ни е също да следим дали наддава добре тегло, което беше в застой, но се надявам да се оправим. Някоя от вас имала ли и такова преживяване със слабо наддаване или застой в първите 14 дни?

# 409
По спомени за първите две седмици просто си върна теглото при раждане. И беше нормално да е така.

Файонка, радвам се и пожелавам да си тук до прекрасен финал Green Heart

# 410
  • Замък сред облаците
Браво, Фиърлес! За наддаването не помня, чак на първия месец го претеглихме, но по спомен както каза Одри първите 2 седмици се цели връщане на рожденото тегло.

# 411
Fearless, ние бяхме с регрес на кг дори . Съветът ми е, ако давате адаптирано мляко, да потърсите пре-мляко. Усвоява се малко по-лесно от обикновената формула и казват, че било най-близко до майчината кърма. По-трудно се намира на пазара и ако се хареса, не го сменяйте. Дават го уж за първите месеци, но дъщеря ми най-добре се хранеше от него. Мисля, че имаше седмична норма за наддаване първия месец около 150-200 гр на седмица. Сега съм започнала пак да чета старите неща и ще погледна. Колко кг е в момента и колко е родена? Иначе е особено важно с тия килограми за цялостното развитие на детето и те съветвам да си купите кантарче вкъщи и да се следите, а не да разчиташ на консултации. Ако имаш въпроси, питай. С голямата ми дъщеря минахме през ада на злоядо дете с ниски килограми и всички последствия от това.

# 412
Иначе е особено важно с тия килограми за цялостното развитие на детето и те съветвам да си купите кантарче вкъщи и да се следите, а не да разчиташ на консултации.
Това пък изобщо не е вярно. Повечето бебета особено кърмени, не наддават достатъчно първите седмици, защото се изморяват бързо, постоянно заспиват докато се хранят и т.н и пак си се развиват добре. Храненето в повечето случаи се оправя със заякването на бебето, сега при вас какъв точно е бил проблема за да има последствия за детето, не знам, но едва ли е свързано само и единствено с яденето.

# 413
При нас тя се роди 3100, падна до 2930, изписаха ни 3кг, като не са смущаващи разлики, но закотви на тези 3 откакто сме вкъщи. Взехме везна и я теглим, днес имам една консултация с IBCLC консултантка по кърмене - на смесено хранене сме, като давам допълнително Hipp HA 1, с което започнахме в болницата. Вчера педиатърът я претегли 3150, но тъкмо беше яла. Утре сутрин ще я претегля пак без памперс преди хранене. Иначе четох, че може би засега е добре да бъде максимум 30 мин на двете гърди и после да дохранваме с формула, за да не се уморява прекалено и да си поема калории вместо да ги гори в сучене. А аз след това да доизцеждам за стимулация на повече количество кърма. И така на 2.5-3 часа докато не започне да качва грамове.
Можеш ли да споделиш (може и на лични) какво пре-мляко конкретно бяхте избрали? Видях опции на Nan.
Не съм правила подробно проучване за адаптираните млека, но май засега с Хип беше добре - само забелязах повече газове след хранене - къркори й коремчето.

# 414
Алисън, зависи от теглото при раждане и при изписване. Вкъщи успешно се докарахме до тегло от 2,350 с кърменето, а при изписването бяхме 2,500. После имахме забавяне във всички физикални показатели на развитието...
Когато успяхме да оправим качването и килата да са в нормата горе-долу (те затова са и тези норми), започнахме да настигаме връстниците, но детето започна да се обръща, седна,  проходи и проговори по-късно и беше много болезнено и свързано с много притеснения. Така и не успяхме да намерим друг проблем освен храненето.
Fearless, ще ти пиша налично, за да не спамим.

# 415
По принцип всички бебчета ги изписват с по-ниско тегло от рожденото и това е напълно нормално. Вече за покачването вкъщи си имаше таблички, но пак е индивидуално. Хубаво е да имате кантарче, особено ако бебчето е на кърма, за да сте спокойни дали приема достатъчно количество. Може да го теглите преди и след хранене.
ПП чашки или пликчета за кърма препоръчвате, ако се наложи повече цедене?

# 416
Тончо се роди 3410 и го изписаха 3060, като акушерките на последния ден ми се скараха, че много е отслабнал и да почна да давам АМ, а аз кърма още нямах, само на АМ беше в болницата Simple Smile, та се прибрах много притеснена.
На 6 месеца беше дебело бебе 8кг Simple Smile

Кактус аз ползвах чашките, защото не съм замразявала, само в хладилник съм държала. Пликчетата за фризер.

# 417
Тегленето преди и след хранене е един омагьосан порочен кръг, който само притеснения носи. Избира се един ден в седмицата и само тогава се тегли бебето, голо или с памперс.
Гери за мен няма как това да е свързано само с храненето, ако бебето не е искало или можело с месеци да пие мляко това определено е било с някаква причина. Моето дете е родено 2640, на 10 дни е опериран с тегло 2500, после беше на венозно хранене сума ти време, което е по-лошо и от хранене с сонда, защото доставя единствено и само хранителни вещества колкото да поддържат базовите нужди, а не и да наддава. На 1 месец и 2 седмици най-после му сложиха сонда, но само за 3 дни. Теглото си му варираше около рожденното плюс минус 100 гр. След тия 3 дни ме викнаха при него и ми казаха почваш с шишето през 2-3 часа по 30 мл и всеки ден трябва да увеличаваш с по 10-15 мл количеството. Добре ама това дете нямаше сукателен рефлекс. Не можеше и 30 да изяде. 10 дни бяхме в болницата и храненето беше мъка!! Ревала съм за всеки милилитър, теглеха го всеки ден и все беше ту нагоре ту надолу. Като ни изписаха е бил на почти 2 месеца, от деня в който се прибрахме, явно като се успокоих аз и той го усети, това дете почна да яде като невидял и набързо си качи каквото трябва. Няма забавяне в нито един бебешки milestones. На 6 месеца беше 7 кг, напълно нормално тегло с напълно нормално развитие.
Та мисълта ми е щом моето дете след толкова време на ненаддаване, в крайна сметка порасна и се развива нормално, едно здраво новородено дето още няма сили да яде и не знае къде де намира, е напълно нормално да качва малко в първите 10 дни от живота си.

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 09:49 от AlisonParker

# 418
Алисън, важното е, че е започнал да яде и сте се справили с всички трудности. Нашата не искаше да се храни нито с кърма, нито с АМ.
И на годината едва докарахме до 8 кг. Изключително злоядо дете беше.
Прилагам една таблица от семинар, на който съм ходила преди 7 години.  Мисля, че ще е полезен за всички майки с новородени бебчета. Качеството на разпечатката е ужасно.

# 419
На мен тегленето преди и след хранене ми беше много важно. През ден правихме по едно контролно кърмене, защото беше на смесено хранене, опитвах всячески да увелича количеството кърма и ми беше важно да знам дали се получава, а също и да следя дали наддава.
Той се роди 2570, изписаха го 2440. На две седмици е бил с 400гр отгоре, на един месец беше 3640, т.е. кило и 200 наддаване. На 6м беше около 7.5кг. И той много се изморяваше и заспиваше първите месец-два, всяко хранене отнемаше повече от час с кърменето на двете гърди и дохранването с АМ и така на всеки 3 часа. Но той пък имаше апетит въпреки тежкия рефлукс.
Започнахме обаче по препоръка на неонатолзите в болницата и на ЛЛ също с мляко за недоносени (технически погледнато той е недоносен) и първия месец бяхме с такова на Аптамил.

fearless, радвам се че са ви поуспокоили. Ние водихме детето на ТФЕ при Масларска и съм с много добри впечатления.

Общи условия

Активация на акаунт