ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 2

• 23 680
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
Мамчета,
Към какви сокоизстисквачки, кухненски роботи и уреди за готвене на пара бихте се насочили или имате вече и ползвате?
Още малко и ще правим сокчета, бъркаме пюренца, кашички, попарки... 🥰🙂🤗

# 106
Мамчета,
Към какви сокоизстисквачки, кухненски роботи и уреди за готвене на пара бихте се насочили или имате вече и ползвате?
Още малко и ще правим сокчета, бъркаме пюренца, кашички, попарки... 🥰🙂🤗

Точно това си мислех преди малко. Simple Smile

# 107
Леле като ви чета историите се връщам 13 години назад. Вълнението и очакването❤️
С малкия бебчо хич не ни беше романтично. В началото на Февруари ми закъсня, усъмних се малко, но два пъти в годината ми се случват едни закъснения по 10-15 дни. Последва "идване", което беше само зацапване за 2-3 дни. Изчаках до към края на месеца и като не ми дойде както си трябва, започнах да мисля как съм болна от нещо - кисти или нещо подобно. Отидох на лекар и той ми казва "Ти си бременна", аз "Не", той "Да", аз "Неее". И така.
Почудих се няколко дни и го осмислях. Направих един тест, естествено положителен. Почудих се още няколко дни. Показах теста на ММ. Реакцията му не беше особено радостна. И той не знаеше какво да изпитва в този момент. Последваха няколко караници, настояване от моя страна да се изнася и че ще си гледам детето сама. Имаше и няколко подобни разговора с майка ми. Молеше ме да направя аборт. Аз взех да се замислям, но не го направих. Много исках трето дете, но все си мислех, че никога няма да ми се случи. Имах едно случайно зачеване /буквално и аз не знам как, като сме ползвали предпазни средства и "винаги вън"/, което приключи в 6 г.с. Много тежко го преживях.
 В 4-тия месец, когато отидохме заедно с ММ на преглед и лекарят каза, че е момче - той се разплака от щастие. Винаги е мечтал за син. Аз също се разплаках, въпреки че имам вече две момчета, за мен беше без значение какво ще бъде. Сега е най-щастливият татко.
При нас драмите идват основно от много сложни взаимоотношения с бившата, от която има дъшеря. Там е малко, от нейна страна - аз няма да съм с него, но той няма да е и с друга. Дори, когато й каза, че има приятелка и живее с мен, тя започна да прави едни циркове, да му звъни постоянно, на майка му, сестра му.... Абе луда работа. Та неговото най-голямо притеснение беше, че когато тя разбере, че ще имаме дете, ще наговори разни неща на малката, да не иска да го вижда.
Пак се отвях в подробности.
Честита Коледа на всички 🎄🎄🎄

# 108
Имаме уреда за приготвяне на пюрета на Philips Avent 4в1. Тепърва предстои да го пробваме.
Нямаме хубава сокоизтисквачка. Ако някога вземем, ще е бавнопресоваща.

# 109
А защо сокове изобщо? Аз няма да давам сокове, те са реално само захарта от плода без полезните фибри. Изобщо не се препоръчват вече, дори и за възрастни. Една идея по-полезни са от газираните напитки, но толкова

# 110
И аз мисля да пропусна соковете, след ровене в интернет. Разгледах схемата за захранване на Нестле. Захранването започва след 6-тия месец, със зеленчукови пюрета.

# 111
Аз няма да вземам специални уреди само за бебето. Имам уред за готвене на пара, Сю вид, пасатори, блендери. Не мисля да си пълня кухнята с още уреди. Не мисля да давам сокове и плодови пюрета. Мисля да захранвам по това захранване водено от бебето пък ще видим дали ще ми се получи. Детска кухня нямаме тук в града, така че ще готвя аз и пюретата и после храната му.

# 112
Juji, направо “ми направи деня” както казват англоговорящите с този пост за пюренцата и сокчетата, не се бях сетила, какво раздаване на любов ще падне и там 🤩

Много е интересна като и даваме нещо ново да опитва, като например Gripe water. Между другото на консултацията казаха да я мешаме с вода и да спрем Colief капките, били те тежката артилерия, последна инстанция, защо сме започнали с тях.  

За млякото на Aptamil, за което се медех дали мога да намешам два вида, че сме започнали по случайност със специализирано, казаха направо да минаваме на обикновено. Мен ме естрах така категорично след изказвания тук, че не се меша 🤷🏼♀

Междудругото два дни имаме препълнен памперс, чак и излиза по гръбчето и крачетата.л и то в 3ч сутринта 😅 Хайде да речем памперса е малък, но освен с ду-ду е препълнен и с вода, все едно сме изсипали маша с вода и се вижда, не е попила. Някой друг с такъв? Взех да се чудя да не се обезводни, дано просто да си е пиш.

При нас един ден просто се събудих бременна, тестове не трябваше, брат ми пръв включи като щяхме да ходим някъде сутринта и ме казах, че цяла нощ “до тоалетна” и се чудя ще изкарам ли 30мин на път 😂 И той така като каза, загрях и аз, сетих се, например, как няколко вечери ми вряха краката, а са студени. На таткото май му казах след тест и то тест защото ЛЛ ми иска тест, представете си. Той каза, че не иска бебе (както каза и когато започнахме връзка), аз му казах, че това си е негов проблем. Leyla, тек май са ни сходни историите. Сега не дава косъм да и падне от главичката 😁 Обаче ще отсъства 2 дни и 2 нощи, че има и по голяма дъщеря на 23г. От вчера не му говоря. Ще вземе да го изкара, че бие на ревност. Ако за 3 години не ме е опознал, нямам аз какво да му доказвам. Веднага взех да правя пъклени планове в главата как вече ще гледаме мъничката като приятели само 😁 но едва ли, той ми е нужен, и на мен, и на мъничката. Това родителството се оказва толкова уязвима позиция, че няма накъде повече. Истината, че голям страх бера цял месец да съм сама 2 нощи, аз даже мислех, че е 1, вчера като каза 2 и автоматически спрях да му говоря. Вече сме сами…..стискайте палци …

Бяхме на контролен преглед онзи ден, 5 килограмчета сме, шепичка любов ❤и 57см на 7 седмици.

О, друг гвоздей в програмата, леки стрии от двете страни на корема ми се появиха….не по време на бременността, ами сега….че не стига всичко друго. Започнах стягащ колан да нося пак.

Последна редакция: чт, 26 дек 2024, 20:05 от MayaJane

# 113
Явно нашия "татко" ще излезе най-големия глупак, остави ни още докато бях бременна и даже не пожела да си види детенцето. Вече все по-често си мисля и съм благодарна, че такъв човек няма да ми възпитава детето. Само не знае какво изпуска и какво ми е сладурче и как това малко човече се превръща в целия ти свят.( само да спре истерията с коликите😆). Даже не знам какво е било преди него и имам чувството че винаги сме били заедно, а е едва от три месеца при мен.
Мажете ли с нещо главичките за крусти, много сухи люспи има по главата. Спрях се на олио за крусти на colief, някой ползва ли го?

# 114
Maya, интересно за Колийф какво са ти казали. Аз моите ги спрях след 2 давания. Нещо ме усъмниха, че не ѝ понасят добре, може и да е било внушение от мое страна.
Gripe water също вече давам много епизодично. Общо взето като видя че нещо я мъчи и ѝ дам gripe water, тя си повръща почти веднага след това. Та не знам от нея ли е, или просто се е канила да повърне така или иначе и нищо не ѝ помага.
Чудесни размери за 7 седмици. Моята беба върви дълга, но не е chubby chubberson. 😁

Ние сме имали толкова негативни тестове и разочарования през годините, че този пръв положителен тест ни се струваше първоначално невероятен и не смеехме да се зарадваме, а после беше шаш и паника какво се случва. Но беба още от първия кръвен тест си отстояваше позицията с доста високо ЧХГ. Бях отишла на кръвен тест сутринта и после работех от вкъщи и бях цяла сутрин в среща. Лекарката ми звъня да ми каже резултата, а аз не можех да вдигна и просто връчих телефона на ММ, той да разбере. Тя пък му споменала, че можело да са близнаци с такова ЧХГ и той беше пребледнял като свърших срещата.
А преди този кръвен тест си спомням как една седмица след овулация имах много странна нощ, в която не бях себе си, беше ми горещо, не можех да спя, изобщо чувствах се много странно. На сутринта реших да си направя тест и ми се стори лека чертичка. Гледахме го с ММ и се чудехме дали си въобразявам.

# 115
Val аз много вярвам в израза "Всяко зло за добро". Явно и при теб е така. Той само е загубил, а ти си спечелила едно прекрасно детенце и един проблем по-малко.
Вярвам, че децата могат да израстват много по-щастливи и спокойни с един родител, отколкото в семейство с лоши отношения.
Аз не мога да си представя нашите да не се бяха разделили и да раста в дом с насилие и тормоз.
И моя бебчо има люспички и се каня да го намажа някой път преди къпане, но все забравям. Батковците съм ги мазала със зехтин и после нежно сресване със ситно гребенче.

# 116
Аз не мисля, че има нужда да се прави нещо за люспичките, докторът каза, че са нормални и ще минат от само себе си. На бебчето не му пречат, няма проблеми със самочувствието заради тях мисля 😃

# 117
Val, точно днес разсъждавах по темата. Мисля, че когато партньор реши да ситръгне, особено мъж/баща, той знае, че емоционално за двамата може и да няма път напред. И в старанието да не се обвърже емоционално с детенцето, за са не страда (забележете, пак егоистично), примерно, изчезва и претендира, че не е направил нищо, за което да бъде съден и осъден. Само че това не е наша работа, има някой друг, който гледа.

Val, аз помня ката писа, когато той тръгна. Надявам се, че се чувстваш по-добре, трудна карта ти се падна 🤗. Дядо казваше “слама яж, кураж дръж”. Ако имаш нужда да си излееш душата, пиши тук, мястото му е, вярвам, че и другите мами ще се съгласят.

Dana, аз отначало се възпротивих, но започнах все по-често да пропускам Colief. Тя, акушерката, даже посъветва да засиля кърменето за сметка на млякото, обаче тотално режима вял, който имаме отива та кино  та се придържам към това, което е дало вече резултати.

Кърмещите мами, как процедирате с нощното хранене? Аз формула удобна за мен не мога да намеря, ту в леглото при мен я взимам, ту се местим в хола на стола и все заспивам 🙈 Снощи обаче така ме болеше гърба и изморена, дадох на баща и бутилчица с формула да я нахрани. Това би бил най-удобният вариант, обаче после ми беше много съвестно, защото съм с убеждението, че производството на кърма се стимулира с нощно сукане, а неща да се цедя.

Последна редакция: чт, 26 дек 2024, 23:41 от MayaJane

# 118
И аз нощем действам според нейната и моята форма. Обикновено на първото нощно хранене я взимам в хола на дивана. Там се кърмим от едната страна. Някакси имам чувството, че права се храни по-ефективно. Втората страна я започваме на дивана и се местя на леглото легнала странично, където я чакам вече да се унесе. В добрия случай тогава я местя на нейното легло и отивам да се доизцедя. Понякога обаче нямам сили за изцеждане и си оставаме така заедно в леглото, или пък тя ме усеща и просто си оставам в леглото и я взимам до мен. Така спим до второто хранене. С нея пак процедирам по същия начин. Аз гледам тогава задължително да се изцедя, защото събирам най-голямо количество, което се равнява на цялото изцедено за деня. Ако се разбудя много, даже си правя бърза закуска и пак лягам после за около час.

Maya, и на мен ми е съвестно като не мога да се изцедя, но какво да се прави, не сме роботи. Има и добри и по-недоспали дни.

# 119
Аз едното нощно го правя на люлеещия се стол, второто нощно хранене таткото с изцедена кърма. Сега като тя спи повече, второто нощно постепенно става първото сутрешно към 4-5, даже веднъж и 6.

И да, нощното кърмене е важно за поддръжка на кърменето и хормоните за кърменето.
Maya, каква е причината да не искаш да с цедиш? С хубава помпа едно цедене дневно не е кой знае какво

Общи условия

Активация на акаунт