Защо няма съвременни мъже, готови за семейство и деца и способни да обичат?

• 5 582
  • 102
  •   1
Отговори
# 30
  • Далечният изток
Кой каза .че няма такива мъже - искащи семейство, отговорен и включващ се в всичко свързано със семейството. ИМА разбира се. Но често те остават незабележими, защото не са ИТ, нямат скъпа кола или пък не са супер красавци. След две три връзки , които са завършили с думите " Ти си мъж мечта ама в момента не ми е до сериозна връзка " , на тях им става все едно и се нагаждат да са по-вървежни. Истината е много момичета си търсят лошо момче с идеята ще успеят да променят, но май това никога не се случва.
Нещо си противоречиш... Жените искат да си АйТи, да имаш кола и да си красив. Ти не си. А пък ти казвали, че си мъж мечта... Е нали мечтите на жените били да си онова горното - кола, АйТи и красавец?!
Виж сега, мисля, че не четеш внимателно форума. Ако четеш, щеше да си разбрал да не се целиш в каки, които не са ти на нивото. Ти харесваш моми, дето търсят нещо, което ти не си. Ами трябва да смениш таргета. Има моми, дето не търсят красиви АйТи-та с коли. Та от тоя омагьосан кръг трябва да излезеш ти, вместо да даваш наклон на някои жени какви мъже да търсят.

# 31
  • София
Само да вмъкна, по-хитро е да е бизнесмен, а не IT, който работи за някой си.

# 32
Моят си е наред. Не знам защо обобщаваш така.

# 33
  • Варна
Боже, прибери си вересиите...

# 34
Кой каза .че няма такива мъже - искащи семейство, отговорен и включващ се в всичко свързано със семейството. ИМА разбира се. Но често те остават незабележими, защото не са ИТ, нямат скъпа кола или пък не са супер красавци. След две три връзки , които са завършили с думите " Ти си мъж мечта ама в момента не ми е до сериозна връзка " , на тях им става все едно и се нагаждат да са по-вървежни. Истината е много момичета си търсят лошо момче с идеята ще успеят да променят, но май това никога не се случва.
Искаш жена да каже на мъж, че не е подходящ? Ти добре ли си?
На някои мъже логиката има нужда от разточване.

# 35
  • София
Има някаква истина, че доста мъже на 25-35 за нищо не стават. Има малко свястни и бързо ги обират. Изисква се доста труд и мислене, за да си подбереш подходящ мъж за партньор и баща на децата. Но някои жени нямат капацитет за този труд и мислене, та го дават по мързеливия метод - който върже и остават разочаровани, съвсем естествено.

# 36
  • Варна
Какво значи за нищо не стават? Не стават за брак, но са добри професионалисти, добри приятели... и други добри неща. Нали точно в тоя раздел уточнихме, че не е задължително една жена да ражда, за да е реализирана като личност и кой както иска да си живее живота. Ми отнася се и за мъжете.

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 00:19 от plqsak

# 37

Поредният, който си търси жени, които не са му по джоба.
Има такива жени, ама не грабват окото. Като не сте готови да правите компромиси ще си седите сами.

# 38
на неудачниците не им е виновна липсата на пари, а неспособността им да ги спечелят
но да, жените не много харесват смотльовци - дори и такива, които декларират, че биха помагали вкъщи

# 39
Ох, то често мъжките декларации са въздух под налягане Grinning

# 40
Ох, то често мъжките декларации са въздух под налягане Grinning

Лошото е, че след като родиш две деца от такъв сладкодумец после няма къде да бягаш.

# 41
Ето какво си писала в една друга тема:
Скрит текст:
"Благодаря, дано скоро да мога да кажа "аз съм щастлив човек" и да не живея в страх, вина и депресия, защото е адски трудно да се справям с непослушно дете, пищящо бебе и злобен съпруг, на когото целия свят му е крив постоянно, а всички на гОркия са му виновни и предатели. А той е един жалък и мързелив използвач, който и себе си не може да обича, а твърди, че обича мен.. Често усещам, че търся утеха в чашката, защото просто психически не издържам и имам и самоубийствени мисли, но само заради децата няма да посегна на живота си. Това би било най-безотговорно от моя страна. Просто не съм щастлива. Това най-много го ядосва, но е факт - не съм щастлива. Лесно е да обвинява жена си, че не е щастлива, но е трудно да я направи такава, защото мъже като него имат черна душа по рождение."
Доколкото разбирам, не просто имаш разногласия с мъжа си и не просто "не помага" вкъщи, а и си жертва на насилие, поне така си писала в друга тема.
Не мисля, че "не става за семейство" е диагноза за всички съвременни мъже, още повече, че нито аз, нито ти ги познаваме всичките.
Имаш проблеми, започни по някакъв начин да ги решаваш. Търси помощ от близки.

# 42
То тук при тази потребителка има тотално размити базови представи за ценности – щастие, отговорност, зрялост, осъзнатост, любов.
Човек, за да стигне до подходящ личен избор се изисква добре изградена психика и базата ѝ.
Тук има тотален миш-маш.
Работа над себе си, което малко сложно след определена възраст.

# 43
Жената има мисли за прекратяване на живота и пие алкохол за да се държи. Алкохола се спира, започват се анти-депресанти и някаква активност, която да носи удоволствие . Има ли някой , който да помага с гледането на децата? Някой, при който да ги оставите  докато изясните нещата в отношенията си?

# 44
  • Поморие
Не знам вече колко еднакви теми си пуснала. Защо питаш, след като всеки път получаваш едни и същи отговори, но нито четеш явно, нито осмисляш какво ти се казва? Прави са момичетата, че го правиш само, за да привлечеш внимание, намери си нишата тук във форума. Отговорите не те интересуват, важно е да се появяваш периодично и да си драскаш.
Може би темата беше глупава идея, но просто не мога да преглътна това, което ми се случва и знам, че вината е и моя, защото позволявам да се случва. Господинът изхарчи само за себе си пари, предназначени за децата и с това вече тотално ми падна в очите като човек. Не мога да намеря причина дори да го обичам вече. За мен приказката приключи. Години нерви, недостиг на средства, а животът е толкова кратък, вече имам чувството, че го пропилявам в нещастие и обричам и децата, опитвам се да намеря сили да продължа в друга посока поне заради децата си. Не съм споделяла това на никой, не, че близките ми нямат представа каква пародия сме..
Жената има мисли за прекратяване на живота и пие алкохол за да се държи. Алкохола се спира, започват се анти-депресанти и някаква активност, която да носи удоволствие . Има ли някой , който да помага с гледането на децата? Някой, при който да ги оставите  докато изясните нещата в отношенията си?
Никой антидепресант не може да се сравни със свободата, за която мечтая...
Ето какво си писала в една друга тема:
Скрит текст:
"Благодаря, дано скоро да мога да кажа "аз съм щастлив човек" и да не живея в страх, вина и депресия, защото е адски трудно да се справям с непослушно дете, пищящо бебе и злобен съпруг, на когото целия свят му е крив постоянно, а всички на гОркия са му виновни и предатели. А той е един жалък и мързелив използвач, който и себе си не може да обича, а твърди, че обича мен.. Често усещам, че търся утеха в чашката, защото просто психически не издържам и имам и самоубийствени мисли, но само заради децата няма да посегна на живота си. Това би било най-безотговорно от моя страна. Просто не съм щастлива. Това най-много го ядосва, но е факт - не съм щастлива. Лесно е да обвинява жена си, че не е щастлива, но е трудно да я направи такава, защото мъже като него имат черна душа по рождение."
Доколкото разбирам, не просто имаш разногласия с мъжа си и не просто "не помага" вкъщи, а и си жертва на насилие, поне така си писала в друга тема.
Не мисля, че "не става за семейство" е диагноза за всички съвременни мъже, още повече, че нито аз, нито ти ги познаваме всичките.
Имаш проблеми, започни по някакъв начин да ги решаваш. Търси помощ от близки.
Имам възможност за самостоятелен живот.
Има някаква истина, че доста мъже на 25-35 за нищо не стават. Има малко свястни и бързо ги обират. Изисква се доста труд и мислене, за да си подбереш подходящ мъж за партньор и баща на децата. Но някои жени нямат капацитет за този труд и мислене, та го дават по мързеливия метод - който върже и остават разочаровани, съвсем естествено.
Проблемът при мен е, че прекалено бързо се доверявам на хората и допускам да заемат главна роля в живота ми, без да са подходящи за каквито и да е сериозни отношения. Че има и нещо сбъркано в поколението -  има, може би много съвременни родители разглезват до такава степен децата си, че един ден да не са способни да станат продуктивни възрастни, а да умеят само да оставят разруха след себе си. Аз вече не търся нищо и никого.
Като стана въпрос за читави мъже и жени, първите в много случаи ги обират неподходящи жени.
В брака ми имаше доста лоши периоди, в един от които (и то в началото) развих чувства към мой съученик, който във всяко едно отношение попада в категорията на свестните мъже, но чувствата ми останаха несподелени, защото той от години е вързан с момиче, което му изневерява под път и над път и дори не живее с  него. Много сълзи изплаках, но се примирих със съдбата..

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 13:12 от theblondeambition96

Общи условия

Активация на акаунт