ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 2

• 24 529
  • 755
  •   1
Отговори
# 360
Кърменето помага, дава и антитела и левкоцити

# 361
Извинете забравих да кажа че тя е на АМ

# 362
Както Дана беше отбелязала, ако чуваш от страни колко не е нормално бебето ти да иска постоянно на ръце, например, може да се вкараш във филм, а то просто търси близост. В тази връзка, в момента и моето бебе е в такъв период - иска да бъде постоянно гушната и на ръце, а ако се занимава с нещо мрънка, ако не съм до нея и не участвам или поне не я наблюдавам
Най-нормалното нещо е бебето да иска на ръце. Аз пък не разбирам майките, които избягват да носят бебето си на ръце, за да не свикнело, а това е някакво масово мнение, чак е страшно. Напротив, точно като получава нужната му близост и сигурност, после не му е зор да е на ръце, защото знае, че ако има нужда, ще получи тази близост, и се отказва много по-лесно от носенето на ръце.
Нашите деца ще си ги нося, докато мога, ако ще в ергонмични раници, но няма да ги лиша от нито една секунда близост, докато имат нужда.
Да отговаряш на нуждите на детето е по-важно от навици, режими, правила, и то продиктувани от собствените ти желания.

# 363
Вашите дребосъци лапат ли си ръцете? Моето момче не спира и постоянно се обърквам гладен ли е или ги опознава,защото смуче доста настървено...отделно започна супер много да се разсейва, докато цока, оглежда се, хили се, цока за 5,6 минути понякога и се е наял, бута зърното с език. Отделно още си ръмжи от коликите. А когато го сложа в гимнастиката или люлката започва да си лапа ръцете, сякаш не е ял и пак предлагам гърда, а той я бута и рита.и така се въртим в затворен кръг. Общо взето май се храни спокойно само нощем или в просъница като се събуди.

# 364
Сев, много познато.

Скейди, прекрасно казано, с две ръце съм "за"!

# 365
Лапа здраво ръцете, лапа лигавника, хванал днес краката на една играчка овца от шезлонга и лапа човека. 😁

# 366
И моя лапа ръцете. Все още не хваща играчки целенасочено. Та не знам дали да се притеснявам или още не е пораснал толкова.
Чета му каквото имам налично е нас. Сега сме на вълна Хари Потър. Песни не пускам детски професионално изкривяване имам и ми се повръща от тях. Пускам рок балади, българска музика. Пея разни тъпотии в рима, които сама си измислям.
Всеки ден сме на разходка. Иска ми се да ги разхождам в парка, но с Кайра не ме гледат с добро око и избягвам.
До 16 часа може да се забавлява и сам. След това обаче вече иска компания и да е гушкан. Всички ми обясняват да не го свиквам на ръце, но аз нямам против. Ще мине време и няма да иска да бъде гушкан изобщо. Предпочитам сега да го правя и ценя времето, когато е в ръцете ми. Ще мине ей така този период.
Вече спи през ноща, като последното му хранене е в 00:30 и първото е в 08:30. Без да се буди. Първия път се стреснах, че не се е събудил.
 На всички болни пожелавам бързо възстановяване
Ето поздрав от нас

# 367
Относно температурата - нашият педиатър ни обясни, че на тази възраст и до 3м включително "висока температура" е относително понятие, защото телесната температура на бебчетата варира и е индивидуална, още не е регулирана напълно. Т.е. може да е с 38, но реално да не е с висока температура.. Разбира се, при над 38 е добре да се реагира с панадол.
По повод ваксината каза по-скоро да следим състоянието му - ако е по-крив, неспокоен или плачещ може да се даде панадол, независимо от температурата. Също, най-вероятно всички от вас ги използват, но да споделя - лепенките Cool Patch са супер при ваксиниране, облекчават и охлаждат набоденото място. Препоръчвам Simple Smile

# 368
  • Sofia
Нашия бебо е с подути венци явно зъбки се задавят и затова си смуче пръстите. Опитвам да му слагам биберона вместо това, но ако остане без да го наглеждаме пак ръката е впусната му.

# 369
И ние започнахме лапане на ръцете, и аз като Сев се чудих сигнал за глад ли е, но всъщност е спокойна.

И на нас най-хубавото хранене ни е нощем - храни се гладно и ефективно за има няма 10-15 минути и пак заспива. През деня и ние имаме неспокойни хранения, мята крака, гледа настрани, маха се от гърда, но ако аз я махна, започва да плаче. 😊

И аз съм много "за" гушкането. От сега ми липсват моментите на този тип гушкане, защото силно се надявам да се замени от друг вид гуши-гуши по-нататък.

# 370
Моят баща също ми казва как бебетата се били "разглезвали" от носенето на ръце и как някой път плачели без нужда, само за да ги носят (все едно това да искат да ги гушкат не е нужда...). Първо, няма как да се разглези бебе, второ, даже и по-големите деца не се разглезват от любов и гушкане. Има толкова изследвания за това колко е важен физическият контакт за когнитивното и емоционалното развитие. Ще си я гушкам и ще си я нося в раницата и ще я давам на баща и да прави същото възможно най-много

# 371
Моята девойка непрекъснато ръцете са и в устата,и другото което ме притеснява ,че непрекъснато се завива с одеалото през главата и само така спи,а мен ме е много страх особено вечерта докато спим и не знам как да я отуча

# 372
Изобщо не трябва да спи с одеяло детето. Няма как да я отучите, затова никакви одеялца не се препоръчват преди една годинка поне. Чувалче за сън и няма да се притеснявате.

Сега видях и снимката. Страшно много неща има в тази кошара. Не бива да има нищо, само бебето в чувалчето и евентуално биберон.

# 373
При нас дневното хранене е разсеяно -върти се, заплесва се, но пък "нощното" в 05:30 е заспало. Разбужда се, дърпа 3пъти и се отнася. След един час пак същото, след половин- един час отново и рака до 8-9ч, докато вече станем. Общо взето от 5-6ч до като станем - ме буди през около половин час. И хем съм станала късно, хем не съм се наспала и не мога да се осъзная къде се намирам. А и доста съм се разглезила преди бременността - най-любимо ми беше, когато съм почивка или втора смяна да стана, да си направя кафе и да си го пия поне 2 часа без да се занимавам с нищо. Малко ми липсват тези сутрини, сега даже някой път се хващам, че съм забравила да пия кафе изобщо. Но пък... След време пак ще ги имам и тогава ще ми липсва сутрешното гушкане. Той е много смешен, като се събуди окончателно е едно гукане, направо е във вихъра си, чак крещи и се смее, закача ме, ако аз не мога да се разсъня, много е забавен  😄
Спи с одеало, но никога не го дърпал нагоре. Точно обратното рита с краката и се отвива постоянно. Ако го видя, че го дърпа/бута към лицето, ще мина на чувал веднага. Също ще съм нащрек и когато се научи да се върти сам. Страх ме е, че може нещо да се омотае.
Гушкам го постоянно, говоря му, все ми правят забележки, че го уча лошо, какъв кошмар, че спи в моето легло.... Всъщност си спи в кошарата без проблем, но аз свикнах - признавам си - някак ми е неспокойно, когато не е до мен и не мога да заспя добре. Такова нещо, като да го затисна през ноща 🫤 слагам го на нивото на главата ми хем да не се случи нещо такова, хем и да не го завия през глава случайно. До сега не сме имали никакви проблеми

# 374
  • София
Леле, Йолката, много опасно изглежда тази кошара, може да се задуши детето сред толкова одеала и неща. Ние вече нищо не държим в кошарата, защото почна много да се мести, спи в чувалче.

Иначе и нашата доста си яде ръчичките от известно време.

Общи условия

Активация на акаунт