Мартенски бебчета 2024 вече подвижни човечета - тема 2

• 8 792
  • 314
  •   1
Отговори
# 30
Ние с мъжът ми изцяло сами си гледаме детето. Аз нямам родители, а неговите много не помагат. По празниците я погледаха 2 дни и това е. Ако имаме второ дете определено ще е след 4-5 години. 😅😅 аз родих преждевременно и после имам направена конизация, та втора бременност при мен ще бъде много сериозно обмислена. Но е много трудно, когато няма кой да помага, но май и по-добре в някои случаи. 😅

# 31
Момичета, и аз се чудех дали да си направим второ, понеже сме без баби и сами се оправяме и то в голям град, всикчо е далече, навсякъде се ходи с кола, здръствания, знаете как е. Но аз много исках да са 2. И аз, и мъжът ми сме от семейства с 2 деца. Сега второто е момче. Момиченцето ми идния месец става на 4 години. Т.е. имат около 3 години разлика и мисля, че това е идеално. Аз имам със сестра ми 5 г разлика и никога не можахме да станем близки. Така че не препоръчвам голяма разлика.
Другото е, че второто ни дете излезе толкова спокойно и мило бебе, нищо общо с каката, която е плашлива, лесно възбудима и като цяло по-нервна. А обикновено казват, че момчетата са по-трудни в тази възраст. Тя и до сега не иска да е сама в стая. Винаги някой трябва да й прави компания. Мъжът ми, като го оставих да гледа бебчо един предиобед, върнах се и го питах кой се гледа по-лесно - бебчо или каката? А той ми каза, че като бебето може да гледа 4. Бебчо можем и двамата да го приспиваме, каката - трябва да съм аз и до днес. Бебчо от сега си играе сам, каката - винаги иска с някой.
И така, човек не знае какво детенце ще му се падне, но всичките са прекрасни. С мъжът ми си говорим, че ако бяхме малко по-млади щяхме и трето да си нарправим, но аз съм на 37 сега и не искам на 40 да съм бременна. Щастлива съм с 2 здрави деца и благодаря на Бога всеки ден за това. Можеше и да ми се размине. Познавам толкова много двойки с репродуктивни проблеми, а не е тема, която се обсъжда с всеки.
Безсънието минава, детенцето остава! Purple Heart

# 32
Да отклоня темата малко встрани.
Вашите бебоци как заспиват/ги приспивате? Цирк ли е, трудно ли ги взима Сънчо или сами си се приспиват?
Grinning

# 33
В момента бутам моята напред назад в количката.
Вчера със 300 зора заспа в 1ч и стана в 8.30ч сутринта.
Цирк, рев, чак рита и се опъва като струна от инат. Ако не я вържа в количката няма заспиване.

Добре че утре идват мама и пъстрокът ми. Направо ми идва да им връча малката и да избягам от къщи Joy

# 34
Да отклоня темата малко встрани.
Вашите бебоци как заспиват/ги приспивате? Цирк ли е, трудно ли ги взима Сънчо или сами си се приспиват?
Grinning
Моята през деня спи в количката и я люлям, ако сме в офиса ,иначе вкъщи се обръща гушка ме и заспива . Вечер знае ляга в нейното легло ,давам млякото, иска аз да й го държа иначе през деня сама държи водата или мляко , изпива го ,пие вода и след 5 минути спи . По някога прави и по 5 набирания на решетките и се обръща за залъгалката ама това е много рядко ,общо взето бързо си заспива . Но помня братята й ,единия на ръце ,другия така люлях кошарата по цяла нощ ,че за два месеца я направих люлка 🤣, затова сега слагам и айде чао ,гледам телевизия и се правя на умряла лисица 😁. Оня ден майка ми разказваше на ММ за мен ,вика му имах нощти исках да я тупна от земята , а пък сутрин съм ставала в 6 😅, все още казва на моите че има само едно по-лошо дете от тях и това е майка им 😀.

# 35
Вечер заспива без проблем, но през деня последните две седмици трябва да стоиш до леглото да го връщаш да спи (ММ нещо го научи) допреди беше слагам в леглото и заспива. 😅

# 36
А някой, запознат ли е със законите за майчинството, ако сега забременея а бебка е на 10 м тя няма да има 2 год. докато родя. Какво се случв с майчинството за второто.

# 37
Ако не се върнеш на работа и са под 2 години ще взимаш същото майчинство като сега за първата година и до остатъка на периода 1/2 за първото дете. Пак се излиза 45 дни преди термин.

Аз изчислявах, че е по-добре да се върна на работа и да си вдигна за следващото 😅 това ако си на макс дохода, то не че е много с едни 10-15 лв на ден.

А някой, запознат ли е със законите за майчинството, ако сега забременея а бебка е на 10 м тя няма да има 2 год. докато родя. Какво се случв с майчинството за второто.

# 38
Здравейте, момичета! Relaxed

Честита Нова година и честит празник! Tada

Отдавна не съм влизала да чета. Как сте, какво ново при вас? Растат ли бебоците? Ние сме на 10 месеца и сме много активни в последно време. Smile

Някоя от вас взима ли от детска кухня? Доволни ли сте? Държавна или частна предпочитате? Чудя се дали да пробваме. В момента аз готвя и му давам от готовите пюрета на Хип, засега ги харесва.

Ами за детска ясла, на какво мнение сте? Майчинството е 2 години, така че все ще трябва поне 1 година да бъдат на ясла, ако няма кой да ги гледа. Ще ги записвате ли или направо на детска градина мислите? Ще ми е интересно ако има някоя мама от Пловдив и е по-запозната да сподели кои яслени групи и детски градини са на добро ниво. Също така държавна или частна? Как са цените на частните и какво е нивото?

И последно, вече сме 2025г, наближават рожденните дни. Heart Eyes Мислите ли вече за организация или е още рано? И пак до мамите от Пловдив - ако празнувате на заведение, къде мислите да го организирате? Фирма за украса ще ползвате ли и имате ли наблюдение от някои и сте останали доволни? Торта от къде мислите да поръчата или ще си правите вие?

# 39
Рожденият ден на дъщеря ми беше вчера, но аз си пиша в тази група, защото терминът ми беше март, а и следим развитието й като за мартенско бебе поне до втората година.

Южен полъх Полиграфия е хубаво заведение, от там поръчахме и торта, беше много хубава, имат и детски кът. Сещам се и за Тон Бонбон.

Относно ясла: ние сме в Кършияка, по-близо до Гагарин, там има хубава ясла, тя като стане на 2 г. ще трябва да я пускам, няма кой да я гледа. Има и една частна на бул. Дунав, също много хубава.

Кухня поръчвам от Пълно коремче, безмлечна и без десерт, че аз не й давам захар още. Всичко си изяжда. 😅

# 40
Празнувала съм рожден ден в заведение, малко натоварващо ми дойде. Да, не се занимавам с храна и напитки, но роднините бяха достатъчно досадни: "това може ли, онова може ли?" От заведението също им "пречиха" тичащите между масите деца.
Искам да Ви споделя за последния рожден ден на дъщеря ми. В близо село до Пловдив намерих зала, която наехме за цял ден, с кът за игра, масички, кухня. Също така, по път, минах за пици. Сложих на масичките вода, сокчета, домашна лимонада, плодове според сезона. Украса взех от джъмбо, пепко и "левчетата". В КиК продават бутилки с хелий и фолиеви балони, каката им се радва, ако има по-големи гостенчета, също. За торта имам доверена сладкарница в Кичука.
Поканих аниматорка, два часа й е програмата, стандартно, но децата останаха да играят още три часа в залата  и на края всички останахме доволни.
В Тракия Южен полъх има детски кът, добро обслужване.
За агенция нека се включат и другите мами Grinning

# 41
Здравейте, исках да питам случва ли се това при някой друг? Нашият юнак си стъпна и обикала по земята, като се подпира на дивана и мебелите. И си е доста стабилен вече,дори на моменти се пуска и се задържа няколго сукунди. Но от 2 дни започна да залита и да тупва повече назад. Вдига главата нагоре или се превърта по ръба на дивана и явно губи равновесие ли и тупва ...не знам дали не се лигави нещо или измества центъра на тежестта, просто почна повече да тупва на земята, а досега стоеше даста стабилно.

За р.д мислим на някое кафе около нас, в което предлагат сондвичи и дребни неща за хапване, да направим малка украса, торта и да порйчаме да направят хапки и разни такива неща и да поканим най-близките роднини.

# 42
Здравейте, исках да питам случва ли се това при някой друг? Нашият юнак си стъпна и обикала по земята, като се подпира на дивана и мебелите. И си е доста стабилен вече,дори на моменти се пуска и се задържа няколго сукунди. Но от 2 дни започна да залита и да тупва повече назад. Вдига главата нагоре или се превърта по ръба на дивана и явно губи равновесие ли и тупва ...не знам дали не се лигави нещо или измества центъра на тежестта, просто почна повече да тупва на земята, а досега стоеше даста стабилно.

За р.д мислим на някое кафе около нас, в което предлагат сондвичи и дребни неща за хапване, да направим малка украса, торта и да порйчаме да направят хапки и разни такива неща и да поканим най-близките роднини.
Браво Hope знаех си че ще проходи твоя юнак рано ,няма му нищо на детето нормално е щом е сигурен и стабилен вече да иска да прави и друго и затова се разсейва и пада назад . Пращам му много прегръдки и целувки от Сиана (дето не мърда ,да не отслабне дупето 😁). А за рожденните дни давайте и адреси ,че моята като най-малка можем да идваме да трупаме опит 😂.

# 43
Моя само да стои прав, дай му да се опре на нещо и е прав. И си ходи подпирайки се, засега пада по дупе, като падна два пъти по гръб и почна да упражнява бавното слизане.

Аз още не съм мислила за рожден ден, неговия е в четвъртък, кръщене ще правим лятото, че се пада в постите. И трябва да изброя колко човека ще дойдат да хвана да планирам вече. И с яслите съм до никъде да му търся 😵‍💫

# 44
Преди няколко, дена се видях със една позната коята, има бебе на 7м и ми каза, че му дава през ден нурофен зада не се разболявало. Малко ми е чудно някоия, друга мама да е чувала нещо подобно.

Общи условия

Активация на акаунт