Преди 2-3 дни подреждах и разчиствах разни вещи на майка ми, която почина преди 5 месеца и в един шкаф намерих плик с изрезки от стари вестници. Нищо необичайно, тъй като тя цял живот е работила в библиотека и това ѝ беше професионално изкривяване - когато прочете нещо интересно, да го изреже, подреди по теми и прибере. Но за първи път намирам изрезки в плик, който е надписан от нея за мен, сякаш е искала да привлече вниманието ми, за да го отворя. И вътре намирам изрязани статии от вестници на тема Древен Египет. Статиите са от 2006-та година. Аз никога не съм се интересувала точно от тази тема, НО!!! дъщеря ми се интересува живо напоследък, даже в петък поиска да ѝ купя една книга точно за Древен Египет и отваряйки плика, първата статия в него е за Древен Египет и съдържа реклама на друга книга, която вчера е видяла, докато рови из нета и искала да ѝ я купя ако я намеря. И двете бяхме в шок, но шокът не спира до тук. Продължавам да подреждам, докато тя ми разказва как преди няколко дни нейни съученици са спорили на тема дали Бог съществува, аз слушам с половин ухо и в този момент ми попада моя детска рисунка, която майка ми е запазила в една папка, изобразяваща рождествена сцена показваща раждането на Исус, с майка му Мария и съпругът ѝ Йосиф 😶
А днес идвам на работа и едната колежка ми разказва, че снощи е сънувала мама - като по-млада, много елегантна, вървяла по улицата, по която минавам всеки ден напът за работа, казала ѝ, че е покрай нас и ни пази, и там, където е, се чувства много добре и да не се притеснявам. 🥺🥺🥺