ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 2

• 23 681
  • 755
  •   2
Отговори
# 120
Аз едното нощно го правя на люлеещия се стол, второто нощно хранене таткото с изцедена кърма. Сега като тя спи повече, второто нощно постепенно става първото сутрешно към 4-5, даже веднъж и 6.

И да, нощното кърмене е важно за поддръжка на кърменето и хормоните за кърменето.
Maya, каква е причината да не искаш да с цедиш? С хубава помпа едно цедене дневно не е кой знае какво

Ами знам ли, ZMK, май е нещо психологически. Пробвах веднъж с ръчна помпа, ужасно беше, хвърлих я секундата след като усетих вакума.

Добре казваш ти, че не е голяма работа 🤔 може пък и да се престраша, хич нямам представа как и кога да цедя, само като си помисля, че трябва да чета инструкциите, лошо ми става. Иначе помпата е двойна, електрическа, неразопакована 😁

ZMK, ти тази кърма за нощното, второ, кого я цедиш?

# 121
Аз лично много харесвам спектра, масажната функция, не боли изобщо, даже с повече минути по-приятно става. С ръчна не съм пробвала.

Аз в началото се цедях на обяд, но сега се цедя след нощното хранене за по-лесно. На някои им е по-лесно сутрин да се цедят. А аз сега някой път и предиобед се цедя още веднъж, че са ми много пълни гърдите и пръскам бебето с кърма и тя плаче и се задавя милата.

# 122
Ако кърмиш бебето, без да даваш от шише, може и без да се цедиш. Аз не се цедя и бебето само си регулира кърмата. Нощем го кърмя седнала в леглото. За мен не е такава драма кърменето нощем, макар все още да е 2 пъти. Бебо суче около 10-15 минути и гледам да не се разсънвам с телефона (както в момента правя 😀). Като видя, че не суче ефективно го връщам в леглото му и лягам. Аз броя за нощно кърменията преди 6 сутринта.

# 123
Е, да, ако е 100% от гърда, няма нужда от цедене, но друго си е да се наспя през нощта. А и моята почти винаги тръгва да ака след ядене и не винаги е бързо и и памперс трябва да се смени. И не винаги иска да заспи пак. Та не е бърза работа нощното кърмене

# 124
Ако кърмиш бебето, без да даваш от шише, може и без да се цедиш. Аз не се цедя и бебето само си регулира кърмата. Нощем го кърмя седнала в леглото. За мен не е такава драма кърменето нощем, макар все още да е 2 пъти. Бебо суче около 10-15 минути и гледам да не се разсънвам с телефона (както в момента правя 😀). Като видя, че не суче ефективно го връщам в леглото му и лягам. Аз броя за нощно кърменията преди 6 сутринта.

И при мен е така, но още имаме 2-3 нощни кърмения. Напоследък взе да увеличава интервала на сън и се наспивам по-добре. Моето бебе ака веднъж на ден и за щастие не през нощта, така че аз тогава памперс не сменям. Цедя се само ако искам да го оставя на някой и има шанс да пропусне хранене.

# 125
Първото ми дете го кърмех 9 месеца и не съм се изцеждала нито веднъж - все се чудех дали правилно ще съхраня изцедената кърма, дали би яло от шише ако го оставя, та така и не се навих. След това като захраних на 6-тия месец ми се освободи интервал от повече от 4 часа, когато можех вече да го оставям на някого. Сега също още не съм се цедила и така като гледам май ще процедирам по същия начин.

# 126
Моето цедене гледам да се случва след кърмене, иначе се притеснявам да не се получи така, че тъкмо да се изцедя и тя да поиска да яде.

От няколко дни пробвам по-голяма приставка на помпата, защото обичайната ми водеше до побеляване на зърната последните пъти. Обаче по-голямата засмуква и част от ареолата, което също е болезнено и неоптимално. Едва днес се зачетох, че не трябва да се засмуква ареолата, а приставка с неправилен размер води и до изцеждане на по-малко количество, освен дискомфорта. Споделям ако на някой му е полезно.

Вие по колко пъти кърмите бебоците през деня и през нощта в момента?

И още нещо. Има ли някоя кърмеща мама със СПКЯ? Как сте с кърмата?

# 127
Моята помпа има само една приставка за гърдата, не знам какъв размер е, но ми е идеална. Изглежда така, че май всякакъв размер гърди ще паснат. Цедя се сутрин, ако девойката пропусне храненето в 6. От полунощ до 9 сутринта не биха ми издържали гърдите.

През деня я кърмя на 2-3 часа, гледам да са 3 часа, но кога стане, кога не... През нощта я кърмя в полунощ, тогава всички дружно си лягаме и първото кърмене е в 6, а понякога направо в 8.

# 128
Вашите бебчета започнаха ли да отделят повече слюнка?

# 129
Весели празници!
Момичета, някоя да знае какво е това? Появи му се преди два дена на крачето.

# 130
И аз съм на мнение, че децата е по-добре да растат с един родител, ако трябва, а не в токсична среда. Така че Val, добре е направил, а ти си имаш слънце, това е незаменимо!

Аз се цедя по няколко пъти на ден, храним се последно в полунощ и после в 6, след това към 8-9 ако не са станали се цедя, защото гърдите са препълнени. Това е, ако не успея да се изцедя в 6 след кърменето. И аз като moonlit гледам да цедя след хранене. Събирам количество, което или додавам или таткото дава, ако се наложи. И аз много се плаша да спра цеденето, за да не намалее кърмата тъй като те не изяждат винаги големи количества. Знам, че се регулират сами, но продължавам с цеденето просто на повече часове.

Ние също сме с по един пълен памперс на ден. Като по часовник по едно и също време! 10 минути след масажчето и tummy time.

# 131
BlackWhite,
Прилича на хемангиомче.
Лекар ще каже със сигурност.

Момичета, аз пак по темата със захранването. Изчетох какво ли не като мнения и варианти. Голямата я захраних с ябълков сок четвъртия месец, така препоръча педиатърката и я послушах.  На предишната консултация на малката педиатърът ми каза да почваме със сока, нооо този път се замислих повечко...

Какво е вашето мнение по темата, как ще захраните? Едни та привърженици на сокчета, други ги отричат и държат за зеленчуково пюре като начало... Точно като темата с водата- колкото искаш "за" и "против".

Да, моята бебка пуска лигички вече доста....

# 132
Моята помпа има само една приставка за гърдата, не знам какъв размер е, но ми е идеална. Изглежда така, че май всякакъв размер гърди ще паснат. Цедя се сутрин, ако девойката пропусне храненето в 6. От полунощ до 9 сутринта не биха ми издържали гърдите.

През деня я кърмя на 2-3 часа, гледам да са 3 часа, но кога стане, кога не... През нощта я кърмя в полунощ, тогава всички дружно си лягаме и първото кърмене е в 6, а понякога направо в 8.

Skady, ако не сте вие с интервю за Хората на София 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 знами там има две други мами със сходна на вашата история. Браво.

# 133
BlackWhite,
Прилича на хемангиомче.
Лекар ще каже със сигурност.

Момичета, аз пак по темата със захранването. Изчетох какво ли не като мнения и варианти. Голямата я захраних с ябълков сок четвъртия месец, така препоръча педиатърката и я послушах.  На предишната консултация на малката педиатърът ми каза да почваме със сока, нооо този път се замислих повечко...

Какво е вашето мнение по темата, как ще захраните? Едни та привърженици на сокчета, други ги отричат и държат за зеленчуково пюре като начало... Точно като темата с водата- колкото искаш "за" и "против".

Да, моята бебка пуска лигички вече доста....

Темата не е спорна, знае се вече, че соковете не са полезни, сериозните медицински организации даже казват чак на 5-годишна възраст да се дадат, ако изобщо ще се дават (няма причина да се пият въобще). Също и се знае, че преди захранването не бива да се дава вода на бебетата. Това е известно и подкрепено с данни и проучвания. Просто някои педиатри са назад и не са в течение на развитието на науката и карат както си знаят

# 134
И аз се сетих веднага за Skady като видях това интервю, но бебка е доста по-голяма.

И моето бебе започна слюноотделяне. Обсъждахме, че е нормално и говори за развиване на храносмилателната система.

Общи условия

Активация на акаунт