ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 2

• 24 523
  • 755
  •   1
Отговори
# 405
Моята девойка непрекъснато ръцете са и в устата,и другото което ме притеснява ,че непрекъснато се завива с одеалото през главата и само така спи,а мен ме е много страх особено вечерта докато спим и не знам как да я отуча

И моето спи завито. Не завивай ръчичките. Одеалцето дръпни до средата на гърдите.

# 406
Zmk, четеш препоръките буквално, няма междуредие. Така ли си и в живота?

# 407
Става въпрос за живота и здравето на бебето. Не виждам как одеялото си струва риска. Но който иска да живее на ръба, няма как да се убеди другояче

# 408
Моята девойка непрекъснато ръцете са и в устата,и другото което ме притеснява ,че непрекъснато се завива с одеалото през главата и само така спи,а мен ме е много страх особено вечерта докато спим и не знам как да я отуча

И моето спи завито. Не завивай ръчичките. Одеалцето дръпни до средата на гърдите.

Също слагам шапка и ръкавички, а и чувалче за сън.  Имам 2 с ръкави, слагам ги в по-студено време.

# 409
Zimk,
И без столчета сме отгледани, точно така.
Аз определено не живея на ръба като си завивам двете деца с меки и леки одеяла.
Да ни пази Бог да сме живи и здрави,
То може и както си стоиш в хола, взела всички необходими мерки за безопасност и никога не си ползвала одеяла, току виж полилеят да ти падне на главата.... Та значи и да седиш на дивана в хола си е живот на ръба ....
Както каза Leylah, тук уважаваме чуждото мнение и бих добавила, спазваме добрия тон. 
Нека ни е приятно да влизаме и без напрежение и крайни класификации.
Много ми харесва, че всеки може да си каже мнението и също да сподели и да получи съвет или поне разбиране.

Аз трябва да ходя на зъболекар, както и  на контролен преглед след раждането, изследвания също да пускам. Едно по едно, ще ги свърша.

Бебка хълца и май не възнамерява да спи....

# 410
Шапка и ръкавички навън, нали?
Вкъщи с шапки няма нужда.

Каквото и да си говорим, такава кошара като на Yolkata си е опасна.
А пък иначе, зависи и от детето, колко шава, дърпа и т.н. и дали е под надзор, а завивката се слага до гърдите и под ръцете, за да не я вдига с ръце. Аз като няколко пъти все го намирам отвит или с одеялцето на лицето и сложих чувалче.
Иначе не всичко винаги трябва да се изпълнява стриктно по препоръките, все пак сме различни, децата също. Например СЗО може да отрича водата, но аз му давам по малко, макар и да не искаше въобще до скоро, предлагам. Това са моите виждания. В АГ болницата (много добра болница) в която родих първото повиваха преди всички бебета и дрехи не им слагаха изобщо. Ортопеда пък ми каза, че повиването е противопоказно за ставите. Баба ми казва, че едно време им казвали докторите да повиват бебетата, че да не са им криви краката. Сега някои повиват заради рефлекса на Моро например, аз съм против повиването.
Същото е и за ваксините, там темата е дълга.. Давам пример, бият ми ваксина Тетанус. След месеци настъпвам ръждив пирон и в спешното ми казват, че тази ваксина важала само 6 месеца и трябва пак да ми я бият. 😁
Иначе вчера видях малко дете на предната седалка до баща си, без столче, без колан.. безотговорна работа.
Каквото зависи от нас можем да правим. Ама ето моята докторка ми казва вместо да дохранвам с АМ, да суче 1 път и на следващото АМ и така да редувам, аз не го правя. Не може сляпо "доктора каза", "проучванията казват".

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 23:34 от *Sweety*

# 411
Повиването на краката е вредно и отдавна отречено. Повиването на ръцете в първите три месеца не е вредно, стига краката да могат да се движат свободно. Повиването е единствено с цел да се успокои бебето и да спи по-добре.

Иначе моята бебка вече успешно я преминахме на чувалче без повиване. Отне няколко седмици, но вече спи и без повити ръчички

# 412
Суити, помня,че беше против шапките и ръкавиците, но тук е 18/19 градуса, а моята госпожица започна много да си лапа ръцете, а аз предпочитам да си лапа чистите ръкавици или по-дълги ръкави Grinning

# 413
Както и да го сложа одеалото тя си го хваща с ръцете и си го мята на главата и само така заспива.Вчера я сложих в чувалче без одеало на много силен бял шум и отне може би 3 часа да заспи ……Явно иска нещо да и покрива лицето ,защото сега я гледам ,че си е придърпала чувалчето нагоре плътно до устата.

# 414
Йолка, явно на детето му хареса. Не мога да помогна. Моята не умее за дръпне одеялото.

Вие какво АМ използвате, ако давате. Аз съм на аптамил, но четох, че много се пълнее от него, а и моята вече прилича на малко сумистче хаха. Иначе е 5,400 кг, но ме е страх да не стане тюленче. Искам да сменя млякото. Вие от кое сте най-доволни.

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 08:29 от Фрида

# 415
Аз давам Nan opti pro.
Yolkata напълно е възможно, моят заспива най-лесно, когато ръката ми е на челото му и леко пред очичките. Дори когато не го галя, той започва да си върти главата сам да се гали в ръката ми. Същото прави и в количката - върти си главата В шапката и така  заспива. Определено го успокоява да има нещо на муцуната.

# 416
Йолка, явно на детето му хареса. Не мога да помогна. Моята не умее за дръпне одеялото.

Вие какво АМ използвате, ако давате. Аз съм на аптамил, но четох, че много се пълнее от него, а и моята вече прилича на малко сумистче хаха. Иначе е 5,400 кг, но ме е страх да не стане тюленче. Искам да сменя млякото. Вие от кое сте най-доволни.
Ние сме на фризолак и фризовом смесваме ги

# 417
Здравейте момичета!
Аз се включвам изключително рядко, но ви чета с нетърпение всеки ден.
По въпросът с АМ- бяхме първоначално на смесено хранене- кърма и Аптамил Пронутра, но с увеличаването на АМ и намаляването на кърмата ми, детето стана изключително неспокойно, вечер се будеше на 30мин- 1час, започна да ака на 3 дни веднъж и то експлозивно, подобно на диария. А пък за миризмата на газовете да не говорим, по- зле и от на възрастен човек.
Ходихме на гастроентеролог- аз, междувременно изключих от диетата си млечните храни и когато успявахме криво ляво да закърпим деня само на кърма, детето се чувстваше видимо по-добре. За жалост обаче от power- pumping  ми се разраниха страшно много гърдите, отделно, че имам и плоски зърна.
Изписаха ни Novalac Allernova AR, защото имаме и тих рефлукс. Голяма гадост е тази формула и малкия директно предпочете да гладува вместо да я яде.
В отчаян опит взех Töpfer козе мляко АМ, да видим как ще му понесе. Някоя майка има ли опит с АМ на основата на козе мляко?
Поздрави и здраве за всички бебчета! ❣️

# 418
Суити, помня,че беше против шапките и ръкавиците, но тук е 18/19 градуса, а моята госпожица започна много да си лапа ръцете, а аз предпочитам да си лапа чистите ръкавици или по-дълги ръкави Grinning

Ръкавиците са по-чисти от ръцете ли? А ако лапне ръкавица и ѝ остане в устичката, внимавай.
Категорично шапките са за навън. Иначе вкъщи сигурно също е 19гр, макар климатика да е на 22, просто у нас е хладно по принцип.

Аптамил пие и моят. Не го сменяй без причина. 5кг са си ок, не се тревожи.

Тази вечер ще излизам на заведение, малко да разпусна.

# 419
Аз давам хип комбиотик. В болницата даваха такова и не съм го сменяла. Яде си, понякога повръща, но е рядко, пръцка си и ака по един път на ден. Рядко го прави по два пъти.
Ръкавици никога не съм слагала, шапки само на вън. Признавам си понякога забравям и оставих в колата две, за да имам под ръка.
У нас също не е много топло. Климатиците са на 23 градуса, но живеем в къща и се топли по трудно.
Тук днес вали сняг и ще се забавляваме само на двора.
Мисля да се запишем с бебето на плуване, като стане на 3 месеца. Той най-вероятно ще плува по добре от мен.
*Sweety*, това е много хубаво. Аз сама не съм излизала от болницата. Разнообразието за мама е много важно.
Zimk, някак не мога да сравнявам пътната обстановка от преди 30 години и пътната обстановка сега. Тогава е имало 100 коли на кръст по градовете, а сега едно семейство има по две коли. Не изключвам факта, че и шофьорите са по различни нито го знаеш на какви субстанции е, нито го знаеш колко му е акъла и колко е изпил и колко е нервен и му е спешно да стигне някъде.
Не казвам, че не си права до някъде за одеялата, но е въпрос на разбиране и на гледна точка.

Общи условия

Активация на акаунт