През 2011 година сънувах,че баба ми е пред къщата и се вайка в кръг, върти се и плаче,дядо ми го няма и е починал. Три седмици по-късно с братовчедка ми пътувахме за село,намиращо се до Тополовград. Наобяд се чухме с баба и дядо,че пътуваме от Варна, а надвечер,когато вече пристигнахме и поехме по улицата,на която живеят те, баба ми буквално беше пред нервна криза, бягаща в кръг и плачеше,че дядо щом го няма толкова късно (18ноември),значи нещо се е случило.С нея бяха няколко съседки. Така ни посрещна тя, дядо не се появи,цяла нощ сме търсили из селото и околността,но не го намерихме. За съжаление на следващия ден беше намерен в гората след нещастен случай,падане от дърво в дере.
На по-късен етап отивайки на гробищата, до него има два бора високи,които при спокойно и слънчево време не се мърдат, поседях, а на тръгване боровете буквално зафучаха от вятър.
Определено се чувства неприятност до 40 ден, като присъствие в къщата.
За съжаление от стреса баба ми се разболя от тежка деменция и помнеше единствено дядо ми,не и нас кои сме, и редовно го смяташе за жив (в напреднала дементна фаза), може би защото са били цял живот заедно, но обясняваше,как е говорила с него предималко,или отиваше някъде при него, вярвам,че освен болестта е имало и нещо на енергийна основа.
Вярвам, че и когато кажем нещо то се случва, защото дядо ми винаги казваше (здрав мъж бивш борец),че той няма да се мъчи, ще легне и ще си отиде за нула време,както е станало в случая след експертизата,която го потвърди-внезапна сърдечна смърт.