Имали ли сте паранормални преживявания?

• 13 548
  • 79
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, имам прясна история, която споделих и във ФБ, но ще разкажа и тук.

Преди 2-3 дни подреждах и разчиствах разни вещи на майка ми, която почина преди 5 месеца и в един шкаф намерих плик с изрезки от стари вестници. Нищо необичайно, тъй като тя цял живот е работила в библиотека и това ѝ беше професионално изкривяване - когато прочете нещо интересно, да го изреже, подреди по теми и прибере. Но за първи път намирам изрезки в плик, който е надписан от нея за мен, сякаш е искала да привлече вниманието ми, за да го отворя. И вътре намирам изрязани статии от вестници на тема Древен Египет. Статиите са от 2006-та година. Аз никога не съм се интересувала точно от тази тема, НО!!! дъщеря ми се интересува живо напоследък, даже в петък поиска да ѝ купя една книга точно за Древен Египет и отваряйки плика, първата статия в него е за Древен Египет и съдържа реклама на друга книга, която вчера е видяла, докато рови из нета и искала да ѝ я купя ако я намеря. И двете бяхме в шок, но шокът не спира до тук. Продължавам да подреждам, докато тя ми разказва как преди няколко дни нейни съученици са спорили на тема дали Бог съществува, аз слушам с половин ухо и в този момент ми попада моя детска рисунка, която майка ми е запазила в една папка, изобразяваща рождествена сцена показваща раждането на Исус, с майка му Мария и съпругът ѝ Йосиф 😶

А днес идвам на работа и едната колежка ми разказва, че снощи е сънувала мама - като по-млада, много елегантна, вървяла по улицата, по която минавам всеки ден напът за работа, казала ѝ, че е покрай нас и ни пази, и там, където е, се чувства много добре и да не се притеснявам. 🥺🥺🥺

# 61

А днес идвам на работа и едната колежка ми разказва, че снощи е сънувала мама - като по-млада, много елегантна, вървяла по улицата, по която минавам всеки ден напът за работа, казала ѝ, че е покрай нас и ни пази, и там, където е, се чувства много добре и да не се притеснявам. 🥺🥺🥺
считай ,че е така. Аз имам много такива послания от баба и ММ чрез съня ми или съня на близки и познати. Винаги, с много малки изключения, се представя по-млад.

# 62
  • София
Темата позамря, та ето ви четиво (обзор) за нашето Шишенци, дето кой знае какви вият и шетат. (Оставете предубеждението, че е "Блиц" - текстът си е обзор на феномена там. И е бая пространна статия.
В село Шишенци живеят в страх: Здрачи ли се мъртвите се събуждат за кървава сватба
Виждали много високи жени с дълги бели роби, които танцували в кръг с вдигнати към небето ръце

https://blitz.bg/regioni/v-selo-shishenci-zhiveyat-v-strah-zdrac … _news1091019.html

# 63
  • София
Ами..., пак съм аз. Понеделнишки, хем сериозно, хем с типичния хумор на един Джеки Стоев - който снима филм за телепатията. Интервюто с него:

https://www.24chasa.bg/mneniya/article/20801927

# 64
  • София
Ако в двора на вилата ви (или бабината къща на село), или на ливадата, отваряща се от верандата ви там, видите новообразуван "вещерски кръг" (да не се бърка с "житните", даже и вие да сте садили зърно наоколо) - не го бройте за "паранормално" явление. УчЕните доказали какво е.
Открито е обяснение за „вещерските кръгове“ по целия свят
Ново изследване, публикувано в списание Geology, предлага едно от първите геомеханични обяснения за образуването на мистериозните „плешивини“: налягането на издигащия се водород кара кръгъл участък земя да се издуе и след това да се пропадне.
https://www.actualno.com/interest/otkrito-e-objasnenie-za-veshte … news_2470830.html

# 65
Ееее, и ти! Това не е точно подходящата тема за това откритие Simple Smile
Извън шегата, сигурна съм, че много от явленията могат да имат и имат съвсем земно, подчинено на земните природни закони, обяснение, но някои така и си го търсят още и може и да не си го намерят точно при тях...
Ето, докато пиша този пост, изписах думата "явленията", но тя не се появи на монитора - чаках, чаках, допусках някакво забавяне в работата на лаптопа, обаче така и не се появи и я написах отново. А сега, де?!
И колко показателно, тъкмо в тази тема - случвало ми се е, разбира се, при писане на текстове (т.нар. "забиване"), но обикновено думата се появява секунди, след като е изписана, а сега се загуби нейде...

# 66
  • София
Предлагам линка към статията тук, че темата ни е издъхнала в жегите...

Чудесата и паранормалното не са далеч едно от друго. Тук любопитното е описаните изследвания на медиците и констатацията на едно от светилата, че науката има лимити.
https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/20983611

# 67
  • София
УчЕните отсякоха: между близнаци няма телепатични връзки, това е мит:
Мит ли е телепатията между близнаци: Отговорът на учените
Според списание National Geographic, въпреки изобилието от легенди по този въпрос, нито едно проучване не е доказало съществуването на такава комуникация между близнаци.

https://dariknews.bg/novini/liubopitno/mit-li-e-telepatiiata-mez … -uchenite-2428831
... Зад мита за паранормалното всъщност стоят гените и споделената история на близнаците.

# 68
  • София
За едни е безсмислица, за други - довод към потвърждение на надежди за опознаване на непознатото, за конвенционалните (клерикални) учЕни, разбира се, погрешни и опорочени експерименти...
Попаднах на хубава, с доста факти, статия за опитите на Макдугъл да установи "онези" 21 грама на душата:

Да претеглиш умиращия: Как е установено, че душата тежи 21 грама
Част от причината, поради която експериментът на Макдугал продължава да съществува, е, че той се опитва да предостави твърди доказателства за ефимерното. По същия начин, по който хората търсят научни доказателства за Рая или за задгробния живот, Макдугал зададе въпрос, който занимава философите и учените от хилядолетия.
https://www.actualno.com/interest/da-preteglish-umirashtija-kak- … news_2497166.html

# 69
УчЕните отсякоха: между близнаци няма телепатични връзки, това е мит:
Мит ли е телепатията между близнаци: Отговорът на учените
Според списание National Geographic, въпреки изобилието от легенди по този въпрос, нито едно проучване не е доказало съществуването на такава комуникация между близнаци.

https://dariknews.bg/novini/liubopitno/mit-li-e-telepatiiata-mez … -uchenite-2428831
... Зад мита за паранормалното всъщност стоят гените и споделената история на близнаците.

Съществува. Моята сестра- близначка почина преди 29 дни. Не се бяхме виждали скоро и аз казах у дома, че ми тежи това, че не се видяхме. На следващия ден, докато бях се унесла седейки на дивана, ясно чух гласа й. Повика ме. Стреснах се и се огледах. Беше дошла да се сбогува. Сигурна съм че ме е чула, разбрала е колко ми тежи и направи, каквото можа отвъд.

# 70
  • София
@Ън - съболезнования и кураж!

# 71
  • SA
Колко интересна тема! Иска ми се да разкажа и аз за едно подобно паранормално преживяване, което няма никога да забравя. Преди години един близък наш приятел бе застрелян в главата и приет в болница, където бе на апаратно дишане и според лекарите в състояние на мозъчна смърт. Случката е в чужбина и жена му с двете му малки деца бяха в пълен шок. Отидох и останах при тях около две седмици, за да им помагам и подкрепям. Всеки ден с жена му ходехме в болницата, където ни пускаха да постоим при него за половин час.
Един ден заедно с още една наша позната излязохме заедно из града, като в къщата на приятелката ми остана само жена, която трябваше основно да я почисти. Привечер ние трите се прибираме и чистачката вече привършва с чистенето като й оставаше един малък участък от входното помещение - стая, в единия край на която имаше хладилник, а върху него поставена голяма стъклена бутилка с безалкохолно.
Влизаме ние и се спряхме и заприказвахме в тази стая, няма отворени прозорци и вратата също бе затворена. Изведнъж неочаквано, без да има каквото и да е течение или друга причина, бутилката върху хладилника падна и се разби на хиляди парченца на пода. Всички присъствящи онемяхме за минута и точно в този момент звънна телефона на приятелката ми. Търсеха я от болницата и я помолиха веднага да отиде там. Оказа се, че малко преди позвъняването мъжът й е починал.
И до днес си мисля, че духът му в този момент долетя при нас и ни даде знак.

# 72
  • София
Завъртам темата ни с поредно изследване (и статистика) върху преживяванията в кома - т.е. извън тялото или т.нар. гранични преживявания. 48 души са били интервюирани, прев. от публ. на Дейли Мейл.

https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/21573300

# 73
Всички имаме спомени от миналото и това се приема за съвсем нормално. Аз обаче понякога имам спомени от бъдещето и това вероятно е паранормални, а не би трябвало. Тези спомени просто доказват, че времето не тече линейно, а спираловидно и всичко е сега.

# 74
  • Sofia
Ън, сподели за тези "спомени от бъдещето", т.е как "разбираш", че са се случили в бъдеще време или интуитивно имаш спомен за тези преживявани.

Общи условия

Активация на акаунт