Августовски бебета 2024 - Тема 3

• 18 600
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
А вие кога предлагате обяда?На нас режима ни е -събуждане в 7,кърмя,после заспива към 9,спи около час и 30
10:30-11събуждане и второ кърмене
И след това ИБ около 2:30ч
Та преди втората дрямка ли да дам пюре или след нея (но май става късно-ще дойдем към 14ч)

# 301
А вие кога предлагате обяда?На нас режима ни е -събуждане в 7,кърмя,после заспива към 9,спи около час и 30
10:30-11събуждане и второ кърмене
И след това ИБ около 2:30ч
Та преди втората дрямка ли да дам пюре или след нея (но май става късно-ще дойдем към 14ч)

Адеан,се събужда в 8 без нещо,първо го сменям и 8 и нещо яде. Към 9 заспива в 12 е следващото хранене,но тогава давам пюре и дохранвам с мляко.

# 302
Филип се буди към 8 в 9-9,30 го кърмя ...после заспива  и като се събуди 11,30 давам пюре. Един ден ми се случи  да яде в 1,1 но мисля в този час да се въртя от 11-12  за да си му направя после режима и за следобедна закуска в 15,30-16/ Т.е някой път го задържам дори да е гладен, друг път малко подранявам дори и да не си изяде всичко...
  Момичета аз звъня само на майка ми свекърва нямам, но пак съм залята с въпроси , защо е на пода, защо е гол, защо крещи имало му нещо.....та направо затварям някой път  и толкова.
 За зеленчуците аз ви казах, че давам и круша, за да не го запека и вчера направо я сипах в пюрето. Но нали го кърмя ако съм яла нещо запичащо и аз ...трябва да го свръхбалансирам , а това чак не мога да сметна тъй че просто му помагам  да се изака като го  държа в мен със свити крака и е готов.

# 303
Пилала, като каза режим… кога изобщо мога да опитам да направя режим, струва ми се невъзможно вече с тези будения и 7, хора…. 7 хранения Cry
С тези зъби явно ще е приключение Rolling Eyes

# 304
Моето дете вече направи режим направо като на голям човек Heart Eyes Сутрин вече става към 7:30-8:00. Излежава се малко преди да започне да ме привиква. Сменяме памперса и пие мляко - по аналогия с моето сутрешно кафе. Особеното е, че пие малко мляко - 120 мл, за сравнение обичайното му е 180. Към 10:00 решава, че е време за истинската закуска - естествено по времето, когато и аз искам да закуся. Тогава или му давам плодово пюре или каша с добавено плодово пюре. На обяд - около 13:00 или по-късно давам зеленчуково или месно пюре и мляко. Отказва да пие вода - блъска шишето. И за да не го обезводня се принуждавам да комбинирам твърдата храна с мляко. Соковете много се харесаха, но не искам да го приучвам на нашите лоши навици от малък. Ще се боря за водата докрай.

Следобедът вече го преценявам дали е повече гладен или повече жаден и така решавам какво ще му дам. Преди баня му давам обикновено по малко зеленчуково или место пюре, и няколко лъжици плодово - за десерт. Последното му хранене е към 21:00 и то е 180 мл мляко.

Проблеми с храненето и изхождането не е имало. Не можах да следвам схемата на Хип. Моята схема е да редувам запичащи с разхлабващи храни или да ги комбинирам. Морков с тиква е подходящ пример - и двете са сладки и комбинацията хич не е лоша.

За мен се оказа, че не е нужно да спазвам стриктно дадена схема, важното е детето да яде и двамата с майка му да са щастливи Grinning

# 305
Кога включихте за първи път месно?

# 306
Гери, излъгала съм те. Като направиш пюрето по-течно, пак ще се омаже стабилно Grinning

Какво казахте, че са ви посъветвали да правите зъбките в началото за почистване?

Педиатърката задйлжена ли е да издаде направление за ортопед? Направлението за кръвни изследвания за 6 месеца кога ще го издаде, като ги навърши или преди това?

Някой вече пусна ли ги? Трябва ли бебето да не е яло примерно, има ли някакви изисквания? Мерси предварително.

# 307
  • София
Ние ще носим урина другия месец, а кръв на място ще му вземат. Ходим винаги около 18, 18:30 ч. и попитах дали е проблем толкова късно да го боцнат, но не е проблем.

Днес мина първата консултация във връзка със съня. Доста полезно беше. Определено имаме грешки, по които вече действам. Дори ми дадоха насоки за храненето и съм доволна.
Вярно ли е, че някои педиатри проверявали колко е силен рефлексът на избутване?
При нас не е имало проверка. Този път бяхме при друг педив 1ДКЦ, защото им умря системата и часът ни изчезна. Тази сега искаше с пелена с го претегли. 😒

# 308
Избутване с езиче ли? Не, не е проверявала. Единствено опора на краката провери и колко е готов да се обръща. Честно казано, очаквах на предстоящата консултация вече да се обръща, но още не.

Как ще съберем урина Simple Smile Това изглежда като нещо весело Simple Smile

# 309
На мен направление за кръвни и ехограф ми даде по-рано,малката на 23 става на 6м.

# 310
  • София
С контейнерче за урина за бебе. Изглежда доста лесно - пъха се вътре пишлето и топчетата преди кпнсултацията и после там ще я свалят.
За момичетата е друг вид. Там се залепва мисля, не съм сигурна.
Скрит текст:

Мислех, че трябва да го дебна докато пишка и вече се бях подготвила да гоня струйка. 😂

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 16:32 от NadezhdaML

# 311
Вятър и мъгла на колко месеца и твоето детенце нещо изтървах края ,заменили сте и обед и следобедно и закуска Simple Smile ?
Симбо и моя суче когато си иска и нощем не спи и е лудница, но това не пречи да вкарам режим и то е точно както казах около 11,30-12 обяд понякога ще го позадържа  ако е гладен  да изчака, а ако е ял в 10 ще почна да го храня в 12. После ще гледам следобедното да е около 15,30-16 и закуска в зависимост кога става (ставаше в 8 но от два дни се буди в 7), но около 8,00-9,00 да кажем .....
 Изследвания нз кога ще ни пускат ,като не съм в Бг нз какъв е редът тук, в петък сме на втора ваксина, но тук ваксините са по -малко от българските(задължителните, дори може и да ги откажеш ако искаш)
 За урината с малката помня, че имаше едни контейнерчета найлонови които се залепят и остава в памперса това, а с малкия той като го събуя или вкарам в банята се изпишва веднага тъй че просто ще си играя да нацеля мишената и цялата стая ще е опишана:)))

# 312
Pilala, на 5 месеца и половина е. Това, което ми даде увереност да давам толкова често пюрета е, че той ги търси. Винаги съм подготвена с пюре и шише с малко мляко, за да му дам избор. Сигурно ще ти прозвучи много шантаво, но вече има наченки за оформяне на вкус и навици. Понякога отхвърля пюрето, понякога - шишето. Което приеме - с него продължавам. И за да не излезе, че съм от онези майки, които правят от цацата - кит, ще споделя, че моят мързелчо умее да се преобръща, но трябва да стане някакво невиждано чудо, за да реши да го направи. Много е енергоспестяващ Joy Засега казва "ма" и "ам" и то само защото аз го мамосвам по цял ден и защото на всяка лъжичка казвам "ам", за да създам уж някаква асоциация между думичка и действие. Извън това се усещам, че не му обръщам достатъчно внимание и още е малък, за да си играе сам, но... Просто нямам сили вече. Трамбовам града като римски пехотинец ежедневно в пек и студ, за да може да заспи през деня и да си чуя мислите поне за 5 секунди. Вечер чакам мъжа ми като освободител, за да мога да изпия поне 2 чаши вода за деня... Оплаках се.

# 313

Днес точно това съм запазила за темата с вземане на урина. За момичетата става въпрос, но мисля, че и за момчета става (памперс е). Ще взема и залепващото пликче все пак, но четох че е било малко болезнено при издърпването след това, та ще ми е като втори вариант.
Бебка от вчера започна да се обръща и от корем по гръб и е голяма атракция вкъщи. Постоянно се търкаля на килимчето и се смее, че е постигнала сама нещо и ние ръкопляскаме и бравосвсме през 2 минути. 🤣

# 314
Вчера бяхме на консултация, Момчил е 7,650 кг и 70 см. На 5 месеца и половина е. Преди месец беше 7кг, продължава да качва с доста голям темп, а всички казват, че уж трябва да забавят темпото 🧐 Ако продължава така да качва, скоро наистина ще стане 10кг и не знам как ще го вдигам и разнасям…

Педиатърката каза да започваме захранване и днес пробвах. По нейна препоръка с картоф, смесен с кърма и малко гхи (тя каза масло, но реших да е гхи). Изобщо не му хареса според мен, пробвах го, на вкус беше топ! 😢 И определено не знаеше какво да прави..и да, още има рефлекс за избутване…Не знам дали и 2 лъжички изяде..Като грешка отчитам, че първоначално консистенцията беше като пюре за възрастни. После пробвах с повече кърма, да стане по-течно и май по-добре го прие, но пак изяде съвсем мъничко ☹ Притеснено ми е за утре. Очаквах да е трудно, но все се надявах да му хареса, вкъщи няма злояди, той вече няколко пъти е смукал/близал краставица и му харесваше..

Вятър и мъгла, шапка ви свалям! Детето скоро ще хапва пържоли и кюфтета с вас 🥳  Благородно завиждам.

Общи условия

Активация на акаунт