Августовски бебета 2024 - Тема 3

• 18 581
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
Вятър, не знам дали е полезно на толкова малка възраст толкова да намалява млечното хранене. Потърси повече инфо.

И също съм останала с впечатлението, Гери, че е рано за такъв тип млечни, небебешки. Педиатърката ме изненадва. Да, доста по-течно трябва да е. Както казах, те се учат, ние се учим...

# 316
Гери за да те успокоя и моята дъщеря първите 3 дни от захранването плюеше всичко,аз започнах с тиква,явно не й хареса,след това добавих картоф и воаля,работата потръгна.А днес хапна 125гр тиква,картоф и морков,отваря си устата и яде доста чисто.Имай търпение,ще стане,иска си време..

# 317
  • Пловдив
Елиф, месеците на пюретата са да обозначат консистенцията на сместа. Всяка майка захранва на различна схема.

Надя и моето джипи ги мери с памперсите.

Magrat, направлението не покривало ехографията, та аз лично сега с бебето не взимам и си плащам прегледа. При момчетата взимането на урина е с колектор, не е сложно, като се напълни я прехвърлям.

Вятър и мъгла и ти си кято мен по бързата процедура 🙂

# 318
Деси, докато няма проблеми не мисля да си усложнявам живота излишно Grinning в крайна сметка нищо не правя насила Grinning Тези дни ще се похваля с първо зъбче - днес ме гризна остро, но не се вижда още.

# 319
Вчера бяхме на консултация, Момчил е 7,650 кг и 70 см. На 5 месеца и половина е. Преди месец беше 7кг, продължава да качва с доста голям темп, а всички казват, че уж трябва да забавят темпото 🧐 Ако продължава така да качва, скоро наистина ще стане 10кг и не знам как ще го вдигам и разнасям…

Педиатърката каза да започваме захранване и днес пробвах. По нейна препоръка с картоф, смесен с кърма и малко гхи (тя каза масло, но реших да е гхи). Изобщо не му хареса според мен, пробвах го, на вкус беше топ! 😢 И определено не знаеше какво да прави..и да, още има рефлекс за избутване…Не знам дали и 2 лъжички изяде..Като грешка отчитам, че първоначално консистенцията беше като пюре за възрастни. После пробвах с повече кърма, да стане по-течно и май по-добре го прие, но пак изяде съвсем мъничко ☹ Притеснено ми е за утре. Очаквах да е трудно, но все се надявах да му хареса, вкъщи няма злояди, той вече няколко пъти е смукал/близал краставица и му харесваше..

Вятър и мъгла, шапка ви свалям! Детето скоро ще хапва пържоли и кюфтета с вас 🥳  Благородно завиждам.

Моята Лилия миналия ден я изтеглиха 8.300 ,69 см 😁 след 10 дена става на 5 месеца. Не прави опити да пълзи явно дупето и тежи ,а аз оставам без кръст ама се успокоявам,че и това ще мине 🤭

# 320
Герка и Невена, Калоян е на 5 и 1/2 и е 9100 и вече само охкам и пъшкам. Добре , че съм си едра и аз, ама отивайки към 10 кг вече е забавно. Тубите с минерална вода вече си ги нося като нищо 😁

# 321
Всяко дете си има свое темпо на развитие, но ми се струва, че общото при майките “първескини” е бързането. Бързат да седнат, да захранят, да пролазят, да проходят.. аз съм била там, за това го казвам, не съдя.
Пълзенето най-естествено се случва след/по време на научаване да сядат сами, като сядат сами не означава да ги сложите на дивана, а да се завъртят на пода и да се изправят до седнало положение. Това е горе-долу след 6-7м по мои наблюдения, като до 8-9ти месец ако не лазят, пак си е нормално, важно е да ги стимулираме с играчки, да са постоянно на пода, масажи и тн. Ако има деца, които вече лазят/пълзят войнишката това е чудесно, но не трябва да се стряскате, че вашите още не могат, не са изостанали.

Вятър, говорила ли си с педиатъра за количеството мляко, което е препоръчително все още да приемат бебетата на тази възраст? Той буди ли се нощем за мляко? До колкото разбирам 3 от храненията са твърда храна, колко мл мляко се събира на денонощие? Не е нужно да ми отговаряш, не искам да изглежда и че се заяждам, искам да ти обърна внимание на общото количество мляко за деня, ако не е обсъдено с лекар, защото ми се струва, че е недостатъчно, а това са си бебета и трябва да им е основна храна .

За урината да знаете, че често излиза замърсена пробата от тия колектори. Баткото го слагах на гърне на 6м и просто го дебнех като отвори очи- измивам го, слагах го да седне и дебнех с чашката, като не се взима първата струйка. Сега с девойка нямам идея как ще стане, при все че се връщам към темпа на развитие на децата-баткото ми седеше на гърнето без да се килва, тя не я виждам за месец да задобрее толкова, че да може да седи на гърне..

Гери, ден 1 не трябва да те обезкуражава, нещо ново е, нов вкус, нова консистенция, те се учат в началото, съвсем нормално е реагирал.

# 322
Съгласна съм с Miliva - с първите в повечето случаи има някакво бързане и вторачване дали вървят по схеми и стандарти. Те затова и казват, че вторите се гледат по-лесно. 😀
Каката ми проходи на 10м. Физически изпреварваше всички познати дечица, проговори бързо и е фурия. От моя дундьо сега нямам никакви очаквания - когато, тогава.
Наслаждавайте се, че заминава бързо. Каката не е толкова голяма, ама почти не я помня като бебе вече.

# 323
Miliva имам новина вчера не се похвалих да не урочасам нещата.Филип от две нощи спи и се буди на 3 часа да яде...всички вкъщи сме весели аз наспана. До обед шетам правя пюрета и десерта ,като в детска кухня и ми е страхотно...дано и довечера да е така и по ..по ...другата вечер... Как стана правя струвам последната дрямка да е от 18-18,30 ....после  играем, яде, къпя, играем и към 20,30 почвам успокояване и 21 заспива ...буди се в 24 и в 3-4 за кърма и после се буди в 7,30-8,00
 За захранването, пълзенето ,говоренето, вярно е това ,че мамите бързат понякога, аз с второ  дете уж, но всичко съм забравила от първото ...голяма е разликата -14 години и все едно ми е първо . Всеки си преценява според как захранва, кога какво прави, но е добре да си даваме съвети и да си сверяваме часовника тук, обожавам ви всички, много сте ми ценни момичета.
    Моя Филип е към 7,500 см незнам но си върви дълъг, освен това набит и чак няма глезени ...дебеланко.Завъртя се отдавна, много говори ,много крещи, но ще е от палавите и будни бебета и после непослушно дете ..така го виждам. Всеки се развива индивидуално.
    От днес почвам каша следобед пак по схема 2-3 л. утре 4-6 и така до 100-1200гр. детето проявява силен интерес ,а и суче нон стоп ,дори и да е изял 150-180 пюре след час суче.. и на ден пие около 100-120 чай .Гърдите ми някой ден преливат някой ден са меки нз от какво се получава ,но поне знам че е хапнал през деня ...излиза че  е лакомник Simple Smile

# 324
Момичета, дъщеря ми яде вече по 125 грама пюре на обяд започнахме плюс 60-90 грама мляко, започнахме преди около 15 дни. Тряба ли вече да й вдигам грамажите на 150 примерно? Първо детенце ми е и не съм много наясно. Следвам схемата на Хип долу горе, другата седмица имаме каша елда ..и там не знам колко и кога да я дам.

# 325
Днес и ние бяхме на консултация. Следващата трябва да е на 20.02. Така се разбрахме заради очакваната грипна вълна, малко да изтеглим по-напред във времето. Съответно нямаме направление за нищо и явно сама ще си го водя на ортопед и за кръвни, че той ще е почти на 7 месеца до следв преглед.

Той в този кабинет доста се стресира и отпуска и не показва никаква опора на крачетата, и педиатърката каза, ако и другия път няма, ще ходи на физиотерапия. И сега се чудя да викна един кинезитерапевт вкъщи, да ми даде съвети как да го стимулирам. И за обръщането. Според мен детето не изостава в развитието си, но не е и да изпреварва, ама се тревожа все пак.

Пак си изплю ротавирусната. Като цяло тази имунизация против ротавируси мина доста зле - два почти напълно изплюти приема... Sad

# 326
  • София
Маги, заведи го на ортопед първо и виж какво ще каже. Педиатрите ни не правят такава проверка. Заведохме си го на ортопед той да си каже може ли да стои и т.н., а педиатърката беше казала, че НЕ може. Е това дете малко от малко трябва да седи, той самият има желание. Та ни позволи да стои седнал, да е в летен кош. Провери и крачетата.

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 16:12 от NadezhdaML

# 327
Пилала, дано скоро и в нашия дом, че и тая нощ беше АД
Маги, а колко време прекарвате на килима?  Събуй го бос и прекарвайте максимално време на пода, ако имаш контакт за някой, който може да дойде до вас, абсолютно подкрепям, гимнастиката много помага.
Моята буболечка от скоро започна да се обръща, още пери ръце настрани и изглежда все едно плува, по-мързеливички да някои деца и толкова, не ме притеснява за сега.
Успях да се наканя и аз да снимам играчките, които влизат в употреба +2-3 гризалки и шумящи книжки, но не ми се обикаляше по другите стаи.

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 19:26 от Miliva

# 328
  • София
Да се включа по актуалните теми.

При нас има забавяне на растежа от два месеца. Първите месеци качваше по 800гр, миналия месец беше качила 500, а на последната консултация на 10ти беше качила 300. Сега е 7кг и 68см.

Захранването върви чудно, 11-ти ден, яде по 130гр вече. Въвела съм картоф, морков, тиква и броколи. Нищо не може да я запече сякаш. Морков с картоф ѝ дадох и само малко се помъчи, но броя изхождания си беше същия.
Не следвам точна схема, правя си хибрид между Маги Пашова, Хип и Ирина Владимирова. Първия ден беше потрес, цялата омазана, дали хапна 1-2 лъжички, спука се да реве, после и аз плаках. и няколко дни по-късно положението е супер. Яде си с кеф и почти не се цапа. Слагам обикновен лигавник около врата, който е с водоустойчив слой отдолу и само го махам и забърсвам устичката.
В този ред на мисли, слушах уебинар на Ирина Владимирова и също каза, че е важно да се дава масло, а не гхи, защото било термично обработено гхи-то, но забравих, защо това е важно.

Обръща се от две седмици от гръб по корем, почти постоянно, от вчера и от корем по гръб. Вече се придвижва леко и не знам какво ще правим като пропълзи, не можеш да се обърнеш. Sweat Smile

При нас режимът е: 8ч става, 9:30 кърмя, 10 заспива, 12:30 пюре и кърмене, 13ч заспива обеден сън, 15:30 кърмя, 17ч спи, 18:30 кърмя и после 20ч и 20:30 е заспала, но става към 4ч. за ядене. Събират се около 3 - 3 и половина часа дневен сън  и 11ч нощен. Преди нощните хранения бяха две, но откакто започна да яде повечко пюре стана едно. Така и си мислех, че си е гладна.
Надявам се, когато вкарам каши и месо да спре да става, но и сега съм доволна.
Пиша това с уговорката, че при нас не е започнала сагата със зъбите. Grinning

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 21:12 от kuklichka_

# 329
5ти ден ни е захранване и е ад целия става мармалад. В ушите пюре,носа,гуша, врат всичко и на косата. Хваща лъжичката и си я слага сам в момента, в който я взема започва рев и чака за още.

Общи условия

Активация на акаунт