ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 2

• 24 514
  • 755
  •   1
Отговори
# 450
Ние също все още не спим+свекървата е в болница(предстои й ТЕЛК и да мине нужните изследвания)+ММ кара двойни смени(от 7 до 19ч).
Имам обаче няколко въпроса,които ме мъчат.
Вчера за първи път му се появи мала мека топка на вратлето.Точно до червеното родилно петно,което и други майки споделиха тук.Днес го водих при личния и отсече лимф,нормално било и най-вероятно провокиран от ваксините.
Колко още ваксини ще му се поставят?Успях да открия само стари имунизационни календари в гугъл.
От около седмица изобщо не спи денем.Мисля че няма колики вече,тъй като не си свива крачетата и не почервенява.Спи 10-20мин и става с рев.След около три часа пак спи 5-10 мин и пак става с рев.Той няма периоди на игра и спокойно будуване.Смее се и гука 10 мин в деня.Единствено в ръце и наистина силно клатушкане го успокоява.Докторът каза,че било нормално.Захитрявал,искал близост и пр.
Е да,ама не може буден ли е,все да реве.
Храни се доста(в повечето случаи вече над 140мл/7 пъти дневно),сменям го веднага,щом се изака.Пея му,играя му,детски му пускам,в шезлонг,в раница,активна гимнастика,черно-бели книжки,огледала,по корем...Не ще.2 мин и пак почва да реве.Направо съм се отчаяла от живота си вече.Колкоъо повече реве и размахва ръце,толкова повече повръща и се дави.

# 451
Момичета, малко е рано за тази тема, но да ви попитам дали сте мислили кога ще захранвате бебчетата? Баткото захраних в 6-тия месец точно, но сега се чудя дали да захраня към 5-ти месец. Причината е, че последният месец не наддава много - меря, че е качил само към 300 грама (от 3ти към 4ти месец), в петък сме на консултация и ще видя колко реално е качил и дали имам основание да захраня по-рано. Засега е изцяло на кърма. В събота става на 4 месеца 🥰

Дали му стига кърмата? Предложи АМ след кърмене и ще разбереш.
При моя позната така детето отслабнало даже, оказа се, че не му стига кърмата.
Моят бебок е качил 600гр, малко ми се струват също, според док. е ок и каза, че вече по-малко качвали.
Ще захраня в края на 5 месец може би.

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 16:24 от *Sweety*

# 452
Лунатичка, от детските най-много да се стимулира прекалено много, изобщо няма да помогнат. Най-добре никакви екрани. И да се спазват интервалите за будуване, иначе става много по-трудно да се успокои бебето.

В раницата също ли реве? Може да не е подходящата за него, моето бебче хич не хареса babybjorn, но в ergobaby е доволна и щастлива. В темата за бебе носенето може да попиташ

# 453
Sweety, и аз се чудех дали му стига и все се старая да я увеличавам, но примерно преди 3-4 дни имах доста кърма през деня (с учудващо напрегнати гърди през деня, по принцип само нощно време ги усещам така), той сука доста и след това повърна няколко пъти. И друг път ми се е случвало ако усетя, че хапва бързо и много, да върне повече от обикновеното. Затова си мисля, че връща излишното, знам ли. В петък ще видя колко точно е качил и дали педиатърката ще препоръча дохранване.

# 454
Sway, в хипп има скорбяла. Бебчо не огладнява ли по-бързо така. Как е акането?
И аз мисля да пробвам с козе мляко. Поръчах това на холе, но краве  очаквам го да дойде утре.
Аз взех на Lactana Bio 1 козе. Доста изчетох и бях много наплашена, че ще има ужасна миризма, както няколко майки са ми споделяли. Да ама на мен страшно много ми допада като е в прахообразна форма аромата. Лично на мен ми мирише на хубава сметана с ванилия, на нещо сладичко и приятно. От любопитство си разтворих малконда пробвам и е приятно сладко, като в състава няма добавана захар или фруктозо- глюкозен сироп.
Моя мъж от друга страна твърди, че му мирише на коза и хич не му се понрави като го помириса.
Първо му смесих 50:50 кърма с АМ, колкото да го позалъжа малкия, но после си търсеше допълнително и му замесих само АМ. Малкият си го изпи след няколко подозрително хвърлени погледа.
Честно казано на мен Аптамила ми миришеше много по- гадно.
Сега се опитвам максимално кърма да му давам, защото усещам, че на нея се чувства най- добре.
Дано ни потръгне с козете, че хипоалергенните формули са пълен отврат.

# 455
Повечето жени, които си мислят, че не им достига кърмата, си имат достатъчно. Пробвайте да се изцедите и това да дадете да дохраните, ако наистина мислите, че не ви стига. И говорете с консултант по кърмене, повечето педиатри не знаят много за кърменето

# 456
  • Sofia
Sway, в хипп има скорбяла. Бебчо не огладнява ли по-бързо така. Как е акането?
И аз мисля да пробвам с козе мляко. Поръчах това на холе, но краве  очаквам го да дойде утре.
Аз взех на Lactana Bio 1 козе. Доста изчетох и бях много наплашена, че ще има ужасна миризма, както няколко майки са ми споделяли. Да ама на мен страшно много ми допада като е в прахообразна форма аромата. Лично на мен ми мирише на хубава сметана с ванилия, на нещо сладичко и приятно. От любопитство си разтворих малконда пробвам и е приятно сладко, като в състава няма добавана захар или фруктозо- глюкозен сироп.
Моя мъж от друга страна твърди, че му мирише на коза и хич не му се понрави като го помириса.
Първо му смесих 50:50 кърма с АМ, колкото да го позалъжа малкия, но после си търсеше допълнително и му замесих само АМ. Малкият си го изпи след няколко подозрително хвърлени погледа.
Честно казано на мен Аптамила ми миришеше много по- гадно.
Сега се опитвам максимално кърма да му давам, защото усещам, че на нея се чувства най- добре.
Дано ни потръгне с козете, че хипоалергенните формули са пълен отврат.

Козето на Хип при нас образува запек. С нормален комбиотик е Ок.

# 457
Лунатичка, не пускай детски на малкия. Свръх стимулацията няма да помогне за рева.
ето календар за 2024. В общи линии се въртят едни и същи ваксини, просто с няколко приема
https://www.vaksinite.com/imunizacionen-kalendar/

Не му се отразиха ваксините добре на моя човек. Не плаче, но мрънка нещо. Няма температура. Тази вечер май ще спим на дивана гушнати.
Мисля да захранвам, когато може да седи стабилно в столчето и да си държи главата изправена. Клоня повече към захранване водено от бебето.

# 458
Ние оздравяхме вече Слава Богу. Малки за сега е добре. При мен и кака остана само кашлица.
Той е на Аптамил Профутура 1. В Щерев беше на Нан Експерт Про, ама това мляко направо не се разтваряше и стоеше на буци. Как ли не го правих с по-хладка вода, с по-топла, с разклащане, с раздрусване- ами все се утаяваше и на буци оставаше. Реших да сменя с Хип Комбиотик Английска формула, ами не го искаше, плюеше го, голяма мъка. И така пробвах с Аптамил Профутура Немска формула, доволен е и си го изпива, по 120 мл.
Вода аз му давам колкото иска още от болницата, там си купих шише и на 5 ден си му давах в стаята. Но той беше и 7 дни на антибиотици.
Пак от болницата си беше на Омнебиотик Панда и така си продължих и до ден днешен.
Сега от 1 седмица му давам 5 мл Бионзин Кидс с коластра, понеже не се справяме със спринцовка или лъжичка му ги слагам с млякото.
Относно одеалата аз не съм толкова крайна, ако се леки поларени одеалца според мен са ок. Поне с каката съм нямала проблеми.
Вече ми дойде втори цикъл, но аз не кърмя. Поне така си мисля де, малко се обърках декември месец ми дойде два пъти, сега януари по-рано и първите дни доста по-обилно, а и по-продължително. Не знам какво става с каката още 1-вия път и първия месец ми се нормализираха хормоните, сега може би трябва повече време.

# 459
Mommy, аз завиждам благородно, че изобщо може да го оставиш в кошарата сам и той да не протестира, а даже и да заспи. Явно същото е и при Лъвица. Аз едва мога да се измъкна, ако е заспала до мен и да се пробвам да я преместя 50 см на нейното легло. Вчера пробвах твоето предложение с биберон след преместването. Е, и така беше неспокойна, но поне не се стигна до рев и успя да поспи още час.
А ти лягаш ли рано с цел наваксване на съня или не се съобразяваш с неговото заспиване?

Аз пък не мога да издърпам часа на заспиване по-рано. Явно детето си е сова и няма лошо в това, но не е много удобно да изпада в дълбок сън чак към 2 през нощта.
Има едно по-дълго спане между 19-21, но само ако аз съм до нея. След това се събужда за хранене и се ококорва. Може да задреме на някой от нас за малко. В 12 започваме пак опит за приспиване, с бял шум, приспивни песнички, кърмене в леглото и накрая шише. Тя се унася леко докато я кърмя, но пак се събужда и се стига до шишето. Вече е станало 2 часа и заспива дълбоко до 7-8. Пробвах да дам направо шише, за да ускоря процеса, така или иначе се стига до там. Много трудно заспа, пак ѝ отне време до 1 часа и се буди на 2-3 часа след това.

Хармони, точно днес гледах, че захранване може да започне, ако бебето показва че е готово - да седи що годе стабилно на столче, което значи да не се сурка или да клюма напред, главата да не му се клати и да проявява интерес към храната.

Лунатичка, може да минава скок в растежа. Между 8 и 10 седмица има един период, който е доста ревлив и искат само на ръце.

# 460
Dana, стига да не е превъзбуден си заспива за 80% от приспиванията сам в кошарата, на спалнята или в гнездото. Осъзнах, че може да си заспива сам (с биберон!) обаче само ако го сложа в правилния момент (1:15-1:40 до 2 часа след последния сън).

Аз лягам към 9:30-10, за да се наспя. Той и днес заспа към 20 часа, да видим как е. Съчувствам ти, аз изобщо не съм нощна птица и хич нямаше да ме бива с бебе, което заспива късно като твоето.

airgirl, радвам се, че сте добре вече. Hug

# 461
Имам чувството, че зъби ще вади, всичко е в устата и чеше венците. Дали да го намажа с някакво гелче и с какво?

# 462
Аз не виждам защо да се маже с нещо, това си е естествен процес

# 463
Момичета, върпосче имам. От известно време девойката реве истерично, когато я оригвам, и то започва още докато я вдигам. Нещо не мога да си обясня защо. Не мисля, че ѝ е неудобно или я боли. Пробвах да я разместя по различни начини, но нямаше разлика. Някой да има идея защо се случва?

Лунатичка, не пускай детски на малкия. Свръх стимулацията няма да помогне за рева.
Вчера бейби и МЖ гледаха мач гушнати. Детето започна да се учи да вика "гооол" Grinning

# 464
Бебетата реват истерично за какво ли не. Моята е на периоди какво я дразни. Наскоро реши, че не харесва възглавницата за кърмене и рев, рев. Сега взе пак да си хапва на възглавницата за моя радост. Преди се дереше при всяка смяна на памперса. Сега ми се усмихва и се радва, като и сменям памперса

Общи условия

Активация на акаунт