Защо мъжете бягат от жена, която живее с майка си?

• 28 823
  • 895
  •   1
Отговори
# 870
Черна станция, не е точно така. Едно е да се мотаеш с колеги след лекции или да имаме уговорени излизания, друго е някой да ти чукне на вратата в общака дали имаш сол и да те покани на горния етаж след 15 минути на купон, ако нямаш друга работа. Аз в университета се учудвах хората на общежитие колко контакти бяха създали сред другите специалности само от факта, че в ежедневието си им се налагаше да се запознават с хора покрай техни познати. На някои тези контакти после им бяха полезни в професионален аспект, а много хора се и изпожениха покрай тези познанства след завършване.

Отделно си е мини казармичка за лигли и лигльовци - да свикнеш с минимализъм и да споделяш пространство с друг човек. В темата си личат примерите, които на по 40г. живеят още при родителите си, защото не са свикнали да толерират липса на комфорт или съжителство с човек извън семейството си.

Живеенето у дома не ми е попречило да се загаджим с половинката, вече 37 години, нито ме е оставило при мама до 40 години. И контакти си имам, и купони съм имала колкото искам, но и спокойствие когато искам. Не бих издържала ежедневни купони и липса на дискретност да ми нарушава спокойствието всеки, на когото му е дошла музата за нещо си. Все пак бях добра студентка и си учех уроците.

# 871
Ами нали България е с един от най-големите жилищни фондове на глава от населението.
Има близо 2 млн. празни жилища, трябва да се продават, ако ще съпруг и съпруга да живеят отделно. Joy

# 872
  • София /Абсурдистан
За мен е огромен проблем живеенето с други хора, съквартиранти абсурд.

# 873
  • София
Много ми е интересно като човек учи редовно и работи, защото е самостоятелен, кога му остава време да прави купони и кои са съквартирантите, които биха търпели това?
А ако само учи и някой му изпраща пари, за да има истински студентки живот, то много самостоятелност, много нещо.

# 874
  • София /Абсурдистан
Купоните в кръчмите, дискотеките и баровете хич не са безплатни. Обаче много млади хора си мислят точно обратното.

# 875
  • София
Купоните в кръчмите, дискотеките и баровете хич не са безплатни. Обаче много млади хора си мислят точно обратното.
И по къщите не са безплатни, нито къщите са безплатни. За следването си съм се нагледала в два университета на купонджии от провинцията, на които родителите плащат всичко, но се имат за много самостоятелни и дори не помислят да работят.

# 876
  • Paris, France
Много ми е интересно като човек учи редовно и работи, защото е самостоятелен, кога му остава време да прави купони и кои са съквартирантите, които биха търпели това?
А ако само учи и някой му изпраща пари, за да има истински студентки живот, то много самостоятелност, много нещо.

Аз учех и работех и непрекъснато бях по купони. Първите ми съквартиранти не пропускаха съботата и неделя за купон. Купонът почва в 18ч в петък и продължава до 18ч в неделя. Едни идват, а други си тръгват. Помагах с приготвяне на храна и пазаруване понякога, купонясвах с тях до 20.30ч и отивах на работа. Като се върна, още малко купон и си влизам в стаята да спя. Ако няма място, отивам в някоя друга. Ставам в 18ч и пак същото. Учех и четях като нямах работа. Смените ми бяха от 21 до 9ч. Това петък, събота и неделя. През седмицата си учех вечер. Най-много да пуснат музика и да почнем танци. Който иска да чете или да спи си отива в стаята, налага запушалки в ушите и учи.

Със следващата съквартирантка беше малко тегаво, защото купоните и бяха пиене с ядене и малко танци до 23ч, но пак имахме хубави моменти. Страхотно готвеше и ми правеше много хубави кутии за храна.

Не виждам лошо някой само да учи без да работи. Имах колеги, с които учехме задочно или вечерно и не работеха. Щом може, добре.

# 877
  • София
По темата сме си, Годзилчо, не се жалвай. Около това се върти цялата тема. Драмата на повечето, милеещи за 'самостоятелност', е да могат да канят сульо и пульо да ги опрашва, защото са отчаяни за ласка/вменено им е, че трябва да се отплатят на мъжете поне с терен/смачкани и не си знаят цената, искат да се доказват/прекалено млади са и си мислят, че морето е до колене и разходите за кафе и цигарки ще си останат същите и на 30, 40, 50.
И това желание се завоалира с примери за някакви елементарни битовизми, които явно се учат за години, колкото една степен по медицина.

# 878
  • София
Имаше една тема за изискванията и критериите при жените.
Разликата между мъжете и жените е, че жените знаят кога да спрат, докато мъж с претенции спирка няма - ама висока да била, красива да била, слаба да била. Пък ти какво предлагаш не е много ясно?
Сметки  50 на 50 и домашни задължения 100 процента на жената зачислени. Супер сделка - няма що.

Чел съм подобни писания. Повярвай ми - обикновено жените са тези, които не знаят къде да спрат! Странно е, че сравняваш обикновени жени и мъже с претенции. Би следвало да сравняваш обикновени жени с обикновени мъже или жени с претенции и мъже с претенции, за да е честно. То е ясно, че претенциозният не го наричаме така, защото е ларж и почти няма изисквания. Съответно подобно сравнение всъщност не доказва нищо.

# 879
  • По света и у нас
Свирка и мусака Joy … божееее
Ма само толкоз ли, няма ли и нещо за десерт?
Бисквитена торта и крем карамрл например...
Всъщност има - домашен пресен сладолед. Но не бих го употребила заедно със свирката защото ще се спаружи.

# 880
  • Обран бостан ;)
Всъщност има - домашен пресен сладолед. Но не бих го употребила заедно със свирката защото ще се спаружи.

Решението е сметана (във флакон). Пръскаш и после ближеш доакто свърши. Wink

Тези, които смятат, че общежитието е "мизерийка и ужас" не са живяли с дърта хазяйка.
Да ти чука на вратата в 11 вечерта за да те провери дали си сам и да намираш черни къдрави косми по сапуна си не е най-приятното нещо, което може да ти се случи.

# 881
Няма да е била баш дърта, щом са били черни Trollface

Махайте ги тия въглехидрати, консумирайте натурално, че диабетът не прощава!

# 882
  • Обран бостан ;)
Няма да е била баш дърта, щом са били черни Trollface

За 24 годишен мъж 40 годишна си е баш дърта. Wink

# 883
  • София
На времето да, сега е таман.

# 884
  • Обран бостан ;)
На времето да, сега е таман.
Същата - едва ли. Ще да е на 70.
Друга - да.