ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 2

• 24 507
  • 755
  •   1
Отговори
# 465
Аз не виждам защо да се маже с нещо, това си е естествен процес

Защото плаче и мисля, че го боли, личи си. Днес лапа и едно жирафче Софи и мрънкаше.
Не е ли рано за зъби, не знам.

# 466
Skady моя започва да реве с писък, ако го изправя, а той не се е наял все още. Оригва се, давам му пак, а той захапва все едно съм го държала гладен 2 дни 😄 Понеже е лаком и яде много бързо,  го оригвам поне 2 пъти, защото му се пълни коремчето с въздух.

# 467
Shady, и аз си мисля, че си иска още. Колко мл даваш? Ако моята продължи да реве след оригчето и давам малко.

Бебетата реват с причина, а не от прищявка. Друго е, че не ги разбираме.

# 468
Здравейте,мами!
Ще раждам секцио и бих искала да Ви попитам тези, които са ползвали колан за след раждане, имаше ли някакъв ефект?
Понеже доста се чудя, някои казват, че не е хубаво да се слага веднага, други пък, че няма ефект, други пък че има голям🤯🥲

# 469
Здравейте и нашата принцеса плаче след ядене,но това е до момента в който ще се оригне и после спира.Давам ѝ по 170 мл в готов вид АМ така че не ми се вярва още да е гладна.Ние преди малко се върнахме от ваксина сложихме шествалентната надявам се да мине добре днешния ден и да е спокойна.

# 470
  • UK
Коланът не се препоръчва. Не той стяга и прибира коремните мускули, напротив - прави ги лениви. По-добре упражнения когато е подходящо.

Лапането на ръцете и после на предмети не е задължително от зъби. Част от развитието е.

# 471
Shady, и аз си мисля, че си иска още. Колко мл даваш?
Кърмя я и не знам колко яде, но наскоро ѝ дадох 160 мл изцедена кърма, изяде ги и като започнах да я оригвам, пак същото - истеричен рев. Няма как да не се е наяла със 160, обикновено порцията ѝ е около 100 (горе долу толкова излиза от гърдите ми, доколкото съм успяла да засека).
Ако я дохраня, повръща, затова смятам, че ѝ стига кърмата. Едва когато спряхме да дохранваме, спря и постоянното повръщане.

# 472
  • Sofia
Момичета колко време след секцио започнахте да тренирате?

# 473
Здравейте,мами!
Ще раждам секцио и бих искала да Ви попитам тези, които са ползвали колан за след раждане, имаше ли някакъв ефект?
Понеже доста се чудя, някои казват, че не е хубаво да се слага веднага, други пък, че няма ефект, други пък че има голям🤯🥲

Коланът ме спаси от страшни болки и можех да вървя с него

# 474
Янинка, на каква възраст е твоето бебе?

BlackAngel, строго индивидуална е работата с колана, като пробваш, ще разбереш на теб как действа. Или преди да пробваш, преценяваш предвид своето тяло, ако можеш.

На мен колана ми беше екстра по време на бременност и след това, само дето сега нямам време за него, ама нося стягащи гащи.

# 475
Имайте предвид, че и при бебетата като при възрастните е нужно известно време, за да стигне информацията за ситостта от стомаха до мозъка. За възрастните е около 15-20 минути, за бебетата пак май за толкова бях чела. Така че е нормално да не "знае" веднага след ядене, че е сито бебчето. Моето също обикновено се разплаква, но като я разходя да я оригна (особено ако я разсея с нещо междувременно 😁) и спира да плаче.

Допълвам, тези дни ставаше дума за АМ от краве и козе мляко. Днес Хедра беше поствала по темата, виждала съм същите заключения и от други източници:

https://www.facebook.com/share/p/1EAC4waCyz/

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 13:40 от Moonlit

# 476
Янинка, на каква възраст е твоето бебе?

На 3 месеца и 4 дни е

# 477
  • София
Янинка, а колко пъти на ден я храните? Ние мислим да минем от 6 на 5, защото започна да не си изяжда порцията. Успива се доста, а на последното хранене (00:00) я будя от дълбок сън. Днес пробваме новата схема, спа доста, не е плакала за храна. Но на мен все ми остава усещането, че не я храня достатъчно и всеки път, като махнем някое хранене, се чувствам гузна Pensive Иначе добре наддава, близо 800 на последното мерене, но се роди малка и първия месец наддаде малко, та оттогава ми е някаква драма с храненето.

# 478
Янинка, а колко пъти на ден я храните? Ние мислим да минем от 6 на 5, защото започна да не си изяжда порцията. Успива се доста, а на последното хранене (00:00) я будя от дълбок сън. Днес пробваме новата схема, спа доста, не е плакала за храна. Но на мен все ми остава усещането, че не я храня достатъчно и всеки път, като махнем някое хранене, се чувствам гузна Pensive Иначе добре наддава, близо 800 на последното мерене, но се роди малка и първия месец наддаде малко, та оттогава ми е някаква драма с храненето.
Сега от няколко дена сме на 4 храненето защото ѝ премахвам нощното хранене иначе са 5 с него.Днес я теглиха наддала си е 700гр което мисля е добре като се има в предвид че от скоро ѝ увеличих млякото

# 479
  • София
Оле, вие сте дори на по-малко, явно много се шашкам Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт