Августовски бебета 2024 - Тема 3

• 18 565
  • 743
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте, можете ли да ми кажете на 6 месеца колко е измерена обиколката на главата при момиченцата, понеже при нас последния месец не е пораснала..
И има ли ли сте месец в който главата е със същите размери?

# 706
Един трик за бебенцата, отказващи да пият вода (ако са дохранвани с или на АМ) : 2 мерителни лъжици със 100 мл вода, току що ги изпи. Надявам се и другия да пие тази комбинация.

По въпроса с обиколките на главичките   * момченца* - отчитам като известен застой, за 7 седмици порастнаха по 1 см, съответно до 42 и 42,5 см и не е било коментирано. При нас съм сигурна в размерите, защото и ние мерим в къщи, но по принцип не съм съвсем сигурна в измерванията на педи. Малко джаста - праста го дават там.

Ние излизаме доста. Не правя специално пазене, даже единия редовно е със събути чорапи, защото обича да ги събува а кошовете са прекалено топли за повече катове дрехи. Обличам боди, жилетка с качулка, панталон и чорапи. Вчера спаха 3ч. навън след физио.

Съчувствам на болните дечица и бебенца. Наистина е ад. Била съм с две болни деца + аз болна и няма и няма кой една чаша чай да ти направи, камо ли с децата да те отмени. Да минава вече.

# 707
Бебетата,които са на АМ,кога се взема 2ка от 7мия месец или от 6тия. Извинявам се за глупавия въпрос.

# 708
Ние веднага като направи 6м. сменихме на  2ка, но все пак плавно. От 5 хранения с АМ първия ден дадох само 1 хранане с  2-ка АМ, останалите с 1-чка, а на втория 2 хранения 2-ка и така докато стигнем 5 те хранения с 2-ка. Днес направих ориз със спанак, пасирах, ама то стана като гипс😂. Трябва ли още малко водичка да сипя? Още не съм предложила на детето ..

# 709
Бебетата,които са на АМ,кога се взема 2ка от 7мия месец или от 6тия. Извинявам се за глупавия въпрос.

Формулата на всеки производител може да е различна. На кутиите пише от колко месеца е и как може да се дава.

# 710
  • Пловдив
Наистина четете препоръката на производителя, това, което давам например не се сменя.

# 711
Ние също сменихме на двойка, след като навърши 6 месеца, но не така плавно, директно го сменихме, нямаше проблем при прехода. Аз да питам по колко мл давате АМ, вече сме 7 месец аз давам все още по 150 мл на хранене и пак повръща. Кога ще спре това повръщане незнам, мляко, храна без значение, все още повръщаме. От твърдата храна пак давам около 150 гр. На последното мерене бебка даже е свалила доста, от 8700 свали на 8 кг. Имали някой със свалени кг? Аз с това повръщане просто не успявам да и увелича дозите на хранене.

# 712
Пфф, редактирам, не съм дочела без очилата!

# 713
Ленка, преди време писах с подобен проблем с повръщането и поръчах сгъстител на Аптамил. Супер много помага при повръщане. Може да се слага и в кърма ,и в каквото и да е АМ .

# 714
Днеска ходихме да го теглят 8кг е 65см. Миналия месец беше 7800 и беше 64см. Това нормално ли е? Имам чувството,че не мерят правилно.

# 715
  • София
Възможно е да не мерят. Ние си имаме везна и абсолютно съвпада с на педиатрите.

Но дори да е толкова качил - няма драма, вече забавят.

# 716
Дали имам най-дребната дама, на 5++ е 6650 и 64см. Качва си както трябва, ама явно мадама го играе.. и сме на антибиотик, но аз очаквах. Падна и гласа и започна да се дави жестоко с кашлица вчера и така, уреди се с ларингитче като усложнение на грипа. Поне не е слязло надолу, та се надявам да мине бързо.
Всички болни да се оправят, да се маха тоя гаден сезон, че и болести и време гадно..

# 717
Дали имам най-дребната дама, на 5++ е 6650 и 64см. Качва си както трябва, ама явно мадама го играе.. и сме на антибиотик, но аз очаквах. Падна и гласа и започна да се дави жестоко с кашлица вчера и така, уреди се с ларингитче като усложнение на грипа. Поне не е слязло надолу, та се надявам да мине бързо.
Всички болни да се оправят, да се маха тоя гаден сезон, че и болести и време гадно..
Дъщеря ми става на 6 месеца другата седмица и е 6400, 64 см. Яде по около литър на денонощие, има 140-150 пюре наобяд, а следобед около 120 каша. Много е активна и не се спира изобщо, дори когато яде мята ръце и крака... педиатърката ми каза, че всичко е наред..няма значение колко килограма са, щом си хапват и щом са здрави...

# 718
Мами, днес предложих безмлечна каша, много се хареса, примесена с кърма. Въпросът ми е до кърмещите майки, вие с кърма ли бъркате всеки път или ползвате АМ? Не знам как ще сварвам да се цедя, защото му я давам след разходка и той се прибира гладен, добавях и размразена кърма днес. Отделно става бая течна накрая (кашата е на Холе, но мисля, че е без значение щом се смесва с кърма, доколкото чета, всяка се втечнява повече). Една приятелка каза да си взема млечна и да не се занимавам, но имам две кутии безмлечна. Вие как процедирате?

Съчувствам на всички с болни деца, бързо оздравяване ви пожелавам и дано минава по-леко…

# 719
Стили, аз реших кашата да давам с АМ. Така и така преди сън им давахме все още малко АМ. Преди две вечери Светослав си заспа в леглото, а Давид беше още доста буден, но някак го усещах гладен. Нямах план още да започвам кашите, но изведнъж си казах, какво толкова. Детето ми изглежда гладно. Смесих оризово-царевична каша по опаковката за започване на 4 м със 150 мл, добавих 2 лъжици АМ. Изяде половината и се успокои и заспа. В този момент и брат му се разбуди, та изяде другата половина. Това се случи в 21ч. Следващите дни изместихме по-рано, защото не ми беше идеята да ядат толкова късно ново нещо, но те така или иначе сучат по N на брой пъти нощем. Не че след кашата не сучат пак, но вече ги гледам през деня сякаш са други деца. Вече ядат доста неща и сякаш порастнаха. Комуникира се с тях, гледат с разбиране, смеят се като по-големи бебета, правят опити да се прегърнат, държат се за ръце, държат една и съща играчка едновременно. Всичко това го обвързвам и с храненето. Като че подпомага развитието. А и те нашите отдавна имат огромен интерес към нашата храна. На обяд съм дала почти всички зеленчуци. Днес ядоха коприва. Остават ми карфиол, аспержи евентуално, лук и някои зелени подправки. Дала съм целина стъбла и цвекло... Беше голямо мазане. Храних ги по памперс, след като изпоцапахме всичко първоначално. Захраних и с жълтък. От новата седмица ще дам месни пюрета. Днес стават 4 седмици от захранването. Тежат 7420 и 7240. Дължината не съм засичала скоро. Споделям също, че вършат работа на гърне. Давид от две седмици, а Светослав от една. Нямат празен ден, откакто са започнали. Имаме успех вече по 2 пъти на ден. Слагам главно сутрин след сън и следобед след пюрето. Вече си играят на гърнето. След 1 дете също слагано рано и след това второ, което не е слагано рано констатирам, че може би и за това нещо има 'прозорец' на възприемчивост. Може би той е до годинката. Също така в началото бих препоръчала да се дебнат тези два момента, особено след пюре и да не се държи дълго детето, за да не направи някакви неприятни асоциации. От 5 до 10,макс 15 мин.

Милива, дано се оправи напълно бебка. Това, което усещаш в момента, не е речено, че ще има последствия. Децата имат невероятната способност да се възстановяват. Както и възрастните. Съдя по себе си. Що антибиотици съм изпила и не ми беше за вярване как на почти 50г. ми е укрепнал имунитета, но ето че миналия месец преборих цистит без антибиотик. Пуснах урина след това и беше чиста.

Моля се за всички болни да се излекуват бързо и леко. 💚

Общи условия

Активация на акаунт