Имали ли сте паранормални преживявания?

• 10 252
  • 65
  •   1
Отговори
# 30
И на мен баба предрече, само че раждането на племенницата ми. Това не е чудно, тя и когато беше жива, каквото стане, първо на мен казваше. С нея все щадяхме другите и преценявахме, колко могат да понесат. Та тя ми каза " Много умно  бебе, но не вижда добре и нищо не му се разбира". Доста съм мислила над думите и. Тогава нямахме планове за чужбина, сестра ми също. Така се случи,.че всички заминахме.
Сестра ми роди и близо 4 години на детето нищо не му се разбираше, нещо като китайски.  Нищо общо, дори сричка, с който и да е език. Има и проблеми с очите, с голям диоптър е.
Сега говори 3 езика и е отличничка, но беше наистина трудно.

# 31
  • София
Здравейте и аз имама доста случки със смърта и буквални сънища, които се случват след време. Ще разкажа за смърта на чичо ми. По това време бях току що завършила университета. Случи се една нощ на разсъмване. Спя си и сънувам, че идва при мен чичо ми и започва да се смее. Няма да го забравя този смях. Такъв радостен, от душа. Събудих се и се зачудих какво беше пък това и защо го сънувам? Такъв радостен смях, сякаш най-голямото щастие на света го е сполетяло. Той беше в болница и чакахме да го изпишат. Някакви грипни усложнения. Знаех, че се беше оправил и си помислих, че може да са го изписали и затова да съм го сънувала. Моите сънища са доста прями, не символични. Не се нуждая от съновник. Малко по късно сутринта мака ми се обади, че чичо ми е починал през ноща от инсулт. Тогава разбрах, че се е радвал, защото се е освободил от живота. Беше млад на 47 години и нямаше нито един бял косъм. На бдението леля ми донесе една стъклена бутилка и каза да гледаме в нея,че можело да го видим. Тогава двете със сестра ми и леля го видяхме как отваря врата и минава през нея. Беше много весел и ни помаха!

# 32
  • София
Записвам се в темата с удоволствие (хубаво, че днес порових какво "още" има из форума ни). Първият ми пост май ще е дългичък, ще го направя на тематични пасажи в спойлери. Радвам се на всички ви тук.
Определям се като агностик (към религиите), но в паранормалното вярвам, чета, гледам. Хоби са ми древните цивилизации, древните извънземни, НЛО-тата. Имам се за рационален и уж не се шашкам лесно.
Понеже съм имал късмета (с ЕГН-то) да откривам и чета по-стари книги, почти със самите изследвания, по преживявания и опитности извън тялото, препоръчвам скромно двама автори. Колкото и да се развиват технологиите, "тия неща" няма да се променят като случки, вяра и съмнения: Реймънд Мууди и Робърт Монро.

Събития в живота ми, които подкрепят желанието да вярвам (да, Мълдър, повече вярвам!)
Скрит текст:
Още от тийн и вече по-късно с упоритост, съм се интересувал от такива необясними неща. Баба ми гледаше на кафе. Леля ми (едната й дъщеря) работеше на високо място, засягащо политиката (за разлика от мама) и контактуваше с бая "атеисти-комунисти". И водеше разни големи клечки да им гледа баба. Ами, после й ставаха "абонати". А ние с кака ми (първа братовчедка, обаче тя е едно дете и аз - също; разлика от 7 г.; днес тя има дъщеря, аз син, единствени; разлика - 7 г.; живели сме 3 семейства - с баба и дядо - дълго време заедно в голям дом под наем, а после през блок в комплекса), та ние ходехме само да ни гледа за изпити и оценки... Като студент и аз (мама също гледаше, но мн.рядко) гледах на колежки. Повече успешно, но не съм го правил от тогава. Но като младеж "тренирах" да се изключвам и често ми е помагало (някога).
Раняван съм в казармата от боеприпас, щях да изгубя око; преживял съм тежка катастрофа, имам операция на сърце; виждал съм НЛО в казармата - документирано в писмо с рисунки до мама... Искам да кажа, разорана нива съм аз за паранормалното. Simple Smile
Момичето с въздушните дълги коси
Скрит текст:
В казармата в Гара Пирин сред 7-800 новобранци бяхме 2-ма кандидат-висшисти. Тежко я карах. На учение в кабината на камион, на 50-60 см надолу в дясно от седалището ми гръмна пиротехническа запалка на взривове. 2 к.с. и аз гледах към нея. Пострадах с очите и ме закараха в болницата в Сандански. Лято беше. Там е парк, зеленина, алеи. Който може да ходи - си ходи насам-натам свободно. Аз съм с корозия на ретината на двете и пробив в дясното око. То е залепено с превръзка, другото не. Мотая се из парка и се надявам вс.да се размине успешно. 2-3 пъти сънувам сън: точно по кои стълби от нашата сграда слизам, накъде вървя, как изкачвам едни стълбички и отивам към една пейка под дърво с падащи клони като купол. И там - на пейката седи момиче с дълги руси коси, които се развяват в пространството - като в някаква безтегловност, в забавен каданс. Тя е седнала напреки и е обвила ръце около краката си. С нощница е. И плаче. И аз 2-3 пъти спирам там и й говоря нещо.
На "четвъртия път" аз излизам в реалността в парка, вървя по съшия "маршрут", стигам до пейката и тя е там. В нощница и плаче. Тя е от Гоцеделчевско село, учи в Ст.Димитров. Мен ме трудо/военно-устроиха, оцеля ми окото и довърших казармата в Сф, после почнах І курс във ФЖ-то. Бяхме гаджета, ходех й на гости, за един Великден тя беше у нас. Мама много я харесваше. И аз. Но не било писано. Колкото тя бе по-плаха и нежна, а и крехка в здравето (уж от мен), толкова по-самостоятелна и обичаща се оказа. До ден днешен не мога да я забравя - и онази от съня ми, и истинската. А за вас тук - не, няма "нещо" което да "стои" между нас, след нас и да подхранва поне моя спомен. Но научих, че "срещу" пророчество/съдба може да се върви като промениш нещо от "условието", дори и несъзнателно. Разказвал съм на жена ми за този случай.
И знае ли човек - ако четеш това, признавам, заради опитността на изживените години - бих се върнал назад за да пробвам какво бе наредила съдбата за двама ни тогава.
Дядо ми седна до мен
Скрит текст:
Всъщност, беше си 3-ят ми дядо (на Баба-кафеджийката - другите умират през войната и бомбардировките над Сф). Него си знаех само. Почина, докато аз бях на ученическа бригада. Имахме много спомени с него, колкото и невръстен да съм бил. Обичаше много мама, харесваше татко и идваше често у нас по празнични събирания и да пийне ликьорче (нали бяхме само през един блок). Не ми казаха веднага и не бях на погребението. (Аз и сега не ходя на гробища, говоря си с моите липсващи, оплаквам им се, моля ги за разни неща, но все още си ги "виждам" и спазвам четено "правило" да им отредиш един дом, една стая и да ги събираш там.) След бригадата, било е до 40-я ден, седях у дома в хола на дивана: някъде в средата или по-към единия край. Бях кльощаво хлапе, леко. Усетих как някой сяда до мен в ляво, моята седяща поза се промени/наклони. Погледнах натам, имаше леко хлътване, все едно, че някой действително седна до мен. Някак ми е тъжно, че днес не помня нищо повече от това.
Роднините на жена ми идваха в стаята ни
Скрит текст:
Почина таткото на жена ми; на рождения ден на голямата си внучка. Сетне в една истинска трагедия - и тя, племенницата й, на сестра й първата дъщеря, тинейджърка (а тъй се случи - че в нейното изпращане аз имах дейно участие). Погребани са не в Сф.
У нас сме на паркет, не в идеално състояние. Синът ни вече го имаше и се спеше на отворени врати (с някои изключения). Започнахме да чуваме проскърцвания по паркета, все едно, че някой ходи. Понякога - само аз, но разправях на жена ми. Докато в поне 2 вечери/нощи (не поредни) и двамата се събудихме едновременно - "стъпки" дойдоха от хола в спалнята, заобиколиха леглото и отидоха от нейната страна. "Постояха", после - осезаемо/чуваемо по обратния път си "излязоха". Не бяхме уплашени (тя - леко притеснена). От раз и единодушно си казахме, че някой ни е посетил. Случваше се поне няколко нощи - не поредни и сега не помня дали е било в 40-те дена на момичето, или на таткото на моята половинка. А за последните 10-тина години сме имали поне още няколко повода да мислим, че се случва същото, но никога не бе толкова ясно осезаемо и ориентирано, както тогава.
Моята сърдечна операция (и леля ми; мама вече я нямаше)
(Тук разрешавам да си кажете: леле, тоя лудия, какви ги е сънувал...)
Скрит текст:
Без инфаркт, висок холестерол, без сърд.проблеми (като симптоматика), без кръвно или диабети и т.н., всъщност - от стрес (продължавам да си го мисля тъй; заради работодател и условията там), само за 2 месеца - вкл.изследванията и коронарографията - се оказах с рискови 3 запушвания, които не се оправят със стентове и трябваше да легна на масата на връх 50-та си годишнина. Впрочем, молих се, отложих всичко, пуснаха ме само с роднините и обещание да не пия повече от чашка и седмица след като станах на 50 отидох на операция (още го помня: един от хирурзите рече, ами тоя е в сатурнова дупка, да го отложим малко). Бях по-жизнен и по-слаб и тя беше "на биещо сърце", т.е. не са ми спирали сърцето.
Събуждам се в полутъмната реанимация, боли, гадно ти е, край теб още легла с немърдащи хора. Идва една сестра с чашка със сламка да ми дава вода. Имаше бадж на джобчето с името й - бил съм си съвсем в свяст, понеже се обърнах към нея по име - тя се стресна, а аз обясних, че съм го прочел. Идваха лекари, сестри, някои ги откарваха, други ги внасяха на леглата с колелцата... Беше ми като картина в предверието (май не по Данте, а като се случва и го осъзнаваш - без да са нужни имена). Било е надвечер, понеже вечерта"дойде" с намаляване на светлините още. А сестрата с името идваше поне няколко пъти да ми се кара, че искам/не искам вода. После... изведнъж се събуждам (в мрака имаше само червени аварийни светлини) и ясно виждам и чувам: дошли са 3-4 стажанти в бели/зелени престилки, млади, момчета и момичета; обикалят между леглата и ги разместват. Чувам, че говорят и се смеят, но не разбирам думите. Едното момче/мъж беше с брада - някак "партизанска", тип Че Гевара. То "пускаше" майтапи на групичката и те се смееха. Нататък помня само (и днес, все толкова), че се молех наум да не идват при мен и да не ме местят или отвеждат.
След няколко дена се разбра, че у дома си, леля ми (вече беше сама, но даже работеше) й станало някак зле, седнала, взела телефона, обадила се на кака ми и й казала, че ме е видяла, че съм много зле, че нещо става с мен. Че съм й казал/внушил, че участвам в някаква игра, ама не искам. И ме е страх.
Не в реанимацията, не и после в отделението, а чак след 5-6-7 дена в Банкя ми казаха, че съм получил инфаркт - НЕ периоперативен, а след операцията. (Но нощем в отделението - и никой не ме спираше - стенейки от болките, аз ходех по коридорите - броях крачки, смятах ги в метри и се "радвах", че се радвижвам..., понеже не можех да лежа.)
Това, момичета и момчета, ми е "влизането" в темата. Прося извинения, че стана дълго - но по-добре тъй, отколкото на час по лъжичка. Пък и знае ли човек кога паранормалното ще те приеме.
Запазил съм си 1-2 карти в ръкава за нататък, но те не са силни и важни. Моето кредо е: докато си здрав и с ума си - бъди любопитен. Знай, че има от какво да се страхуваш, но не се поддавай, ако ти е интересно и можеш да научиш нещо. Пожелавам го на всички.
Simple Smile А това, че у дома от няколко месеца търсим новозакупена туристическа ютия с кутия - и я няма никъде..., си е за другата тема.

# 33
EmBrother, много увлекателно, беше ми приятно да прочета. Като повест от Павел Вежинов.

# 34
Това в "полусън" дето не си сигурен сън или наяве  е имах с мъжа си скоро след като почина. Сън първи като почина - седнала съм на малко столче, имаме дига на ретензионен язовир над селището и го гледам, с една сопа за висок скок как прескача дигата и ми вика, че нищо му няма ,здрав е/трудно се движеше/ . От болно сърце почина.
 Втория сън - влиза с костюма от погребването  и ме вика да изляза, на втората порта ,селскостопанска и за колата. Докато отворих вратата - нямаше го.
 Сякаш за успокоение.
  Друг път сън  - природно бедствие и бягаме, той минава с колата и ме извежда далеч и ми казва ,когато дойде моментът тук ще ме чакаш да те посрещна.  И ми обяви ,че ще ме чака да стана на неговата възраст да ме прибере .Още чакам. Там си е намерил друга  и вече може без мен явно:blush:.
 А усещане  от което се събуждам, защото и  не спя напълно, нещо като медитация, стъпки ,качва се на леглото ,спалня,  опряна в стената/малка стая/ и  се пълзи за вътрешната страна , където той спеше,  отвива ме като е време да ставам и съм си поръчала   на вътрешното аз събуждане,  просто казано ,съм си рекла утре в 6.  Както и ако се случва нещо - търсят ме,  усещам тъпи стъпки, тресе се  пода от тежък човек докосване, че и разтърсване да стана. И  е на границата на  фантазия  и реалност. Последното и до сега.  Даже  имам чувството ,че ме възпира понякога  на не направя нещо опасно.
 Но това са повече  фантастични преживявания на подсъзнанието, дето им търсим обяснение според мен.-

# 35
  • над кукувичето гнездо
Два пъти съм сънувала мои приятели да ми казват в съня ми, че са загубили техни близки. И двата пъти се оказа, че се е случило реално в нощта, в която съм сънувала. Повече не искам такива сънища.

# 36
Здравейте, много интересна тема. Ще споделя и моя случка. Миналата година в началото на лятото почина баща ми от заболяване, беше много съкрушително за мен и майка ми. Някъде близо до 40-те дни, майка е гледала телевизия привечер и е чула шум от падащ предмет в коридора. В апартамента на родителите ми има един вграден гардероб, който е се затваря с магнитчета, но трябва да дръпнеш силно, за да отвориш някоя от вратите. Беше паднал комплект работно облекло на баща ми от най-високия шкаф, без причина. Нямаше течение, тогава бяха 40 гр жега, не е отварян този шкаф с години, а да го отвориш трябва сила. Никой не влизаш друг вкъщи, не е пренареждан скоро шкафа. Напълно необяснимо. Аз като разбрах се качих на стълба, гледах отвътре, бутах, отварях затварях, но реално без физическа сила шкафът няма как да се отвори и да падне нещо, без да бъде бутнато. С мама решихме, че това е знак от татко и че иска да се освободим от неговите вещи. Разчетохме, че щом е паднал този комплект дрехи от гардероба не трябва да са там. Събрах разни дрехи и вещи и ги раздадох на познати и дарих . Не се е случвало повече такова нещо. Аз силно исках да повярвам, че душата му има път и извън нашето съществуване. Тази случка ми даде спокойствие, че може би има нещо отвън нас.

# 37
А вратата на шкафа беше ли отворена? Не че обяснява нещо, но просто ми е интересно.

# 38
А вратата на шкафа беше ли отворена? Не че обяснява нещо, но просто ми е интересно.

Да, вратата на шкафа беше широко отворена. Ако беше станало течение, знаете -врата може да се притвори или да стои леко отворена, но не и така, все едно някой я е отворил широко. Още повече, че комплектът дрехи бяха върху други дрехи , подредени, стояха хоризонтално, не да са смушени и набутани, та като отвориш врата на шкафа да паднат.

# 39
Пропуснала съм тази тема. Благодаря на EmBrother, че я спомена  в другата и така я открих!
Искрено вярвам, че пътят ни не свършва тук и в тази форма, че не сме сами, но ми се иска някак по-често да имаме уверението (макар и мимолетно, за миг), че е така, че има други светове и че духът наистина не умира, а неговите възможности за познание са безгранични. Иначе потъваме в делничното,  което често се свежда до гоненето на Михаля, в страховете си, в болката по изгубените любими хора...
Да си пожелаем да напълним новата тема с интересни събития и знания!

# 40
Здравейте,  не знам дали въпросът ми е за тази тема , защото е за прераждането. Ако действително има прераждане,  възможно ли е да се преродим в миналото. Например - живея в 20 век, но се прераждам в 14 в.

# 41
EmBrother, имам същата история със стъпките. Разказвала съм я в другата тема, но и тук ще я повторя.

Ученичка съм и трябва да е било или през почивните дни, или през лятната ваканция, защото помня как се събудих от слънцето, което напичаше през прозореца. Много обичах непосредствено след събуждане да се поизлежавам с книга в ръка. С носталгия си спомням как имах цялото време на света да чета. Уви, такива сутрини вече не ми се случват. Във въпросния ден обаче се събудих и веднага отворих книгата.

Стаите ни с брат ми бяха преходни и вратата между тях отсъстваше често. Цялата беше на едни малки прозорчета, които постоянно чупехме необяснимо как.

Та…чета си аз във въпросната слънчева сутрин и както си чета чух да се отваря вратата на стаята на брат ми. Това автоматично означаваше, че всеки момент някой ще се появи в моята стая. Този някой е баба ми, която много обичаше, като ме види будна, да ме пришпори да ставам от леглото, за да не си “проспя живота”. И до ден днешен звъни всяка сутрин да ме провери дали и кога съм станала. В момента, в който чух вратата да се отваря, веднага скрих книгата под завивката и се направих, че още спя. “Баба ми” мина покрай мен (леглото ми беше опряно на стената, на която е вратата и беше точно до вратата; на практика мина точно покрай главата ми), стигна до вратата на балкона, задържа се там за момент, върна се и излезе. Ясно чух стъпките по паркета и бях напълно будна и нетърпелива да продължа с четенето.

Аз, доволна, че опасността от преждевременно ставане е отминала, извадих книгата и се настроих да се върна към историята. Обаче имах проблем! Не чух да се затваря вратата на стаята на брат ми. Ужасно мразех отворени врати! Днес вече покрай кучетата преодолях манията вратите да са винаги затворени, но навремето отворените врати ме тригърваха сериозно. 😂 Станах да затворя вратата и с изненада установих, че тя е затворена. На практика обаче нямаше вариант някой да я е затворил и аз да не съм чула. Вратата “привлачваше” по пода, защото едната ѝ панта беше счупена. А и нали преди малко я чух да се отваря!!!

Установяването на факта, че вратата е затворена не просто ме озадачи, а сериозно ме стресна. Отидох в стаята на баба, където я заварих да чете вестници. Попитах дали ей сега преди две минути случайно не е идвала в стаята ми и тя потвърди немислимото -  не е идвала при мен, а си четяла без да излиза от стаята си вече доста време.

Вкъщи бяхме само двете.

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 13:59 от Rebel Rebel

# 42
Аз те чвтох и в другата тема. Много яко преживяване!
Мислила ли си, дали не си била на границата между сънуване и будно състояние. Тогава нещата изглеждат реални, а са сън.
Последно време май ми се случва по-често, отколкото искам.

# 43
Аз те чвтох и в другата тема. Много яко преживяване!
Мислила ли си, дали не си била на границата между сънуване и будно състояние. Тогава нещата изглеждат реални, а са сън.
Последно време май ми се случва по-често, отколкото искам.
Със сигурност не бях. Бях напълно будна и вече бях чела известно време. Стаята ми беше с източно изложение и при изгрев слънцето ме будеше и не можех да спя. Трябваше или да стана, или да седна в леглото, за да не ми блести.

# 44
  • София
Много интересно Rebel Rebel! Странно преживяване, сякаш душа е минала и поради очакването за баба ти, си решила, че е тя. Според мен или булото се е повдигнало и си видяла дух или е бил някой починал от рода и е слязъл,минал покрай теб с желание нещо да уведоми, подскаже, предупреди. Нещо важно или спецефично да си забелязала след това да се е случило в бъдещето?

жервез24, човек не се преражда в миналото! Може да имаш регресивни усещания, миналото да изплува пред очите ти, но според закона на кармата, се праждаме за да решим стари задачи и за да се учим!

Общи условия

Активация на акаунт