ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 2

• 24 509
  • 755
  •   1
Отговори
# 480
Тя ми взима тока през деня и н ми остава време и сили за шашкане така че не го мисля много,много.Наддава ли?Наддава не е много малко и не смятам да се панирам.А днес направо ме изцеди след тази ваксина.Няма температура,но е толкова неспокойна и мрънкаща,че чак не спи от мрънкане.Дано тази вечер да е по добре защото ММ е нощна и съм сама с детето и кучето и дано сутринта не ме намери свита в някой ъгъл 😂

# 481
Янинка, Лъвица- А колко е отстоянието от последното нощно хранене до първото сутрешно в часове? И също на адаптирано или кърма сте?

Ние държахме 7-мото хранене до втория месец, но на това в 1ч едвам хапваше и то едва 60мл и трябваше да я будя, за да яде. Изместих последното от 22ч в 23ч  и сутрин в 7ч остана.  Но започна и на храненето в 23ч едвам да изяжда и 30мл кърма будейки я..не знам как не огладнява до сутринта. В добрите дни успява да мине заветните 750мл за 24ч и то с големи усилия за 6 хранения.

В първата седмица след като се роди,  с провалените опити да се кърмим беше отслабнала, вместо да качва и оттогава ми е винаги притеснено покрай храненето й. Само, че сега като виждам колко изяжда не знам дали е по-добре  за моето спокойствие като следя всеки милилитър 😀 Предполагам ако е гладна няма да спи?! Вмятам, че е спокойно бебе и не се е будила с рев да плаче, все по график си е хапвала и не е имало плач преди това, та ми е трудно да разбера дали ще си каже през нощта ако е гладна.
Иначе на предните консултации с педиатъра беше наддала спрямо нормите и си е с напишкани памперси, та поне затова не го мисля много, но все има тази нотка на притеснение.

# 482
Ние последното хранене до правим 21 или 22 часа и сега като ѝ спрях нощното хранене ѝ давам към 5 или 6 часа сутринта чак ,но ние и през деня храним на 4 часа и тя си издържа няма проблем.Редки случаи са да иска да яде на 3 часа и половина

# 483
  • София
Евелина, много подобно беше и при нас, проблеми с наддаването в началото, драми с кърмата, вече сме изцяло на адаптирано след като отказа гърда и просто се предадох.

Иначе досега беше на 6 хранения, последното в 0:00, първото след 7. Но започна да не си изяжда вечерните порции, да заспива на шишето, освен това все я будехме за последното хранене. Съответно сега мислим да махнем 1 хранене, а последното да го изместим в 11:00. Днес ни е първи ден по новия график, засега няма ревове за храна.

Иначе ние минахме първата ваксина при педиатърката, не видях да й се отрази по какъвто и да е начин. Но тази седмица трябва да й сложат още една, на нея може да реагира различно, та още не сме си отдъхнали.

# 484
Бебетата на 3 месеца са още много малки и с малки стомахчета. Вие и 3 пъти да им давате по 200мл може да ги свикнете, но не е там въпроса. Поне 5 хранения трябва да има, за да не гълта после голямо количество наведнъж и да си разширява стомаха.
При нас има 2-3 шишета на ден и около 4-5 пъти суче.
Бебето ако не се буди нощем ок, но да му се спре млякото... 
Ние последното хранене до правим 21 или 22 часа и сега като ѝ спрях нощното хранене ѝ давам към 5 или 6 часа сутринта чак ,но ние и през деня храним на 4 часа и тя си издържа няма проблем.Редки случаи са да иска да яде на 3 часа и половина

# 485
Тя си има 5 хранения на ден просто като се събуди през нощта ѝ давам бибероната и тя заспива ако не заспиваше нямаше да я оставя гладна разбира се.Не си държа детето гладно ей така.Просто реших да пробвам така няколко дни за да може коремчето ѝ да почива малко от храненията,а ако това доведе до отказване от нощното хранене добре дошло

# 486
Това, че коремчето имало нужда да си почива е някакъв мит от време оно. Но ако бебето не е гладно, няма какво да се храни насила разбира се

# 487
Според вас възможно ли е регресията на съня в 4тия месец да започва от 14тата седмица?

# 488
Няма да повярвате какво ми се случи вчера.
Обади ми се класната на най-големия ми син /13г /, че директорката иска да се срещне с мен.
Предисторията е, че него сравнително често го боли корем. Водихме го на лекар и нищо не установи, каза най-вероятно газове . Аз съм почти сигурна, че е по-скоро гастрит. Той е много злояд и мързелив. А и от време на време го използва като оправдание да не ходи на училище.
Казвам мързелив, защото е от тези деца, които отварят хладилника и ако от там не изскочи нещо, да ги удари по-челото, няма да яде. Трябва аз да му намажа филия, аз да му стопля храна и т.н. Когато го попитам какво иска да яде отговора винаги е "не знам". Висок и слаб е, издължи се изведнъж, последната година, вече е повече от мен.  Брат му е противоположност - нисичък, набит. Прибира се след училище, прави си да яде или идва при мен с идеи да си направим това, онова, помага ми и т.н.
Та питам го аз какво е станало, за да ме викат в училище, а той ми каза, че го заболял корем и ходил до фелдшерката. Аз предположих щ, че искат да ми обърнат внимание, че често му се случва.
Не можете да си представите шока ми, когато осъзнах, че са ме извикали, да ми кажат че трябва да си храня детето, защото той, милия, казал, че не яде през деня, вкъщи, защото няма какво. Факт е, че аз не го гоня из стаите с филия  в ръка, но винаги му предлагам поне 2 неща, които може си приготви сам. На него не му се занимава. Вкъщи се готви всеки ден и винаги в хладилника има продукти поне за един вид сандвич. Естествено, че не бих си оставила детето да гладува, но смятам, че е на възраст, в която трябва да започне да се грижи поне малко за себе си. Той се прибира от училище, пише домашни набързо и до вечерта е с телефона в ръце. Постоянно се карам за това.
Директорката му е ужасен човек и педагог. Отношението й към ученици, родите и учители е фрапантно. Това не е лично мое мнение, всички знаят каква е. Миналата година две деца от класа му я бяха ядосали, тя влязла в стаята разкрещяла се на целия клас и ги нарекла кучки. На родителска среща след няколко дни повдигнах въпроса, само аз от всички родители и бях посъветвана от класната да не се занимавам. Та понеже на срещата ни вчера й влязох малко рязко, най-малкото защото се почувствах унизена от тона и държанието й спрямо мен, сега съм предупредена да очаквам проверка от социалните.
Била съм свидетел на детенце, което дойде в училище пребито от бой и лично аз трябваше да подам сигнал, училището, като институция не предприе нищо, въпреки че първо говорих с класната им. Но явно аз съм по-лош родител и от такива.
До такива неща води презадоволяването на децата и това е моята най-голяма грешка в тяхното възпитание. Двамата винаги са получавали всичко, което поискат. Особено след като се разделихме с баща им и единствената им отговорност е да ходят на училище.  Сега желанието ми никога да не им липсва нищо се  обръща и ме захапва за задника.

# 489
Добро утро ние снощи за първи път бяхме с температура от ваксината.Милата беше толкова отпусната и отмъртвена беше ми толкова жал за нея.Дадох ѝ Нурофен и до час някъде я бутна и повече не я е вдигала.Тези ваксини нямат край и покрай тях тревогите.Не ни стигат другите тревоги поне аз все си мисля правилно ли се грижа за нея,дали правя всичко както трябва и колкото трябва.Първо дете ми е и се уча от нея.Свекърва ми идва за 15 през деня да я види и това е.Нашите идват през няколко дена и те да я видят за малко и през другото време съм сама и няма кой да попитам за съвет и се надявам да се справям правилно с всичко.Тезинот вас които са на АМ колко давате и на каква възраст са децата че нашата едната доза ѝ идва малко,а другата доза едно хранене само след обед не си изяжда и мисля че може би ѝ идва много.Вие как смятате

# 490
  • Sofia
Няма да повярвате какво ми се случи вчера.
Обади ми се класната на най-големия ми син /13г /, че директорката иска да се срещне с мен.
Предисторията е, че него сравнително често го боли корем. Водихме го на лекар и нищо не установи, каза най-вероятно газове . Аз съм почти сигурна, че е по-скоро гастрит. Той е много злояд и мързелив. А и от време на време го използва като оправдание да не ходи на училище.
Казвам мързелив, защото е от тези деца, които отварят хладилника и ако от там не изскочи нещо, да ги удари по-челото, няма да яде. Трябва аз да му намажа филия, аз да му стопля храна и т.н. Когато го попитам какво иска да яде отговора винаги е "не знам". Висок и слаб е, издължи се изведнъж, последната година, вече е повече от мен.  Брат му е противоположност - нисичък, набит. Прибира се след училище, прави си да яде или идва при мен с идеи да си направим това, онова, помага ми и т.н.
Та питам го аз какво е станало, за да ме викат в училище, а той ми каза, че го заболял корем и ходил до фелдшерката. Аз предположих щ, че искат да ми обърнат внимание, че често му се случва.
Не можете да си представите шока ми, когато осъзнах, че са ме извикали, да ми кажат че трябва да си храня детето, защото той, милия, казал, че не яде през деня, вкъщи, защото няма какво. Факт е, че аз не го гоня из стаите с филия  в ръка, но винаги му предлагам поне 2 неща, които може си приготви сам. На него не му се занимава. Вкъщи се готви всеки ден и винаги в хладилника има продукти поне за един вид сандвич. Естествено, че не бих си оставила детето да гладува, но смятам, че е на възраст, в която трябва да започне да се грижи поне малко за себе си. Той се прибира от училище, пише домашни набързо и до вечерта е с телефона в ръце. Постоянно се карам за това.
Директорката му е ужасен човек и педагог. Отношението й към ученици, родите и учители е фрапантно. Това не е лично мое мнение, всички знаят каква е. Миналата година две деца от класа му я бяха ядосали, тя влязла в стаята разкрещяла се на целия клас и ги нарекла кучки. На родителска среща след няколко дни повдигнах въпроса, само аз от всички родители и бях посъветвана от класната да не се занимавам. Та понеже на срещата ни вчера й влязох малко рязко, най-малкото защото се почувствах унизена от тона и държанието й спрямо мен, сега съм предупредена да очаквам проверка от социалните.
Била съм свидетел на детенце, което дойде в училище пребито от бой и лично аз трябваше да подам сигнал, училището, като институция не предприе нищо, въпреки че първо говорих с класната им. Но явно аз съм по-лош родител и от такива.
До такива неща води презадоволяването на децата и това е моята най-голяма грешка в тяхното възпитание. Двамата винаги са получавали всичко, което поискат. Особено след като се разделихме с баща им и единствената им отговорност е да ходят на училище.  Сега желанието ми никога да не им липсва нищо се  обръща и ме захапва за задника.

Леле сериозно ли е уведомила социалните?

# 491
Лея, ти в България ли живееш? Бърза ми се струва реакцията на социалните - да те проверяват.
Тази нощ малкия спа без да се буди. Притесних се, че не съм го чула. Ама до главата ми спи.
Имам въпрос за мамите, които използват раници за излизанията. Как ги обличате? Знам че трябва да са с един слой дрехи повече от мен. Аз му слагам и един пухен космонавт и се притеснявам да не му е жега.

# 492
Здравейте мами, аз съм малко притеснена, защото моето момче си накланя главичката на една страна. Педиатърката каза да му правим разтягане на мускула в обратна посока. Все още не може да я държи стабилно сам, утре става на 3м. Вашите бебчета как са с главичките?

# 493
Лея, ти в България ли живееш? Бърза ми се струва реакцията на социалните - да те проверяват.
Тази нощ малкия спа без да се буди. Притесних се, че не съм го чула. Ама до главата ми спи.
Имам въпрос за мамите, които използват раници за излизанията. Как ги обличате? Знам че трябва да са с един слой дрехи повече от мен. Аз му слагам и един пухен космонавт и се притеснявам да не му е жега.
Да, в България. Не знам дали те изобщо ще се задействат, но ме уведомиха, че директорката е подала сигнал.
Аз вчера облякох малкия с един пухкав гащеризон над дрешките /боди, блузка и панталон/ и на 4-5° отвън му беше много горещо. Изобщо не мога да преценя как да го облека, все се притеснявам да не му е студено

# 494
jojo, моят син също повече на една страна я накланя и още не може да я държи. На 2 месеца и 20 дни ще стане сега. Постоянно го слагам по корем, ама той рядко иска да вдига главата, само забива лице в земята и започва да си яде ръцете. Гледам да го държа прав в ръцете си, поне тогава да се упражнява да я вдига. А онзи ден гледах една майка в YouTube и нейният син, на същата възраст, даже на ръцете си се вдигаше и почти се обръща. Почувствах се като лоша майка, ама май не е много добре така да ги сравняваме, всяко си е с негово темпо.

При вас не знам дали е нещо притеснително, може да го заведеш на физиотерапия евентуално?

leylah, без коментар съм… няма ли друго училище във вашия град? Иначе си представям, че и моята дъщеря на 13 може да се държи по подобен начин. Все не иска да яде и винаги, когато има готвено иска нещо друго.

Общи условия

Активация на акаунт