Имали ли сте паранормални преживявания?

• 10 252
  • 65
  •   1
Отговори
# 45
И да се е случило нещо не съм обърнала внимание, но по-скоро не е. Предполагам, че починали роднини навестяват домашните си по тази начин от време на време. В случая сигурно е бил дядо ми, който живееше в този апартамент и почина преди няколко десетилетия. Но нищо не видях. Бях с гръб и се правех, че спя.

# 46
  • София
Rebel, напълно те разбирам. При нас (понеже е било няколко пъти) един път сме били още будни, друг път някой се е събуждал от стъпките и е будел другия.
Интересно, но в последните 3-4-5 години, когато (понеже веднъж-дваж се е случвало) съм бил сам нощем и даже да е поскръцвал паркета, или самата "къща" - леееко някак не ми е комфортно, като лек страх изпитвам. Който преди многото години - за които пиша в другия ми пост - го нямаше.
Същевременно, поне няколко пъти месечно си "каня" липсващите ми любими хора "на гости":
Скрит текст:
Има такава практика - опит за "опитност": намисляш си някое реално място, апартамент, отделна стая, къща, двор... и след малко дихателни упражнения и отпускане с търсене на спомена (визуализиране и на стаята и на близките ти) - "каниш" твоите любими там. Винаги на едно и също място, не случайно, някое "ваше" място. Ти "отиваш там" - лично аз качвам малко стълби и си влизам в хола на апартамента, където съм живял с татко и мама докато се ожених. "Разполагаш" ги там по столове и дивани - обикновено кой където е обичал да седи, като е бил жив. И аз заставам някъде, че да ги виждам всички (2+2-ма човека са обичайно). Те мълчат или ми казват по нещо. Аз (уф, обикновено или се оплаквам, или моля за нещо, но и често - просто им казвам: ей, липсвате ми много, ето тъй искам да си ви виждам събрани...) си стоя за кратко с тях, сигурно е не повече от минута, и "изключвам шалтера" на картината.
Понякога - след това - (по-скоро рядко) през нощта съм ги сънувал, че и съм помнел по нещо от съня. Но никога след такъв "сеанс за Лека нощ" не съм чувал стъпки/скърцане и да ме е страх донякъде.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 15:42 от EmBrother

# 47
Аз така си говоря с майка и татко на гробището , и като тръгвам им казвам пак да дойдат да ги видя,както татко ми казваше приживе и идват в съня ми, пак така сякаш не са си тръгнали си вършим нормални неща, но нови различни от това, което сме правили наяве, сякаш насън имам друг живот с тях.

# 48
По времето, когато България и почти цял свят се вълнуваше от един човек, дали ще оцелее или ще остане завинаги там, където е, много се вълнувах от темата. Изплаквах си очите, а в реалността не съм го познавала, не ми е бил интересен живота му. Само съм виждала статии за него. В дните преди смъртта му постоянно търсех нова информация, молех се, много плаках. Топло време беше, аз бях в стаята на мъжа ми. Тя е със затворена, остъклена тераса. Вратата на терасата затворена, вратата на стаята към коридора - също затворена. Докато плачех пак за този човек, изведнъж стана много студено. Усетих планински студ, цялата замръзнах, настръхнах. Трябваше ми време да приема, че е мъртъв човека. И друг път се е случвало да ми е студено, ден, два преди някой да почине. Така стана с бабата на мъжа ми и с други роднини. Като ми стане студено, знам си какво ще се случи в следващите дни.

# 49
  • Deutschland
Боян Петров? Баща ми го познаваше.
Толкова нощи не спах, за да чета за новини около него.

# 50
Нещо интересно се е случило на моя близка тези дни. Може би не е точно паранормално в тесния смисъл.
Тя работи в МЦ. Не била яла кифла с мармалад дълго време и изведнъж адски силно й се е дояло точно това. И след малко влиза една медицинска представителка, която й носи кифла с мармалад. Тази жена никога нищо не й е носила до този момент. А другия случай, наскоро я бях питала дали не са й носили мостра от едно лекарство и тя каза, че никога не са й давали такова. И вчера друга представителка й донесла мостра точно от това лекарство.
За мен са много странни случки. Някой ще каже случайни съвпадения, но са доста странни, все пак.

# 51
По този повод-мин. година на датата на РД на ММ (светла му памет) толкова натрапчиво силно ми се прияде шоколадова вафла,че не можах да избутам тази мисъл и желание от главата си,докато не го направя. Изядох я с премрежени от удоволствие очи седнала в неговия стол. Аз съм човек, който би ял вафла по собствено желание по-рядко от високосна година, това не е нещо,което присъства в менюто ми изначално,такава ми е нагласата в съзнанието ,но тогава не можах да не се подчиня на това желание и го направих с удоволствие. Той обичаше вафли и сладкиши.

# 52
Валери, благодаря! Отдавна му се каня и сега вече ще започна да го чета. Още една случка се сетих. На погребението на майката на моя близка приятелка се случи нещо необяснимо. Беше много задушен летен ден. Всички се бяхме събрали в миниатюрен параклис със снимката й само. Изведнъж снимката се изтресе на земята сякаш някой я беше хванал и треснал с все сила. Приятелката ми каза, че майка й по този начин е показала неодобрението си, че бившия й мъж присъства,  тя не го е понасяла. До самата снимка нямаше човек. Всички бяхме подредени, нещо като в елипса без досег до масата.

Преди малко в друга тема споделих подобно преживяване, свързано с моята покойна майка и бившия ми.

Майка ми почина преди 4 месеца. От първия ден на смъртта ѝ усещам присъствието ѝ, като в някои ситуации е много силно чувството. Почина в болница, бях до нея и буквално усетих последния ѝ дъх. Малко преди това бях застанала до отворения прозорец в стаята ѝ, обърната с лице към изгряващото слънце и въпреки студа, който влизаше през прозореца, почувствах топлина по лицето, все едно тя се сбогуваше с мен с нежна милувка 😢 Половин час по-късно почина. Странностите, обаче, се случват на бившия ми мъж. Докато бяхме заедно, живеехме в моя роден дом, заедно с майка ми, и тя е ставала пряк свидетел на проблемите в отношенията ни, на лошото му отношение към мен и т. н. Но мама беше много възпитан и деликатен човек, никога не се е месила, не го е нагрубявала. Каквото и да е преживявала вътрешно, никога не си е позволявала да го покаже. Когато почина, бившият ми беше един от носачите на ковчега ѝ. На опелото се беше наредил до мен в църквата, макар че изобщо не му беше до мен мястото, но в такъв момент изобщо не ми беше до разправии. След погребението ми сподели, че носейки ковчега, се е убол в нещо, огледал добре, но нямало нищо остро. Първата ми мисъл беше, че мама дава знак, че не го желае наоколо. Вчера пък ми звъни, че отишъл на гробищата да остави цветя, и когато тръгвал, докато се качвал на колелото си и бил загледан в дървения кръст на гроба ѝ, и рече - много странно нещо се случи, изведнъж все едно краката ми се подкосиха и паднах заедно с колелото. Дъщеря ми веднага реагира - ето, баба не го иска при нея. Тя израсна с баба си, бяха много близки и отдавна твърди, че дори и майка ми да не е коментирала пред мен, изобщо не го е харесвала. И затова аз също силно вярвам, че мама му изпраща сигнали. Чувствам се много по-спокойна, когато зная, че тя е наоколо и ни пази ♥️

# 53
Струва ми се, че дементните имат някаква връзка с починалите. Имахме дементна роднина. Когато отивахме да я видим, все питаше как са хора, които са починали. Правеше ми впечатление, че не питаше за живите, но за починалите - задължително.

Сега като чета това мнение и околните му, се сещам, че починалата ми баба, болна от деменция, веднъж беше тръгнала да отива при майка си... Беше излязла през нощта от вкъщи и добре, че един познат я намерил на поляната и я прибрал. Иначе не знам къде щеше да продължава да върви.

# 54
Сигурно, защото хората с деменция обикновено са възрастни. При това заболяване краткосрочната памет е нарушена. Хората помнят миналото. Предвид възрастта им е голяма вероятността хората, з акоито си спомнят да са починали. За мен тук няма нищо паранормално.

# 55
Хората с деменция имат малко квантов поглед за времето. Те са извън него, нещо като външни наблюдатели.

# 56
Сигурно, защото хората с деменция обикновено са възрастни. При това заболяване краткосрочната памет е нарушена. Хората помнят миналото. Предвид възрастта им е голяма вероятността хората, з акоито си спомнят да са починали. За мен тук няма нищо паранормално.

Не твърдя, че е паранормално, просто това са мои наблюдения, които, разбира се, може и да не значат нищо. В случая роднината беше сестра на баба ми. Баба ми, сестра й, беше жива, дядо ми беше починал. Правеше ми впечатление, че тя не питаше за сестра си, а за дядо ми. В случая не ставаше въпрос за по-млади хора, а за хора от едно поколение с нея.

# 57
Poni, типично  за болестта.

# 58
. Да така е. Баба ми е с деменция над 10 год. вече и не е споменала нито един умрял. Говори само за миналото и не си познава роднините.

# 59
Зачетох се в темата и установих, че съм от хората, на които не им се случват странни явления. Дори наскоро изгубихме близък, но нито съм имала някакви усещания, нито сънища, нито представи. Може би е някакъв механизъм на психиката и съм склонна да си мисля, че има рационално обяснение, което ми убягва за момента.
Лек ден!

Общи условия

Активация на акаунт