ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 2

• 24 525
  • 755
  •   1
Отговори
# 390
Maya Jane, за успокоение моите сме ги изкарвали на много сняг и студ в количката къде за прегледи, къде за чист въздух (съвет на лекарите). В Алпите студът е много, но добре облечени и за кратко е даже желателно. Аз също като Дана имам съображения относно калориите (в неонат казваха банята да не е дълга в началото и след нея по топличко). Свежият въздух е добре за тях, а по-голям риск са си хората с всички вируси, които носят. Студът сам по себе си не разболява, но дава податливост за разпространение.

С обвиненията аз съм много виновна. И моят е един лежерен, лошото е, че е лежерен като му се спи и това малко разрушава доверието ми към преценките му. Искам да правим неща, защото са обмислени, а не защото ни е удобно. Но истината е, че ако той ме беше обвинил за половината грешки (а те разбира се като нова мама са сигурно много!) щеше да ми е много криво. Даже му се извиних вчера, защото аз, че съм по-напред, защото съм карала разни курсове и чета учебници по микробиология за кеф, не значи, че трябва да му се бъркам във всяко нещо и да го карам да се чувства неадекватен. Дано е от хормони, а не показател за характера ми - доста неатрактивна черта за мен. Всеки гледа да прави най-доброто (но че на някои мъже им омръзва и гледат да се скатават тук там си е чист факт - трябва да се приеме). Като беше болен ги гледах сам-сама и ми за липсва толкова подкрепата му и помощта, дори да не е точно както аз я искам.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 13:43 от Джу06

# 391
А аз проветрявах и забравих прозореца леко отворен, от недоспиване съм разсеяна. Малката беше добре облечена и в столчето, но и аз се притесних да не е изстинала.

И ние излизаме редовно, но мъглите, ветровете и минусовите температури ги пропускам.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 17:40 от Juji 1

# 392
Простудата се получава от вируси, не от студ. От студ може да се получи хипотермия, но ако не е, няма страшно.

Това, че някой си лекар е назад, не означава, че одеялата са безопасни. Както и това, че се продават.

# 393
Аз да ви се похваля,че вече не вдига температура,а днес дадохме кръв и всичко е 6.Хемоглобинът вече е 125 и няма нужда от Малтофер.
Бързо оздравяване на всички болни мами,татковци и бебчета.
Сега да се оплача.Аз моя мъж вече не мога да го търпя.Изобщо не ме разбира като му кажа,че съм изтощена.Знае си неговото и това е.Онзи ден цял ден беше на първия тунел за София,понеже на негов приятел,на приятеля му,колата се е запалила.Нищо им няма на хората,но той отиде просто за разходка.А същата нощ не бях спала,бебето вдигане температура,искаше цял ден на ръце.Както бях с него,се завалих и си разкървавих цялата ръка в стената.Тази нощ пак легнахме в 11 и станахме в 1 и 10,та без спане повече.Сутринта го водих сама на изследвания,понеже на него му било жал.Е сега пак излизам до Плевен,за да пазарувам,платя сметки и още дребни задачки.Той си иска да си стои на улицата цял ден,да си ходи да пие кафе,а аз и дете,и къщна работа.През нощта ми дойде и 2 часа не успях да го примоля да влезе при детето,за да сляза в банята да се сменя и измия.От 8 до 13ч си ме остави да си вкисвам.Аз ходих с бебето до Плевен,ама само до тоалетна ми беше.То толкова рева,горкото,че аз повече от него май ревах.

# 394
Между другото, някой ползва ли носилка Kokadi Tai Tai? Бих имала няколко въпроса.

# 395
Ох, Джу, и аз се улавях как си изкарвам ненужно нервите и се надявам да не е черта от характера, а просто недоспиване и хормони.

Иначе още един аспект от излизането е, че действа добре и на майката. За мен също е важно да станем, да се облека и оправя, да си оправя леглото, да преоблека беба и да се разходим на чист въздух. Смятам, че и тя спи по-добре така.

Moonlit, ние в крайна сметка се спряхме на Hessnatur.
https://www.hessnatur.com/de/wollfleece-overall-aus-reiner-bio-m … t-de-de-styleCode
Доволни сме, след като върнах няколко броя. Само че както 62/68 беше огромен и дори не влизаше в крачолите, така за един месец 50/56 вече ѝ е малък на дължина. Също не ми харесва, че ципът е само по дължина на тялото, а не и на крака, но всички са така. Обуването е по-трудно, а спящо бебе задължително се събужда.
Преди това бях поръчала този, беше хубав, но още по-голям в 50/56.
https://amzn.eu/d/4h853vD
Кокади и ние пробвахме на консултацията, те са си тук мюнхенски и много шик, имат си цяла фенска база заради десените и платовете, но в крайна сметка се спряхме на Рукели, та не мога да помогна много. Иначе и ние се двоумяхме за Кокади half buckle, ако Tai Tai е такава.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 19:29 от D_ana

# 396
  • София
Ние днес бяхме на първа ваксина. След боцването се поразплака, но бързо й има. След което си заспа, спа в колата и после продължи вкъщи. Даже отложих храненето с един час за да си спи. Хапна, всичко си изяде, сега стои изправена заради рефлукса. Не виждам някаква промяна в обичайното поведение. Все пак сме се запасили с термометри, куул пачове, панадоли, и чакаме да видим ще вдига ли температура или не Joy Крачето й е малко подуто при ободеното място, но засега не мисля нищо да й слагам.

# 397
Добре е бебка 🥳🥳🥳 Весела е, усмихва се на доктора, гърдичките са и чисти. Той каза, че хрипането е отзад нослето и е нормялно, нищо не се прави за него. Каза, че е човече и всичко рядко е перфектно. Каза добре съм я увира за днес да я заведа и дори бърза разходка ако искам, но той лично би чакал по-топли дни.

Хубавато е, че научих от това, което всички казахте, че за 10 мин в студа нищо няма да и стане.

За нашите отношения с ММ какво да кажа, като цяло сме добре, някаква странна реакция има майчинството върху мен и никак даже не я извинявам с хормони, тях не ги броя даже (имам опит с хормонални работи). Ще има да се наблюдавам и рефлектирам, баланса ще го намеря, иска време. Като ме запишат за прословутия 6-8 седмици преглед след раждане (нищо, че вече минаха 10), ще кажа на доктора, че страдам от безспокойство 😁  след раждането, то не е и смешно де, да видя какво ще каже, не се интересувам от хапчета по темата. А, представете си този термин anxiety дълго време ми беше непознат и като попаднах тук-там на обяснения, се зачудих как пък могат хората да бъдат тревожни 🤦🏼♀

Благодаря на всички ви за отговорите, наистина много полезна обратна връзка 🙏🏻🌺 много.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 19:37 от MayaJane

# 398
Всички болнички да оздравяват.

И при нас ММ е по-лежерен..
Аз няколко дни преди и след ваксина ги изживявам, макар да се разплака за 1 минутка и да му мина. Беше крив вчера след ваксината, леко топъл беше 37,2, което реално не е висока темп., но да ви кажа зависи и от човека.
Не можем сляпо за всичко да се доверяваме на докторите, аз например (да чукна на дърво) не вдигам темп., по принцип ми е ниска и ако имам 37+ мога да съм като парцал и да пия 1 парацетамол, без да чакам препоръки над 38 и нещо. На бебо нищо не му дадох, махнахме чорапките и той се поохлади.

Бебетата могат да реват и от жега, ако много ги завивате също.

Може ли да попитам кърмещите мами, усещате ли все едно бушуват яко хормони във вас? Аз съм така - емоционална, нервно ми е на моменти, изведнъж ми става усилно и горещо, а като тръгна да чистя напр. или да бързам за някъде и ставам вир вода. Ето сега пак съм по къс ръкав. По принцип не обичам горещините, но сега направо отвътре ми избиват.

# 399
  • София
Sweety, и аз имам такива периоди,  когато ми е безумно горещо и се потя. Вчера излизахме и аз под якето с къс ръкав бях, на прибиране се разкопчах.

# 400
Maya, радвам се, че всичко е наред. Heart

Sweety, аз по принцип съм от хората, на които все им е студено, но от както забременях и сега все ми е горещо и се потя. Все пак е малко по-добре от преди да родя.

Някой спомена за юмруците в устата, при нас също е така. Даже като го кърмя захапва ръката преди гърдата. Опитва се сякаш да хваща разни неща, но все още не успява да хване нищо съзнателно. Не може и да се обръща още, но държи добре врата като е по корем и се опитва да се завърта. Аз не съм много постоянна в това да го слагам по корем обаче.

# 401
И ние сме с юмрук в устата постоянно. Колко го вадих и заменях с бибки и гризалки, пак юмрука си предпочита. Явно е част от развитието.

# 402
Лунатичка пак казвам, с чувал и лопата идвам за 1 час до Плевен.
Вземи поговори сериозно с него, това .... И да кажа, че не е нормално - е слабо. Ама без викове и истерия, а сериозно като зрели хора. Той ми е бил близо на тунела, не си казала да му бия един задвратник 😄
Сега гледах по новините, че се задава нова грипна вълна, която засяга основно бебета от 6-8 месеца и възрастни хора. И времето ще се разваля, та май приключваме с разходките на оживени места. Както и с гостите вкъщи.
Zimk всеки има мнение и това да бъдат различни, не е лошо. Както се казва - всеки си гледа от неговата камбанария. Факт, че още докато бях бременна, докато си ровя във ФБ ме заливаха с видеа на бебенца починали от задушаване със завивка или затиснати от заспали родители. Факт обаче, че аз съм отгледала 2 деца със завивки, както и моите приятелки, както и аз така съм отгледана, и майка ми, и баба ми, и комшийката, и нейните деца.... Да не продължавам. Всички такива случаи са от Америка. Поне това, което видях в интернет. Не съм чула за нито един в България или съседна страна. Което провокира моето критично мислене. Утре, ако в интернет започнат да ни заливат с видеа и истории на хора, починали от задавяне с палачинка - всички ще спрем да ядем палачинки. Отново казвам - всеки има своето мнение и аз го уважавам. Просто споделям наблюденията си.
ММ пак е в някаква криза с неговите коли и ми вдигна кръвното за нула време. Прибра се преди един час и седна да си рови части в телефона. А аз седя с три деца и го чакам, като някой цървул, да гледа бебето, за да отида тепърва да пазарувам и да започна да готвя. Теглих му една майна и поръчах пица. Ядосвам се на себе си, не на него, че за пореден път се поставям в ситуация да разчитам на друг човек. И за пореден път съм разочарована. Ама както казва мама : Ти такива си ги избираш 😄

# 403
mommy22, колко се успокоих като прочетох, че и твоя не хваща съзнателно.
Толкова много съм си вгледала в развитието му, че избързвам за някой неща. И постоянно се чудя дали се развива правилно. Не толкова физически. А и работя с деца, на които никой не им е обръщал внимание, а са се забавлявали с телефони и телевизор и много се вглъбявам в това
И аз не съм сравнително редовна със слагането по корем. Но показвам играчки, говоря, разказвам, пея.
Лея, по случай видеата. На мен също ми излизаха такива и за бебенца, които се раждат починали. Тогава се абстрахирах. Сега вече излизат клипове с ранни признаци за аутизъм, или дечица с аутизъм. Спрях да влизам във фейсбук.
Направо им се "възхищавам" на вашите мъже... Как може такова държание с човека, с който живеят. И ако средностатистическия българин и такъв се радвам, че съм сама.
За одеялата и аз съм отгледана с такова и 100% от българите от моето поколение. Чувалите сега излязоха на мода. А и има семейства, които пак така си гледат децата. Въпрос на личен избор и предпочитания.

# 404
То нас и без столчета са ни возили в коли, сега излезе тази "мода" със столчетата, въпрос на личен избор, нали така

Общи условия

Активация на акаунт