На Коледа се случват чудеса, а през ЮНИ ще прегърнем нашата сбъдната мечта. - тема 2

• 37 787
  • 804
  •   1
Отговори
# 270
Аз си се боядисвам, не виждам проблем,  пък и психически ми се отразява добре Grinning
Цитат на: Мариелката
link=topic=1722761.msg49189956#msg49189956 date=1737475818
И аз съм запазила за 21+6 Blush

Я да ви питам, има ли други боядисващи се сега през бременността или само аз съм безотговорна и продължавам да си ходя на боя Confused

# 271
О, аз също се боядисвам, абсурд да ходя с израснали корени😀 няма данни, че вреди. Същото и за гел лака - и маникюр, и педикюр редовно, определено ми се отразява чудесно на благосъстоянието 😊
За втора ФМ АГ ми каза 21-22.

На мен с дрехи по-свободни също не личи, но с прилепнали е много видимо коремчето вече. Около 20г.с. ще кажа и в офиса, че панталоните официално много ми стягат, а досега носех такива с широки ризи. Ще сменям на поли и тесни рокли, които да ми стават и след това.
Засега само за тренировки клинове и чорапогащници за бременни специално купих, не мога с нормални. Вие какво обличате?
За кг - аз съм около 1кг повече отпреди бременността, но и аз свалих 2кг в началото. Т.е. си броя 3кг. АГ каза, че само матката, плода и всичко останало са 1.5-2кг на този етап.

# 272
О, аз също се боядисвам, абсурд да ходя с израснали корени😀 няма данни, че вреди. Същото и за гел лака - и маникюр, и педикюр редовно, определено ми се отразява чудесно на благосъстоянието 😊
За втора ФМ АГ ми каза 21-22.

На мен с дрехи по-свободни също не личи, но с прилепнали е много видимо коремчето вече. Около 20г.с. ще кажа и в офиса, че панталоните официално много ми стягат, а досега носех такива с широки ризи. Ще сменям на поли и тесни рокли, които да ми стават и след това.
Засега само за тренировки клинове и чорапогащници за бременни специално купих, не мога с нормални. Вие какво обличате?
За кг - аз съм около 1кг повече отпреди бременността, но и аз свалих 2кг в началото. Т.е. си броя 3кг. АГ каза, че само матката, плода и всичко останало са 1.5-2кг на този етап.

Аз стартирах от 40кг. (150см съм), вече съм качила 6-7кг. Не съм повръщала, не съм сваляла, само качвам аххаах
Дрехи - купих си от Теранова и Хм роклички и туники и още си слагам старите сака отгоре, но не мога да ги закопчавам вече, на мен много ми личи, очевадно, че съм бременна. Чувствам се като хипопотам, а тепърва ще се качват килограмите. Какво спортуваш ти?

# 273
Аз съм утре на втората фетална, в 21+2 г.с. На мен много ми личи коремът, дори и с широки дрехи. Имам чувството, че расте буквално с часове.. Ходя предимно с рокли и клинове и чорапогащници за бременни, защото с друго не ми е удобно, 3 пъти до сега си купувах по-голям размер панталони...
Не съм се боядисвала от преди забременяването, не за друго, а защото ми ставаше много лошо до сравнително скоро и затова не посмях да отида на фризьор, защото не знаех как ще издържа толкова време в салона. Но съвсем скоро ще отида, защото вече съм с огромни корени. Добре че са спрейовете за корени, спасяват положението.

До сега го усещах доста само вътрешно, а днес за пръв път го усетих и с ръката върху корема. Таткото също успя да го усети и е много щастлив, до сега ми стоеше по цяла вечер на корема да чака да го усети и той и беше много разочарован, че не може да го усети🙂

Аз съм с MTHFR C677T хетерозигот и ACE D/D хомозигот. На фраксипарин съм от 8 г.с., когато открихме мутациите, след консултация с хематолог, който каза, че не е задължително, но е препоръчително и му се доверих. Новият гинеколог, при който ходя, смята, че при тези мутации, може без фраксипарина, но след като вече е започнат, бил допълнително спокойствие превантивно. Но ако той трябвало да избира при наличието само на тези две мутации, не би започнал терапията..

# 274
  • Пловдив
Благодаря Relieved аз също си ходя на маникюр, сега като сме бременни да не сме жени ли?! Ако ми беше лошо сигурно щях да преустановя, но с тази бременност нямам гадения почти. Спрях само лазерната тъй като от центъра, в който ходя не работят с бременни и кърмачки заради липсата на достатъчно проучвания, нямаше нужда много да ме убеждават.

На мен започна да ми личи от скоро. С първата бременност не ми личеше до шести месец изобщо, сега от рано ми се появи коремчето, хората не го забелязват толкова -  с по-широки дрехи не е чак толкова очебийно, но ние вкъщи си го знаем Grinning А с прилепнали дрехи си стърчи доста.

Качила съм 4кг до тук, но и доста си похапвам Flushed . Даже с мм се майтапим, че с дъщеря ми до тези седмици бях 4 кг надолу тъй като все ми се гадеше и нямах апетит и тя се роди толкова злояда, а сега с тази бременност не спирам да мисля за храна и да хапвам, та очакваме, че като се роди детето, няма да насмогнем да пълним хладилника с храна Grinning

# 275
Момичета вие решили ли сте как ще раждате? Аз още не смея да чета по темата за да не сънувам кошмари😅😅😅

# 276
  • Пловдив
Момичета вие решили ли сте как ще раждате? Аз още не смея да чета по темата за да не сънувам кошмари😅😅😅

Като минала вече по тоя път, нормално, освен ако не се наложи да е секцио - нищо не е на всяка цена. Първия път раждах предизвикано седмица преди термин, по предложение на АГ, сега също възнамерявам, ако човека не излезе по-рано, седмица преди термин да го предизвикваме и да излиза.

# 277
Аз лично не разбирам защо трябва ти да решаваш....Ако няма медицински индикации, естествено. И най-добре спонтанно.
Първото го преносих с 12 дни, родих спонтанно и естествено и всичко беше наред. Разбира се, ходих на тотове след термина. Но и термина никога не е изчислен на 100%.

# 278
Мисля,че се обсъжда с лекар на по късен етап.Но ако имаме право на избор ,не виждам нищо лошо в това.Не бих съдила някой ,ако не е като с моето мнение:)

# 279
Има немалко лекари, които правят планово секцио без медицински причини и по желание на майката. Няма смисъл да се съдим една друга коя как предпочита да роди бебето си. Да, доколкото знам има страни, в които секциото е само по медицински причини. Отделно и при естественото раждане могат да се получат усложнения, които имат последствия и за майката, но и за бебето. Почти всичките ми познати, които са раждали естествено ми казват "Оо, ако можеш давай секцио" - това и от жени, които много държаха да родят така, а някои имаха усложнения и за бебето. Отделно секциото си е операция и също крие рискове. Важното е накрая всичко да мине добре без дълготрайни последици и за майката, и за бебето. Не смятам, че една майка е по-малко майка от друга заради начина, по който е избрала да роди.
Аз засега искам да е естествено, но имам няколко фактора, които трябва да се проследят с напредване на бременността, защото могат да бъдат проблем и да се наложи секцио.

# 280
Нямам намерение да съдя никого. Но наистина раждането секцио без никакви медицински показатели си е операция с дълготрайни последици и чисто физически не е "по-щадящия" вариант за майката. Разбира се, в хода на раждането всичко става и ако се стигне дотам да е наложително, да. Никой не може да предвиди тези неща. Така че, да сме живи и здрави и да попаднем на добри лекари,  които не търсят само печалбата.
Има немалко лекари, които правят планово секцио без медицински причини и по желание на майката. Няма смисъл да се съдим една друга коя как предпочита да роди бебето си. Да, доколкото знам има страни, в които секциото е само по медицински причини. Отделно и при естественото раждане могат да се получат усложнения, които имат последствия и за майката, но и за бебето. Почти всичките ми познати, които са раждали естествено ми казват "Оо, ако можеш давай секцио" - това и от жени, които много държаха да родят така, а някои имаха усложнения и за бебето. Отделно секциото си е операция и също крие рискове. Важното е накрая всичко да мине добре без дълготрайни последици и за майката, и за бебето. Не смятам, че една майка е по-малко майка от друга заради начина, по който е избрала да роди.
Аз засега искам да е естествено, но имам няколко фактора, които трябва да се проследят с напредване на бременността, защото могат да бъдат проблем и да се наложи секцио.

# 281
Супер е и тази тема с начина на раждане да обсъдим! Супер и че у нас всеки има избор, на запад не е точно така. Аз изгледах сума ти видеа в ютюб и за двата вида (ама графични, отблизо всичко😀), както и проследяване на възстановяването. Лично аз имам неистов страх от катетър, който се поставя при операцията, защото често съм с ужасяващ цистит… както и изпитвам ужас да ми режат органите, просто от мисълта ми прилошава. И искрено се моля да успея спонтанно естествено, без индукция. Чета и книгата на Олга Дукат, която допълнително ме насочва в тази посока. От болката грам не ме е страх, даже ми е любопитно. Ще пробвам без упойка, но ако много не се издържа, ще си поскам епидурална. Но не искам да се пренавивам, та ако се наложи операция, ще се опитам да съм благодарна, че съществува тази опция и ще сме живи и здрави с бебчето.
Но пък познавам момичета, които изпитват страх от болките от контракциите - така че който както ще е по-спокоен Simple Smile)

Аз тези дни леко злоупотребих с морските дсрове.. ядох суши, темпорирано все пак, но нали уж има риск и ножът да е бил в контакт със сурова риба.. следващия ден - малко пушена сьомга, днес - сандвич с риба тон. Количествата бяха малки, ама нещо се ядосах и ми се ядеше неистово и… 😀

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 21:17 от Rarina

# 282
Аз лично винаги много съм се страхувала от болката при естествено раждане, защото много време съм била с ужасно болезнен цикъл, до степен на прилошаване и повръщане. Не си представях как ще издържа цяло раждане, като не мога един цикъл да изкарам в съзнание.
После се разбра защо са тези болки и се наложиха 2 АГ операции през няколко години, включително и за голяма миома.
Та, по медицински причини и риск от руптура на матката при евентуални контракции ми казаха, че е силни препоръчително да съм секцио.
Ами, не се дърпах много, много. Grinning

# 283
Аз на Олга съм й фен още от първото раждане  и сега се следя при нея Simple Smile
Супер е и тази тема с начина на раждане да обсъдим! Супер и че у нас всеки има избор, на запад не е точно така. Аз изгледах сума ти видеа в ютюб и за двата вида (ама графични, отблизо всичко😀), както и проследяване на възстановяването. Лично аз имам неистов страх от катетър, който се поставя при операцията, защото често съм с ужасяващ цистит… както и изпитвам ужас да ми режат органите, просто от мисълта ми прилошава. И искрено се моля да успея спонтанно естествено, без индукция. Чета и книгата на Олга Дукат, която допълнително ме насочва в тази посока. От болката грам не ме е страх, даже ми е любопитно. Ще пробвам без упойка, но ако много не се издържа, ще си поскам епидурална. Но не искам да се пренавивам, та ако се наложи операция, ще се опитам да съм благодарна, че съществува тази опция и ще сме живи и здрави с бебчето.
Но пък познавам момичета, които изпитват страх от болките от контракциите - така че който както ще е по-спокоен Simple Smile)

Аз тези дни леко злоупотребих с морските дсрове.. ядох суши, темпорирано все пак, но нали уж има риск и ножът да е бил в контакт със сурова риба.. следващия ден - малко пушена сьомга, днес - сандвич с риба тон. Количествата бяха малки, ама нещо се ядосах и ми се ядеше неистово и… 😀

# 284
Дами, някоя с ниско желязо и хемоглобин да си е правила вливки с Феринжект? На мен утре ще ми вливат, принципно винаги съм била анемична, но нещата са на път да излязат извън контрол и хематологът ми обясни, че в тази ситуация вливките са най-добрият ми избор. Лееекико ми е притеснено да не се почувствам зле...

Общи условия

Активация на акаунт