ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 2

• 24 529
  • 755
  •   1
Отговори
# 435
Skady след като ти го написа, се замислям, че на мен май ми намаля кърмата след като той спря нощното хранене. Дали ако започна да се цедя, през ноща, ще повлияе? Ти как овладя нещата?
Трудно, а нещата се променяха, докато ги овладявах. В края на първия месец щях да се отказвам от кърменето, беше мъка и постоянно дохранвах. Пробвах един последен път - пиех чайове за кърмачки по 3-4 на ден, смучех някаква хомеопатия за кърмене, пих овесено мляко. Между другото, точно след овесеното мляко май кърмата ми стана малко повече, но може да е чисто съвпадение.

В нощта, когато бебето за пръв път не яде нощем, гърдите ми се напълниха и сутринта в 6:30 имах достатъчно, че да я нахраня без добавка. Оттам се амбицирах. Прекарах 2 дни в цедене (на капки, то нямаше какво да изцедя) след всяко кърмене и това също май помогна. Повече от 2 дни нямах нерви да го правя. Някак постепенно така се получи всичко.
Сега давам добавка от 60 мл само преди лягане в 23:00, за да спи до 7. През целия ден се кърмим на 3-4 часа без добавки.

Сега уверено мога да изляза с детето в мола без да нося шише с мляко. Там си я кърмя, ако трябва.

# 436
Някой беше питал за овлажнител
Ние от вчера сме с този

Доволна съм, няколко часа вчера и малко днес, и вдигна влажността с 10%. Има и функция нощна лампа. Проверявах дали се овлажнява около него, защото е върху дървен шкаф, но няма проблем, повърхността е суха. И на малчо нослето сутринта беше доста по-добре

# 437
Sway, в хипп има скорбяла. Бебчо не огладнява ли по-бързо така. Как е акането?
И аз мисля да пробвам с козе мляко. Поръчах това на холе, но краве  очаквам го да дойде утре.

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 07:05 от Фрида

# 438
Sway, в хипп има скорбяла. Бебчо не огладнява ли по-бързо така. Как е акането?
И аз мисля да пробвам с козе мляко. Поръчах това на холера, но краве  очаквам го да дойде утре.
Не съм много сигурна. До преди седмица ядеше на два часа, което според мен беше много на често. Сега сам си го увеличи на 3+ часа. Ака веднъж на ден. Не знам всъщност нормално ли е. Ще говоря днес с педиатъра, че милия е на ваксини.
Не знам вие дали сте се наспали... Но аз не съм. Симеон от 1:30 до 3 беше буден и хилещ се. И сега издаваше някакви звуци та станах в 6. А той не.
А сега кайра му изяде и последния биберон. Отначало беше сладко, но на 10-я биберон вече не е толкова симпатично.

# 439
sway, стискам палци да спите по-добре утре и да успееш да си доспиш през деня.

Ние снощи имахме напредък със съня, ще видя дали е било еднократно или ще продължи, ще опитам същата комбинация от действия. Накратко, през деня се постарах да следвам интервалите на будуване и да спи по-дълго. Вечерта го нахраних към 19 часа и по препоръка на dana дохраних с малко АМ, колкото поиска. Оставих го още малко буден, изкъпахме го преди храненето още, приготвих го за сън и към 20 ч. си заспа сам в кошарата. После не се събуди чак до 1:30 през нощта, а след това в 4:00 и в 7:00. Направо съм като нов човек днес. Grinning

Малко по-различен въпрос - вашите бебета с какъв цвят очи са? Започнаха ли да се избистрят? Аз постоянно умувам какви ще станат на моя син, защото още са му мътни. Не приличат на очите на дъщеря ми като беше бебе, тя сега е със светлокафяви. Но пък не ми изглеждат и да са чак толкова светли, имат разни кафяви точки по средата. Всички баби твърдят, че му били светли очите, ама на мен не ми се вярва. Иначе аз съм със синьо-зелени, таткото с пъстри. От моята страна всички са със светли очи, от страната на таткото са с кафеви. Затова много се чудя какви ще станат на малкия. Ето и снимка засега как изглеждат, на живо са по-светли, ама ми е трудно да ги хвана на снимка.
Скрит текст:

# 440
  • София
Какво значи мътни? На нашата бебка не са се променили много очите от раждането, може би леко изсветляха около зениците. Подобен цвят на тези на твоя юнак са, Мами. Аз съм със сини, таткото с кафяви. При тъмни очи има шанс за всякакви, при светли трябва да са светли (защото генът е рецесивен). Но знам, че понякога отнема години да се фиксира цветът.

Всички ли чакате бебетата да заспят за да спите и вие? Аз стоя, ако плачка, но ако стои с отворени очи, мърморка, гука, си заспивам. И стига да не я мъчи нещо, и тя си заспива, защото като се събудя и я проверя, си спи. Трябва ли да я чакам да заспи?

# 441
Мътни, тоест бебешко сиво, с неясен цвят все още. Ясно ми е за гените, реално затова се съмнявам да е със светли, около 70% шанс е да са кафяви. И също, че до към 3 години дори може да се проявява истинския цвят. Но просто ми е интересно при вас как е. На голямата до към 6 месеца вече се виждаше, че ще е с кафяви, но дори на 4 месеца ѝ бяха по-тъмни от неговите. Според мен неговите има шанс да са пъстри, но за по-светли надали.

При мен, майка ми е с тъмна коса и очи, а аз имам брат и сестра - всички сме руси със светли очи като татко. Така че си е въпрос на шанс

Аз не мога да заспя, ако той не спи Sad

# 442
  • София
Ахаа. Щом ти си със светли, остава бащата да даде светъл ген и е готова работата Laughing Щом той е с пъстри значи има там някъде такъв ген, въпрос на шанс да се падне. Аз не мога да преценя на моята дали са мътни или са се избистрили, та си чакам засега Laughing

Мами, аз нямам никакви скрупули... Лягам и заспивам Joy Тя е в креватчето, сменена, нахранена, обезопасена, ако нещо има - ще си каже. А майка й има нужда от сън, за да е свежа и адекватна да я гледа. Освен това смятам, че когато спя и тя се успокоява и заспива.

# 443
  • UK
По въпроса с очите: мисля, че и на Филип очите ще са светли, виждаше се от началото, но бяха по-мътни, сега се избистриха. Нещо средно между сиво и синьо. На дъщеря ми пък са синьо-зелени, наситен нюанс. Нямам идея как така при двама родители с кафяви очи така се получи, знам, че статистически е възможно, но пак…

При нас тези дни се влоши нощният сън. По 3-4 будене и то от глад. Кърмене, шишета и се ядосва ако е още гладен. Около 4-ти месец има голяма регресия на съня, струва ми се, че натам вървим…

# 444
Аз познавам много семейства, в които има двама родители с кафяви очи и всички деца са със светли. Не знам и аз как става, вероятно през поколения идва някой ген от баба или дядо.

# 445
  • София
Кафявото бие синьото. Кафяво плюс синьо винаги е кафяво. Но синьото си остава латентно, и понеже се предава само едно, ако се предаде синьото и от двамата, ще стане синьо. Това е възможно най-опростено. Малко като при кръвните групи.

Съответно пък при двама със синьо, синьото е напрактика гарантирано (единствено някаква мутация да не възникне), защото там друг цвят няма - за да стане синьо, трябва синьо плюс синьо, не може да има кафяво.

# 446
На моя юнак очите са още мътни, сиви, като на твоя бебок, mommy.
Чувала съм, че докато сучат са така. Може би към 6 месец горе долу личи цвета. Понякога с годините се променя също. На моя близка от тъмно кафяви станаха светло кафяви.
Моите като малка са били тъмно сини, теменужени, сега са светло сини, на първото ми дете също. На бебо май ще са пъстри като на баща му.

# 447
На моето също са все още сиви. Моите са тъмно кафяви, на баща му зелени. Баткото е с кафяви, очаквам и бебо да е с кафяви. На баткото се промени цвета някъде месец след като започна захранването. На една приятелка детето беше със светло сини очи до към 1-2 годинки и после се промени на пъстри, към зелени. Аз си манифестирах дете със зелени очи, но май няма да стане. 😀

# 448
Цвета се променя с години. Най-големият ми син мина през мастилено сини, много светло сини, общо взето всички нюанси на синьото, а сега вече са му пъстри към зелени.
По-малкият пък от бебе със сиви очи и сега са сиви. Много странен цвят. Бебока предполагам и той ще е с пъстри към зелени.
Баба ми е със много много  светло сини очи, дядо ми с кафяви. Майка ми е взела кафявите, а вуйчо сините. Толкова се надявах и някое от моите деца да е със сини, но едва ли.

# 449
Момичета, малко е рано за тази тема, но да ви попитам дали сте мислили кога ще захранвате бебчетата? Баткото захраних в 6-тия месец точно, но сега се чудя дали да захраня към 5-ти месец. Причината е, че последният месец не наддава много - меря, че е качил само към 300 грама (от 3ти към 4ти месец), в петък сме на консултация и ще видя колко реално е качил и дали имам основание да захраня по-рано. Засега е изцяло на кърма. В събота става на 4 месеца 🥰

Общи условия

Активация на акаунт