Августовски бебета 2024 - Тема 3

• 18 562
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Относно болести : баткото го спрях от градина за 1 седмица, заради върлуващия грип, а и лошия въздух в София. Няма да ги извеждам навън, макар че пощуряват вкъщи, но за Сара изобщо не искам да вдишва тази мръсотия.
За съня през нощта : напоследък Сара спи по 4-5 часа непрекъснат сън, не будува. Има 2-3 дремки през деня, като вече не спи повече от час. Ако сме навън, лесно се унася и спи в количката, но не както преди непробудно. Вчера стана на 5 м и след 2 седмици смятам да почвам захранването.

# 391
За памперсите, по препоръка на майка от темата взех Libero up and go, но както тя каза са умалени и взех 5-ца (иначе ползваме 4-ка pampers premium care) и съм много доволна! Не са притичали, а малкия спи само настрани и преди да ги пробваме, всяка нощ почти сменях напишкани дрешки.

По темата с консултантите- имах еднократна консултация с две дами ( в различен период ) от различни сайтове и не останах очарована… едната ни обърна повече внимане и можеше в рамките на месец да и задавам въпроси по проблема, който сме обсъдили, но на моменти отговорите и бяха теоретични и много трудно приложими в моя случай (и мисля че тя го знаеше)Например той преминава от 4 на 3 дремки, но заряди промяната ляга много рано и съответно става много рано и в следващият ден не мога да го оставя да спи само 3 пъти и като в питах как да процедирам- да има 4-та дрямка, да го сложа преди 18:30 за нощен сън или нещо друго, ми отговаряше - той ще се нагласи, ще свикне, удължавай интервалите (той едвам ги издържа и без да удължа ) и някакви такива общи работи, липсваше ми конкретика. Другата дама пък ме караше да му намалявам будуването 🤷🏼♀ а съм попълнила еднакви анкети, които си мисля че въобще не гледат насериозно. Продължавам да се боря със съня му сама. Попаднах на една книга - Ръководство за недоспали родители и много ми допадна. Със сигурност ще приложа метода вземи/остави, като в прочета подробно.
При сина ми рефлукса се завърна, след като започнах да захранвам.. мисля че нощем реве и от това, защото се извива назад и не се чувства комфортно като го взема да го люлея (единствения начин по който заспива ) и съм безсилна нощем с приспиването.
Започнах пак да му давам сироп и виждам леко подобрение.

# 392
Мами, само моето бебе (на 4+++) ли се буди през нощта по 100 пъти за бибероната/залъгалката? Заспива вечер към 19:30 (+/- 15-20 минути), не яде през нощта, не сменявам памперса, сутрин се събужда между 6 и 7, но всяка нощ ставам по не знам колко пъти да му давам бибата 🫤 До 12-1 спи без да я търси, но след това сигурно през половин час я иска и друго не го успокоява.

# 393
Сияна, не е само твоето  и нашето е така. Не всяка нощ, но често напоследък е нервен през ноща, мрънка за биба, жаден е. Може да са зъбки или друго нямам представа. Иначе да ляга  към 19 и до към 12-1 е ок после за някои час е така после пак се измори у спи до 5:30-6 поне

# 394
И при нас буденето е постоянно, наистина не знам какво става и от къде дойде това нощно хранене. Понякога ми идва да се гръмна Close
Момичета, днес започнах и аз да захранвам. Дадох картоф, мисля следващото да е пащърнак, но никога не съм приготвяла. Може ли някакви насоки - повече ли се вари, лесно ли се пасира после ? И изобщо Ок ли е комбинацията с картоф? Благодаря Hug

# 395
Филип не спи от месец пусна ми два дни да се радвам и беше спокоен, като го сложих да спи по-късно умишлено и правейки му една дрямка от 18,00-18,30 и сега пка се буди ,Разликата обаче която забелязах е, че е нон -стоп жаден,пие чай настървено и отказва биберон ,а заспиваше с него ..сега нощем ако опитам да му го сложа да се успокои почва да пищи направо. Трети ден стачкува и стиска зъби като дойде ред на пюрето, днес свърши това с тиквата(мисля че не му хареса) и ще видя утре ако пак не яде...всичко идва от зъбите,но нормално ли е толкова време да ни мъчат и ни един да не избива.

# 396
И при нас буденето е постоянно, наистина не знам какво става и от къде дойде това нощно хранене. Понякога ми идва да се гръмна Close
Момичета, днес започнах и аз да захранвам. Дадох картоф, мисля следващото да е пащърнак, но никога не съм приготвяла. Може ли някакви насоки - повече ли се вари, лесно ли се пасира после ? И изобщо Ок ли е комбинацията с картоф? Благодаря Hug

Аз вчера приготвях пюре от пащърнак. Добре го почистих, нарязах го на дребни парченца (около 1,5 - 2см, като за мусака) и го варих около 15 минути, докато омекна хубаво. После го пасирах с пасатора. За мен лично беше много вкусно, но на моето бебе му хареса повече в комбинация с картоф, отколкото чисто. Или поне изяде повече вчера, когато му го давах в комбинация с картоф.

Разочавана съм, че пюрето на ХИП броколо всъщност е само 40% броколи. Чудя се къде ще намеря био броколи и викам да взема просто готово пюре...а то в него основната част е оризово брашно Imp Знаете ли марка пюрета, където да има САМО броколи (и вода)?

# 397
  • Пловдив
Ивайло продължава да се мръщи на пюрето, утре вкарвам тиква. В събота от Одрин взех евтини памперси и съм доволна. Ако се събуди през нощта давам шишето с мляко за успокоение.
Тези дни ми киселее, не виждам подути венци, но мажа преди сън.
Пащърнака си ми е като картоф, при варене махам само едни като жилчици, пасирам си нормално.

# 398

Разочавана съм, че пюрето на ХИП броколо всъщност е само 40% броколи. Чудя се къде ще намеря био броколи и викам да взема просто готово пюре...а то в него основната част е оризово брашно Imp Знаете ли марка пюрета, където да има САМО броколи (и вода)?

На гербер е 80 процента броколи и 20 процента вода 

# 399
  • София
Аз взех био броколи на Моравско село от eBag, но съм ги виждала в магазин Дар.
Много се харесаха на малката, пащърнака също, но днес тиквичките хич не ѝ харесаха. Смесих с картоф и изяде 130гр, но от чистото пюре тиквичка ѝ се догади.

Аз искам да попитам с какво мажете венците? И при нас започнаха да дразнят и ми се иска да я облекча.

Също да попитам, когато приготвяте пюрета предварително, как ги притопляте? Уредът на 4в1 има стопляне, но само в кутията към уреда, която е само една и не намирам от къде да купя още. Имам и уреда на филипс авент за стопляне на течности и пюрета, но там някак не ми го топли, нито равномерно, нито бързо.

# 400
Аз мажа с гръцкото Mundisal и с Osadent гел. Осадент е на билкова основа и мажа постоянно с него, а Мундисалът е с анасон и супер много охлажда и изтръпва венецът с него. Не взимам с лидокаин(надявам се,че в Мундисала няма де, много ги мазах моите с него). Та от всички пробвани без лидокаин, тези веднага се усещат върху венеца(аз ги пробвам на моя). При другите все едно мажеш детска паста-уж с натрупване, но като го боли детето и го мажеш,а нищо не се случва - кел файда,то ще пробият зъбите докато се натрупа,ако изобщо има ефект.

# 401
  • Sofia
Момичета бихте ли споделили схема за захранване. Кашите колко време след пюретата се въвеждат.

# 402
  • Пловдив
Аз мажа с този гел.

# 403
[quote
[/quote]

Тука развалих цитирането на Гери, ама..
Това го прочетох снощи към 2 и ходих да се дзверя на бурканчето в хладилника. Добре щеше да е да бях прочела етикета, преди да дам 1/4 от бурканчето на бебето. Ако Гери не беше писала, нямаше и да разбера и след 10 дена щях да се туткам да захранвам с царевица и ориз, пък съм я свършила тая работа вече. Само се чудя днес да си му дадем ли още 1/4...

След всяко ядене го дохранвам с пюре ат тиква, защото това е единственото разхлабващо, което е ял досега. Освен тиква, круша и сини сливи кое друго е удачно за превенция на запек?

# 404
  • София
Маги, споделям ти една табличка, по която се водя.

Общи условия

Активация на акаунт