Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се чувстват майките по време на празниците?
Какви здравословни проблеми изпитват някои майки след раждането?
Кога и как да започнете да храните бебета?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се чувстват майките по време на празниците?
-
Какви здравословни проблеми изпитват някои майки след раждането?
-
Кога и как да започнете да храните бебета?
Майките обсъждат кога е най-добре да започнат да хранят бебетата и споделят личен опит. Някои планират да започнат около 5-6 месеца, но изразяват притеснения относно готовността на децата. Има и различия в методите - някои предпочитат да започнат с пюрета, докато други са заинтересовани от метода на водено от бебето хранене, но оставят аргументи за и против.
-
Какви видове играчки и подаръци обикновено получават децата за празници?
-
Как майките се справят със зимния период и свързаните с времето проблеми?
Сутрин вече става към 7:30-8:00. Излежава се малко преди да започне да ме привиква. Сменяме памперса и пие мляко - по аналогия с моето сутрешно кафе. Особеното е, че пие малко мляко - 120 мл, за сравнение обичайното му е 180. Към 10:00 решава, че е време за истинската закуска - естествено по времето, когато и аз искам да закуся. Тогава или му давам плодово пюре или каша с добавено плодово пюре. На обяд - около 13:00 или по-късно давам зеленчуково или месно пюре и мляко. Отказва да пие вода - блъска шишето. И за да не го обезводня се принуждавам да комбинирам твърдата храна с мляко. Соковете много се харесаха, но не искам да го приучвам на нашите лоши навици от малък. Ще се боря за водата докрай.
Това изглежда като нещо весело 
Засега казва "ма" и "ам" и то само защото аз го мамосвам по цял ден и защото на всяка лъжичка казвам "ам", за да създам уж някаква асоциация между думичка и действие. Извън това се усещам, че не му обръщам достатъчно внимание и още е малък, за да си играе сам, но... Просто нямам сили вече. Трамбовам града като римски пехотинец ежедневно в пек и студ, за да може да заспи през деня и да си чуя мислите поне за 5 секунди. Вечер чакам мъжа ми като освободител, за да мога да изпия поне 2 чаши вода за деня... Оплаках се.