ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 2

• 23 672
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
Весела Коледа на всички! Да има уют, радост и топлина във всеки дом! Да са ни здрави малките джудженца и да ни раздават все повече усмивки!

Ние сме с колики от 2-3 седмици, в понеделник му сложиха и 2 ваксини в крачетата + една през устата и коледната нощ я изкарахме в рев и "дундуркане" 😵‍💫

# 91
Честито Рождество Христово!
Бъдете здрави и много обичани с бебчетата!
Обичайте и се радвайте на всеки миг!

# 92
Така е, сбъднаха ни се мечтите май!

Нещо интересно! Миналата година в баницата с късмети кака беше пуснала късмет ‘две бебета’, който аз изтеглих. Приятелят ми се познава тук с едно българско семейство и съвсем случайно те са правили баница (те имат едно бебе) и са му дали да си избере парче. Оказало се е 2 бебета. Преди да забременея се смяхме на тези късмети като нещо крайно невероятно. А сега късметите са до мен пред камината и спят.

# 93
Честито Рождество Христово!
Пожелавам дни, изпълнени с топлина, уют и споделеност! Желая на вас и вашите семейства здраве, благополучие, разбирателство и една изобилна, успешна и изпълнена с щастливи мигове и късмет нова година!
И помнете, че коледната магия е тиха! Усеща я само този, който вярва я нея! Вярвайте!
Светли празници!

Аз готвих, но днес бяхме на гости, но утре ще имаме гости у нас. Помня как миналата година по това време писах в темата за инсеминацията и не вярвах, че тази Коледа ще си имам един бебок с мен. Купила съм еднакви пижами и в други ден след сутрешната разходка ги обличаме и се отдаваме на почивка и филми и сън ( основно сън)

# 94
Весели и слънчеви празници на всички! Най-прекрасния подарък вече го получихме, сега да се надяваме всички да сме здрави и нещата да се получават така както ги искаме.

И Джу: аз сложих два късмета, с по едно бебче - за да има за всяка а ти с цялата си наглост ги изтегли и двата хаха. Простено ти е, писано ни е било едновременно да ставаме майки и това чудо да го изживеем заедно, макар и разделени. Филм да беше, нямаше да повярвам.

Колкото и силно да го исках, не съм и предполагала миналата Коледа, че процедурата този път ще е успешна и че Рей ще ни намери. Най-голямото щастие на земята! Днес търсех снимките на това как ММ ми бие инжекциите в корема - колко много може да се случи за една година!

Вие как споделихте на половинките си за бременността? Сори, ако вече е било тема. На мен след като ми се обадиха за положителния тест, изчаках ММ и му казах: отиди, моля ти се, да купиш авокадо на бременната си жена. И той не вдена. Пита: какво още да взема. Аз повторих. Той: разбрах, какво още. Та някъде на четвъртия път загря какво му казвам....Сега ме е яд, че не съм си водила дневник по време на бременността, толкова неща се забравят.....Нали идва края на годината и гледаме назад: дали бебоците някога ще проумеят колко много неща са ни тежали, колко много неща са ни окриляли. Спомням си как анестезиолога ми би упойката извън вената при взимането на яйцеклетката - и цяла седмица карах до работа с болки и една ръка. И свръхстимулацията, и паник атаките, и подутите крака. Апетита за странни неща - чаша със зехтин, само червени храни, после само зелени. Ориз с краставици. И снимките от всеки ултразвук. Ослушването за движение, после еуфорията след всеки ритник. 100-те възглавници. Как се ядосах на кучето ни, че ме бутна. Притаеният дъх - само и само да не се случи нещо....И сега няма да дописвам, защото плачем....тичам, късче щастие обуто в памперс

Последна редакция: ср, 25 дек 2024, 21:54 от ghgggg

# 95
Оо ще се радвам много да чуя тези истории за това как сте разбрали за бременността и сте споделили!

При мен беше закъснение с един ден, но нещо ме глождеше без причина. Уж се бяхме пазили с броене на дни (но бяхме говорили, че ако стане нещо е добре дошло). Казах му, че ще взема тест да се убедя, че е негативен. Понеже аз търпение нямам изобщо, щом се върнахме вкъщи веднага в тоалетната. Той говореше на телефона. Чертата по бързо не можа да се покаже (близначетата са ми разбушували хормоните още тогава), почти счупих вратата и извиках ‘положителен е’. Той приключи веднага разговора. Попита ме два пъти ‘как така’ и аз горда му показах препиканото богатство. След това седнахме на масата и мълчахме усмихнати дълго време, леко в шок. Той загря по-бързо от мен и каза ‘страхотно!’ И последваха дни на осъзнаване.
А че са близнаци разбрах сама. Той искаше да дойде, аз казах, че едва ли на първа ехография нещо кой знае какво ще се види. Когато отидох веднага се видяха два сака, а аз трябваше да му се обадя и да му кажа, че е трябвало да излезе от работа в крайна сметка. Останалото както казват.. е история

# 96
ghggg, разплака ме! По това време миналата година и моето бебенце беше само една голяма мечта ❤️ и ни се падна като късмет от две баници, хахах Simple Smile върна ме назад към всичко, през което минахме, за да стигнем до тук. И колко си заслужава! Отивам да си гушна бебенцето ❤️

п.с. по въпроса за казването - вероятно по най-неромантичния начин казах аз. Направих си теста ден по-рано от датата, на която бях решила - имах много силно чувство. Появи се съвсеееееем бледа, почти въображаема втора чертица. И понеже ММ щеше да ходи до болницата на следващия ден, му казах, че ще ходим заедно. Той естествено се учуди и пита защо, а аз му казах, че маааай тестът е положителен, но да не бърза да не се обнадеждава прекалено преди кръвния тест Simple Smile а да, за екстра романтика всичко това се случва в Месинджър 😁 когато излезе резултатът от кръвния тест, и двамата си работехме от къщи. Като му казах, бяхме толкова в шок, че не можахме да повярваме - не за друго, ами искахме отдавна, а беше доста дълго пътуване. Буквално цял следобед зяпахме безмълвни в стената. Имаме снимки от тогава, много са ми ценни Simple Smile

А сега ще слагаме причината за двете чертички да спи ❤️

Последна редакция: чт, 26 дек 2024, 00:09 от Moonlit

# 97
Еййй, каква хубава тема сте подхванали. Много ми е вълнуващо да се връщам назад, всичко ми е сега като насън. Ние много време опитвахме за второ дете, така се получи при нас, че от вече от две години искахме, но се случваха все неприятности, които ни възпрепятстваха. Включително репродуктивни проблеми за кратко, които успяхме да разрешим без външна намеса, но ми оставиха голяма травма. Месеците преди да забременея вече много се бях отчаяла и на двамата с ММ бебето ни беше буквално фикс идея. Мислех си, че дори да забременея, сигурно нещо пак ще се обърка. И наистина като се роди момчето ни, се разплаках от облекчение и щастие. Но в следствие на всичко преживяно съм много по-смирена и не приемам здравето, семейството и децата си за даденост и съм безкрайно благодарна, че сме точно техни родители. Heart

И на мен от питката и от новогодишната баница с ми се падна бебенце миналата година! Даже си спомням, че бяхме с голяма компания на нова година, имаше 2 баници и късметите бяха забодени върху парчетата. Аз тръгвам да нося баницата и да каня хората да си взимат. Без да искам бутнах едно от късметчетата и си казах, че явно това е моето. Късметчето още през февруари се сбъдна, а от вече два месеца е абсолютен факт и съм щастлива мама на две хубави дечица.

# 98
Аз трябваше да си пусна кръвен тест в сряда на 20 февруари, но в понеделник ми излезе спомен във фейсбук със снимка със заглавие "само позитив работиии" с една приятелка. Сметнах го като знак от съдбата. Изкарах два учебни часа и отидох до лабораторията. Резултата излезе в 19 часа вечерта, много псувах лаборатория Рамус. Няма да забравя, че разхождах кучетата в гората и когато го видях хем се смеех, хем плачех.
Сега първата разходка на бебето я направих на същото място, където разбрах, че съм бременна.

# 99
  • София
Честито Рождество Христово, мами! Ние вече си получихме най-големите подаръци, нека сега сме много здрави, щастливи и спокойни, и да поспиваме повечко Laughing

Ние нищо не сме готвили тази година, поръчахме си коледно меню от ресторант Joy От родата пък пратиха храна и днес това похапвахме. Пак не мина без екшън, но си спестихме доста сили. С гостите го даваме на етапи и без много зор.

Иначе ние разбрахме за бременността с тест Laughing Правехме опити трети месец. Като за първа бременност бях решила да не се пренавивам и да изчакам по-сериозно закъснение, за да не съм разочарована после. На петия ден закъснение викам на моя мъж, днеска отивам за тест, не мога да чакам повече Joy Взехме два теста, че първия мислех да го направя веднага (беше насред деня, а знам, че сутрин отчита най-добре). Мъжът ми щеше да излиза с приятели и бързаше. Викам му, ходи, аз ще го направя и после ще ти кажа. Не, щял да изчака, ама малко се изнерви. И аз се изнервих, разопаковам теста, чета набързо инструкции... Трябвало чашка, търся трескаво в шкафа, търча към банята, смъквам гащите... Напълних чашката, викам на моя, дръж я сега, отмерих две капки, засекох минутите и оставих теста да чакаме. Честно казано и двамата не вярвахме, че ще покаже положителен, най-малкото защото беше средата на деня. Обяснявах му как ще правя другия на сутринта. А като изтече времето, дръпнах капачето и изведнъж се показаха две дебели червени линии Heart Eyes Както се бяхме изнервили, така изведнъж ни заля непозната досега радост и се прегърнахме. Нашето бебче вече е до нас, а теста ще й го сложа в една кутия със спомени, които й събирам, един ден да си го разглежда, а аз да й разказвам историята на това как разбрахме, че съм бременна с нея.

# 100
Колко са сладки вашите истории с идването на радостната и трепетна новина за бебенцата.  🥰

Аз пазя теста отпреди 15 години с каката, с една ярка и една бледа черта.  Вече са два теста - до нейния сложих и този на сестричката и, отново с една ярка и една бледа черта. И двете ги хванах много рано, че са заченати и бързо бързо тест. Събрах мм и каката на вечеря и им показах теста. Беше голямо вълнение и радост.  Изненадах ги  Simple Smile 

Пазя и гривничките с номерата на майка и бебе от родилното. Това са толкова мили спомени..р

# 101
Много хубави истории и мен ме просълзихте.

Нашия бебок в последно време много се върти докато спи. Намирам го напречно на кошарата или дори цялостно се завъртял и там където трябва да му е главата на калъфката са краката. И отвит. При вас как е? И главата си удари 2 пъти. Да сложа обиколници ли?

Като писах тук, че дано да не ми дойде цикъла скоро и предизвиках съдбата. И на другия ден хоооп.. честито. Надявах се поне 7-8 мес. без. Обаче до вечерта съвсеем малко и това беше, един ден само, няма и толкова. И спря. После имах мн. леки болки, очаквах да се усили, но нищичко.. Хормони ли какво.. На някой случвало ли му се е?

Последна редакция: чт, 26 дек 2024, 17:30 от *Sweety*

# 102
Обиколниците са опасни, както и свободните завивки

# 103
Добро утро,направо ме просълзихте с тези хубави истории и се върнах към нашата история и рано рано си пуснах сълзички.Ние с ММ над 2 години се опитвахме,но нищо не ставаше и чакахме само да вземем заплати и да почваме изследвания за инвитро процедури,но тогава ми закъсня.След 7-ми ден закъснение бях на работа.Отскочих до аптеката,взех си тест и го направих на работа.Излезе втората черта веднага.Разплаках се,но веднага се зачудих как да му кажа и се сетих за брат ми той е полицай.Обадих му се без да му казвам какво е и го помолих да звънне на ММ и да ми каже че има някаква глоба за връчване.След работа купих кутийка подаръчна,сложих теста вътре и я занесох на брат ми.Помолих го да не я отваря и на другия ден с униформата да я донесе на мъжа ми.Прибрах се и ММ ми казва как имал глоба и цяла вечер се притесняваше че има нещо за плащане,че той не бил такъв човек да не си плаща глоби и т.н.Омръзна ми да го слушам и си легнах.Сутринта брат ми ни събуди излезнахме вън и двамата с мъжа ми и го гледам приготвил един лист и отдолу държи кутийката,даде ги на ММ и той тогава отвори и видя теста.В първия момент изпита облекчение че няма глоби,после осъзна че има положителен тест и след няколко дни хайде на лекар,че работата ми не е много безопасна свързана е с вдишване на отрови и така.Това е нашата история.Благодаря че ме върнахте към нея да си припомня какъв голям дар е нашето момиче и да забравя за умората и безсънието

# 104
Светли празници, момичета! Прекрасни истории, най-милите изненади са това! ❤

Аз съм страшно нетърпелив човек. Имах разни планове и идеи как да споделя на моя човек, че съм бременна, ноо нямах нужното търпение. Затова снимах с инстантен апарат положителния тест заедно с бебе Йода (фен е на Стар Уорс) и сложих снимката като книгоразделител на книгата, която четеше. Но вместо да изчакам сам да я намери вечерта, след 10 минути му връчих книгата и го помолих да я отвори. Simple Smile А на баткото - купих книга и бордова игра, подарих му ги с пожеланията да предаде на бебето своята любов към книгите и страстта към игрите. 💙

Общи условия

Активация на акаунт