Бащата на детето ми ни изостави! Това е моята история! Моля за съвет?

• 7 319
  • 150
  •   1
Отговори
# 30
Те, за да не могат да плащат една квартира, сигурно не са и работили, а са се правили на студенти.
Авторке, а родителите на въпросните братя къде са, в чужбина, на село?
Той, какво работи там? А ти работа имаше ли? И не те ли беше страх, че ще стане същия като брат си?. И как решихте да правите дете, при положение, че нямате 300-400 лева за наем?

# 31
Честно ли ти става тъжно, че детето ти нямало да има баща ( този, за когато удобството на собствения му г*з му е по-важно от това на бременната му жена и нероденото им дете) ? И за какво ти е този? Да ти вгорчи живота допълнително… дори сега да се съберете/ разберете / след няма и година ще бъдеш в същата ситуация. Помисли си хубаво заслужава ли си изобщо той да бъде вписан в акта за раждане.

# 32
  • Най-красивата страна
Вероятно и на мъжа не му е много удобно да живее с брат комарджия и алкохолик,но не иска да остави брат си.
Тоест брат му е по-важен.
Да отишъл е на квартира първоначално,ама в същия град.
Ако се премести в другия край на България,няма да знае какво прави брат му...
Ами не,не става за семейство,след като жена и дете не са му приоритет.

А жената правилно е постъпила,че се е върнала при майка си.
Бременна е в 8 месец.
Има нужда от подкрепа,докато роди и си стъпи на краката поне.

# 33
Сериозно ли няма свободни квартири в цял Благоевград? Тва ме мога да го повярвам.
За другото сигурен съм че са ти дали достатъчно добри съвети, вземи се вслушай и не се занимавай с този човек.

# 34
Масово има такива теми, не разбирам не си ли взимат поука хората да внимават с кого създават дете..

# 35
А финансовото положение какво ви е било?
Защо изобщо ви се е налагало да отивате да живеете при брат му, че да спестите пари от квартира? Като сте го правили това бебе, изобщо мислехте ли дали имате финансова възможност за него?
Не вярвам да не е имало читави квартири в цял град… Явно са били прекалено скъпи..?

# 36
Естествено, че има квартири, това е град с университет.

# 37
Добре си направила, че си се прибрала при родителите си. Този го отпиши, не е баща, а осеменител. Ама и ти си допуснала бая грешки, без пари и брак да забременяваш.  Гледай си детето и мисли добре със следващия.

# 38
Значи да се гаджосва жена с мъж, който плаща дълговета на  пропадналия си алкохолизиран брат хазартаджия, ще завие сиренката в главата така, че може и да оглушее човек. Поне при мен вие яко.
Каква отговорност към евентуално бъдещо семейство може да се очаква от човек, който държи да си живее с пропадналия си брат и да му плаща дълговете.
Как за Бога се стига дори до забременяване?

Била съм шута на мъж за който разбрах, че по казина ходи.
Щеше да има първа среща, ама реших да не ходя Grinning
След пет месеца го срещам, пребит жестоко. После ми обясниха, че имал дългове и са го поступали.
Една позната плащаше дълговете на сина си. И той хазартаджия. Хвана си приятел, той се чудеше защо често го закъсва за пари, а беше на висока позиция.
Тя даже и от него е искала пари назаем, връщала е, но е разбрал защо.
Даже планирали да живеят заедно и да имат дете.
Попитал я, как ще гледаш бебе, като си профукваш парите по дълговете на пропадналия си син. Грам не осъзнава, че трябва да спре. Казала му, че той трябвало да помага. Е, не и минал номера.
Той също имал деца. Дъщеря му залитнала по талончета и тото яко. Даже почнала и по машинки да ходи. Само веднъж. В този момент му писва и спира всякакви пари да и дава. Казва, че е достатъчно голяма да работи, да учи и щом няма да учи, да работи и сама да си плаща простотиите.

# 39
Смятам, че и двамата сте инатливи, държите се детски, незрели и глупави /прощавай за откровеността/. Това са простотии и крайно незряло поведение за хора, които ще стават родители.
Някакво правене на пук, аз така казах, той така казал. Егоизъм и инати! Никаква мисъл и водене на "политика".

Ти какво искаш? Искаш ли това да е края? Не! Искаш той да дойде в Русе. Седни и реши какво искаш и не с номера и блокирания го постигни. Покани го да дойде да се видите, да идете на видеозон да види бебето. Дръж се човешки. Не се мятай като някаква риба - покажи, че правиш всичко от грижа за детето и семейството ви. Говори с него по телефона, казвай му, че ти липсва, остави го да търси варианти как да сте заедно.
Оставила го сам - ерген да си живее с брат си бурния живот и ни пита какво мислим! Мислим,ч е сама ще гледаш бебе!
Не се гради така дом и семейство! Не се държи така жена, която иска да си запази семейството и мъжа и да направи каквото иска. Трябва ум, мекота, ласка и мисъл за всички!

Що ли се ядосах!

# 40
Лошо става, когато такива отношения намесват не само вас двамата, но и дете. Горкото, жал ми е само за него. Наистина недоумявам с какъв акъл голяма част от жените в този форум се съгласяват да "си направят бебе" с някакви дебили... и после "ах, ох, какво да правя?" Абсолютно си виновна за ситуацията, в която си, а няма да коментирам, че за две години УЖ не си знаела положението с брат му. Смятай колко се познавате... Но иначе да се правят безхаберно деца - няма проблем! Забелязвам, че така е масово в България, от краката за главата. Бебето от съмнителни типажи вече прережда стабилния брак/живот на семейни начала.
А иначе, въобще не се занимавай да намесваш този осеменител (защото това НЕ Е баща) в живота ти и този на детето. Не му допускай да го припознава, защото както казаха по-горе, това ви обвързва за дълго време.

# 41
Човек няма гаранция за нищо. Човек може и за един ден да се промени. Лошото е, че мъжете са много безотговорни станали масово. Евала, че повече жени се решават да изчакат и не бързат за деца. Вече си в напреднала бременност и няма накъде. Трябва да родиш и продължиш напред. Ако твоят Човек е разбран ще те последва, ако не нищо повече не можеш да направиш. От опит казвам, дете не се гледа лесно. Дано твоите родители ти помагат докато си стъпиш на краката. Това ще ти е за голям урок занапред да внимаваш много при избора си. Едно време хората също са нямали собствени жилища, но са се справяли без много драми, а сега се чудиш на какви изненади ще попаднеш.

# 42
  • Down south
Те, за да не могат да плащат една квартира, сигурно не са и работили, а са се правили на студенти.
Авторке, а родителите на въпросните братя къде са, в чужбина, на село?
Той, какво работи там? А ти работа имаше ли? И не те ли беше страх, че ще стане същия като брат си?. И как решихте да правите дете, при положение, че нямате 300-400 лева за наем?
Исках да цитирам част от поста на авторката, за да задам въпроси. Ти си ги синтезирала много добре, за това цитирам теб.
Три години живот заедно е много време, не е ли имало индикации, какъв ще бъде живота занапред? Бебето явно е било желано.
Каква е ситуацията с доходите, защо е трябвало авторката и приятел да живеят с брат му?
Чие е жилището?

# 43
  • София
Заглавието на темата ти не отговаря на историята. Не виждам бащата на детето да ви е изоставил, виждам ти да си си тръгнала и от Русе да тропаш с крак и той да се премести там. Ако искаш да сте заедно намерете компромис, все пак не си женена за брат му, но пишеш и постъпваш сякаш си. Човекът звъни, търси ви, интересува се, настоява да се съберете, помисли кой кого е изоставил. Има хора, които не виждат нищо извън своя филм и изглежда ти си от тях. Поне прочети какво си написала.

# 44
И двамата сте се заинатили и никой не отстъпва,  което означава че тук любов, саможертва и разбирателство няма и бъдеще няма.
От край време жената се мести, където е мъжът й дали в къщата или града му.Друг е въпросът, че твоят не може да ви осигури комфорт,  но трябва заедно да го решите как ще е добре и за двамата, като всеки трябва да има готовност да отстъпи леко.
Мъжът ти ще се чувства като заврян зет и ще го гаврят.Такъв ни е манталитета и наистина жените са по-адаптивни, особено в името на любовта,  семейството,  детето...
Ако го обичаш му се обади и го накарай да поговорите, въпреки че вече сте изградили голяма стена , замесили сте и роднините.Майка ти може и да прости, но няма да забрави и ще ти натяква тази ситуация и никога няма да го захареса.
Изобщо каква каша сте сътворили от единия инат.
Няма да ти казвам, аз къде се набутах и стоя защото тук е родното място на съпруга ми.Често си мисля колко по- лесно ще ми е да си бъда в родния град с помощ от баби, роднини, съседки, но това е моят избор и си приемам последствията от него.
Успех, преглътни егото, защото то само вреди в отношенията с околните.А в крайна сметка с хора се живее.
Дете,  избрано от майката да живее без баща, който не е лош човек просто има свое виждане за нещата е жалко!

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 14:33 от Roshelle

Общи условия

Активация на акаунт