Мартенски бебчета 2024 вече подвижни човечета - тема 2

• 8 762
  • 314
  •   1
Отговори
# 60
Моите зъби са поникнали след годинката. Не се тревожи. Няма хора останали без зъби.

# 61
Здравейте, мами!
От февруари съм записала моите момичета на детска кухня. Децата си имат апетит и се надявам все нещо да ядат. Има ли записани деца на детска кухня и какви ви са впечатленията?

# 62
Аз исках да го запиша на частна докато чакаме държавната. Обаче е с атопичен дерматит и сега са го сложили на диета без млечни и глутен и изчаквам още.

# 63
Нашият е на ДМК от вчера. Доста се притеснявах,защото той дълго отказваше да яде друго освен АМ и каши и павръщаше от жълтък, та се притеснявах за супата заради застройката. Но вчера си изяде и основното и супата и му хареса, и нямаше проблем след това. Дори се изненадах, тъй като по принцип отказва да яде странични неща. Само десертът го хвърлих,защото имаше захар и беше доста безвкусен та и таткото не го искаше 🤣 Ще видим днес как ще е.

# 64
При нас няма децка кухня, и ми се налага да приготвям сама. И е кофти че се чудя какво да и дам вече. Всичко си яде ЛЛ каза да и давам всичко.

# 65
Моята пък не иска кухня ,иначе всичко яде даже в момента сандвич с кашкавал.  Трудно ми е да мисля всеки ден, дайте идея за закуска, иначе на обяд давам супа или пюре (ако случайно реши) ,следобяд плод или плодово пюре .

# 66
Как успява да го яде този сандвич с кашкавал? Толкова ли много зъби има?

# 67
Как успява да го яде този сандвич с кашкавал? Толкова ли много зъби има?
Има четири ,но тя дъвче от много отдавна  ,даже и ябълки яде . Пасирам само попарата и то не гладко, всичко друго си яде като голям човек.

# 68
Някой може ли да ме светне с инфо за яслите? Не мога да ги разбера тия първа група, втора група....каква е разликата? И реално сега ние с мартенчетата кога трябна да подадем документи, за да ги пуснем на втората годинка или няколко месеца след това?

# 69
Моето разбиране е че си вървят с набора независимо дали са януари или декември, освен ако ти не им смениш и да тръгне с предния, което за София значи да изчакаш да приемат всички от набора и тогава ти.

# 70
При нас яслата е от 3 месеца до 3 години ,две групи ,първа са по-малките ,втора по-големите,  за документите да ги подам ще отида до тази която си избера и ще питам какви и кога са сроковете . Аз не съм от София и в такива моменти съм благодарна за това 😁. Имаме още един зъб отдолу да се похваля .

# 71
Благодаря!!

# 72
Значи да имаш малко дете в София е ужасно 😂 (освен ако не си родил тризнаци през септември месец) няма градина, ясла, училище ... но да запише висше ще му е супер лесно. Шегата настрана, но ММ ми обясняваше дали да не се преместим за тези 5 години в София област и да пуснем детето там, тъкмо ще спестим едни 12-15 к на дете за градина, ако станат две не ми се мисли. То и бавачките под 3к не можеш да намериш даже вече.

Та да мега е яко да си майка в София, и защо после раждаш над 30 дете.

# 73
За София кандидатстването за първа яселна група става от март до май. Детето и родителя си правят профил в ИСОДЗ попълват се всички необходими данни и се редят желанията. Има информация относно критериите и кой колко точки носи. Ако наредите желанията, така че да е най- голям шанса ( което не винаги значи най- удобната и желана ясла) може и да го приемат. Приемат ли го от тази година трябва да тръгне от септември ( за мартенчетата значи 1.5г). Можете да отложите тръгването с до 60 дни. Ако и после не искате да го пускате трябва постоянно да вземате месицински документи, които да доказват невъзможността да посещава яслата. Ако ли не, имат право да отстранят детето.

# 74
Давате ли пуканки на вашите мъници, наше наборче вече хапва во има и зъбки а ние още не. Но много говориме, от отварянето на очи за затваряне не се спира 😂😂😂. Вече се исправя и ходи по мебели, падаме, ставаме, рев за 5 секунди и продължава,  направо е нещо страшно.

Общи условия

Активация на акаунт