ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 2

• 24 521
  • 755
  •   1
Отговори
# 420
Както и да го сложа одеалото тя си го хваща с ръцете и си го мята на главата и само така заспива.Вчера я сложих в чувалче без одеало на много силен бял шум и отне може би 3 часа да заспи ……Явно иска нещо да и покрива лицето ,защото сега я гледам ,че си е придърпала чувалчето нагоре плътно до устата.

Пробвайте с биберон

# 421
Налага се да купим овлажнител за въздух за вкъщи.Може ли съвети който ползва какъв сте взели и върши ли работа

# 422
Yolkata, все едно мен описваш, увивам се като буба, за да спя, не знам бебенцето ти как успява толкова мъничко 😁

Моята татко и я приспал в странна поза, като в анимационните филмчета и така я оставел да си спи, обаче без одеалце. Параноята ми пак се обади 🤷🏼♀ Междудругото и аз започнах да я слагам в чувалче нощно време, татко и например не знае идеята на спалния чувал и  циркулацията на топъл въздух и и мята одеалце отгоре, то и аз, изглежда ни като да спи отвита с тоз чувал. Одеалцето поне го придърпвам чак към коремчето или даже на крачетата само, просто да ми изглежда като завита.

Аз имам дилема с нощното кърмене и приемам идеи. Държа на среднощното в 3 ч защото ми е останало в главата, че се стимулира образуването на кърма.
Обаче, ако искам да си спи в кошарката next-to-me трябва да я преместя при мен на леглото за кърменето и после не мога да я върна, просто не ми е удобно, ако не стана и тя се буди. Пък и по-често цоцка-цоцка-спре после след някакво време пак цоцка-цоцка и спре и така до сутринта, та връщането в кошарата се обезмисля, а при мен като спи съм на тръни, по-често не спя, но се случва да се унасям.
Ще се получи например с компромисен вариант да се цедя и да и го давам в шишенце, макар да ми се вижда безумно два часа, например, преди това да се изцедя, да го сипя в шише и да и го дам, вместо да си и дам цицката. Още повече, че може да предизвикам свръхлактация и защо изобщо да развалям естествения начин, по който сега всичко се случва.

Получава се да си спи и аз да и подавам цицката при желание, до спя и аз през останалото време, ако спим на дивана в хола. Тя е на огромна добавена част към дивана и няма опасност да се намешаме. На баща и не му допада да спим така разделени, но да речем, че ще се примири. Обаче аз пък искам да започна лека-полека да и създавам режим и да знае, че кошарката, после легълцето си е нейното място за спане и да може и сама да си заспива. Например снощи в 22ч казах на баща и че я слагаме да спи в спалнята (иначе ако се местим всички е доста по-късно, тя спи в хола междувременно), не му се вярваше, че ще заспи даже, обаче аз съм я виждала, че може и се получи 🥳🥳🥳🥳 и е супер удовлетворяващо, като знаеш, че нещо е проработило.

Та идеи? То е ясно, че нещо ще се жертва за сметка на друго.

П.П Аз пробвах да я взема и да си я кърмя на стола през нощта и да я върна, както си му е реда, ама тя цицка 5 мин и се буди като я оставя, та разваля се цялата система. Ей на и снощи я взимах за кърмене и будува после.

# 423
MayaJane, аз като отказах да кърмя в 3, за малко да ми спре кърмата. Съветвам те да си я кърмиш. И ние не я връщаме винаги в креватчето. Даже сутринта към 6 след храненето направо си я взимаме при нас и спи/м до 10-11.
Има вероятност бебето само да откаже храненето в 3. Нашата го отказа сама в края на първия месец.

# 424
Skady след като ти го написа, се замислям, че на мен май ми намаля кърмата след като той спря нощното хранене. Дали ако започна да се цедя, през ноща, ще повлияе? Ти как овладя нещата?

# 425
Skady, благодаря 👏🏻👏🏻👏🏻 Знаех си аз!

# 426
Skady след като ти го написа, се замислям, че на мен май ми намаля кърмата след като той спря нощното хранене. Дали ако започна да се цедя, през ноща, ще повлияе? Ти как овладя нещата?

Защо мислите, че е намаляла? Не му стига на бебчето ли? Някъде около 12 седмица след раждането, кърмата се регулира и не произвежда повече от това, което бебето взима, което си е съвсем нормално. Да не би това да е станало?

# 427

Защо мислите, че е намаляла? Не му стига на бебчето ли? Някъде около 12 седмица след раждането, кърмата се регулира и не произвежда повече от това, което бебето взима, което си е съвсем нормално. Да не би това да е станало?
Не, не му стига. С първото хранене около 6 е ок, защото той спи още, докато суче. Към 9ч вече, след кърмене дохранвам с между 30-60 мл. За следващите хранения вече нямам почти нищо. Слагам го да суче, той дърпа няколко пъти и започва да нервничи. Пробвам с ръка и нищо не излиза. С помпата също. Поне едно хранене, след обяд давам само АМ, за да събера кърма за следващото, което отново е с дохранване.
Общо взето, ако мога да разчитам, че помпата дърпа всичко, вървя: в 6ч приблизително по 90мл от гърда, в 9ч - по 40-50мл, в 12ч - 10-20 мл. Това е ако цедя, без кърмене.

# 428
Момичета, благородно завиждам, че имате само едно кърмене през нощта, моя се буди на всеки два часа. Но напълно разбирам притеснението за кърмата, аз също бих искала още време поне веднъж да кърмя през нощта, за да не се притеснявам за количеството.

Явно и с първото, и с второто дете до над 6 месеца ще спим кошмарно зле през нощите. Тя чак до тогава ми се будеше за ядене през няколко часа. Може и по-зле да е, ама е много изцеждащо постоянно да се будя недоспала.

# 429
Maya, аз също имах същата чуденка за нощното кърмене. Като е в леглото до мен, имам чувството, че нито аз се наспивам добре, но и тя не може да легне и да се опъне като хората, все лежи на една страна сгушена в мен. Освен това като се унеса, докато тя суче, загубвам представа колко време бавно си е цокала (понякога час) и пропускам да сменям страните. Така пък гърдите не се изпразват равномерно. Затова сега така го правя, че:
1. Вече не сменям памперс нощно време по съвет от тук (а тя и без това само пишка нощем). Така не я разбуждам излишно, а се концентрираме само върху глада.
2. Като я усетя, че се мърда и се разбужда, ставам и я взимам в хола, където имам една много мъждива лампица и там се кърмим от едната гърда. Тя нощем пие много бързо и ефективно и е готова за 10-15 минути.
3. За втората страна тя вече е полузаспала (всъщност през цялото време е със затворени очи, но вече не е гладна) и се връщаме да се кърмим в леглото, където я изчаквам да се унесе съвсем и успявам да я пренеса в нейното. Ако пък съм супер изморена и заспя, so be it - унасяме се така до сутринта в 7.
Приемам и аз идеи за усъвършенстване на процеса.

Прехвърлянето в нейното легло се получава винаги нощем, не винаги на сутрешното кърмене в 7. Тогава вече задължително я изчаквам да заспи, за да стана да се изцедя с цел да не намалее кърмата.

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 22:59 от D_ana

# 430
Аз за нощното кърмене го взимам, сядам на спалнята и го кърмя първо от едната, после от другата гърда и той заспива. Чакам 10 минути и го местя в кошарата му.
Сутрин често го взимам при нас, особено ако мрънка, гушкаме се странично или е върху мен (с гръб към мен или странично) и така поспиваме още. Обаче аз не се въртя докато спя и не се притеснявам, че ще го затисна. Ако не мрънка го кърмя и като заспи го местя в кошарата му. Препълват ми се гърдите ако не суче нощем и ми тежат. Понякога (супер рядко) ако не го чуя аз (спя адски леко) и баща му станал и му дал АМ.

# 431
Аз през нощта кърмя само от едната гърда, той яде за 5-10 минути и заспива. Местя го в леглото и му давам биберон, ако се е разсънил. Нямам търпение да чакам да се унесе напълно и често полузаспал го местя в кошарата, ако се наложи давам биберон. И аз кърмя седнала на спалнята.

Явно така стимулира през нощта гърдите, че сутрин след хранене често цедя по 100 мл.

Може ли някоя мама, която следва интервалите за будуване за възрастта да ми каже какъв им е режима по часове? Опитвам се да го вкарам в някакъв ритъм, за да подобрим малко нощния сън. Най-трудно ми е с последната дрямка, защото често става прекалено късно за нея и не успявам да го приспя навреме, затова я пропускаме и го слагам за нощен сън по-рано.

# 432
mommy22, аз нямам точен режим, но гледам да го държа буден около 1 час и 30 минути. Дремките са му около час, а в 15:00  е 2 часа. Заспива в 21:30. Буди се в 1 да яде и след това чак сутринта към 7. Естествено понякога варира времето, но заспиването в 21:30 го поддържа.
Пак зависи дали излизаме. Той на вън спи. Гледам разходката да я правя, когато му и дошло времето за спане.

# 433
Ами снощи всякакъв режим отиде на кино, тамън се похвалих за заспиването в кошарката. Спа вчера през деня много, към 19ч като хапна не успях да я държа будна, че май я напрягаше коремчето, не беше акала от предния ден и се събуди към 21ч, когато трьбва да се приготвяме за лягане в нейната си кошарка. Помня, че към 1:30 гледахме светлинките по тавана, след цял ден спане. Направо я взех при мен на спалнята да не я вадя от нейното креватче след час и от там сука каквото сука, сигурно си спа, аз дремах. В 4ч се разбуди да се оригва и хълца, абре до сутринта откарах аз, будна през повечето време.

Значи снощи си мислех, колко по-лесен е живота, когато човек няма нищо. Аз доскоро бях готова да напусна планетата по всяко време за някое приключение 😁 особено докато четях книгите на Беа Неади, фантастика жанр. Сега това малко момиченце дойде в живота ми ❤ и ми се въртят мисли, като, колко ще съществува този свят, ние колко ще живеем, за да бъдем с нея….Моята страхова невроза пак…Точно пък след това ми излезе видео на Бачорски, родило му се детенце, плаче милия, и от щастие, и от страх, викам си, май нормално е.  Майка е велика ❤ никога не показва нищо такова, а децата и са всичко за нея.

# 434
Mommy, аз не спазвам много интервалите на будуване през деня, а се водя по нея, но нощем помага след последното кърмене, което привидно я приспива да ѝ додам шише с изцедена кърма. Иначе само се унася и скоро след това пак се буди. От шишето дръпва различно, но е между 30-80 мл. Заспива дълбоко и спи обикновено 5-6 часа. Вече явно е свикнала на това шише и си го чака вечер след нашето кърмене.

Но, направих си експеримент да не се мъча с кърмене и после шише, а направо да ѝ дам шише. Тя изпи 100 мл, заспа, но след това се буди на всеки 3 часа през нощта. Явно частта с кърменето е важна, иначе не ѝ стига и заспива без да се е наяла добре.

Общи условия

Активация на акаунт