Живот без социални мрежи

• 8 428
  • 238
  •   1
Отговори
# 105
  • При семейството си
Добре, де, как си го представяте това банкиране през/на телефона.
Някой краде телефона и веднага прехвърля хилядите/милионите.
От 1 година и повече плащам всичко с мобилния портфейл, карта не вадя, кеш почти не нося.

# 106
  • София
Аз пък не мога без телефонното банкиране.
През стационарен компютър и през онлайн банкиране се притеснявам повече.
И аз повече от година изобщо не ползвам пластики и кеш. Страхотно удобство ми е.
Супер-дупер телефони не ползвам. Телевизия не гледам.

# 107
Масово хората си плащат кеш и се редят на опашки за сметки, което въобще не мога да си представя, време, стрес, всичко плащам онлайн  пари почти не нося. Тегли на банкомата и влиза в магазина е това защо, нямам обяснение.

# 108
Моята банка вече няма десктоп версия на онлайн банкиране. Само през приложението. Револют също. Не си представям да нямам банкиране. Кеш съм минимизирала максимално. Тези, които теглят и после плащат по гишета и каси и аз не ги разбирам. Всичко плащам от телефона, всичко без храна пазарувам онлайн. Нямам време да снова по магазини извън хранителните вериги.

# 109
Всичко плащам от телефона, всичко без храна пазарувам онлайн. Нямам време да снова по магазини извън хранителните вериги.
Интересно ми е какво правите с толкова спестено време? Прекарвате го в цъкане на телефона вероятно?

Иначе кеш и аз не ползвам почти никога, картите вършат чудесна работа за това. Безконтактни са, както и виртуалните такива в тел.

# 110
  • София
И аз не обичам да си губя времето по магазини, вкл. хранителни.
В спестеното време съм с близките си, спортувам, разхождам се, занимавам се с хобитата си, пътувам и т.н.
Ама аз и дамска чанта рядко нося, затова гледам да не нося нищо излишно.
Пластиките просто са още нещо, за което да мисля къде е, дали го нося, как да не го изгубя, счупя и т.н.
Телефонът и без това го нося, защото имам малки деца и възрастни родители.

# 111
Онлайн банкиране и социални мрежи са много различни неща. И не е  о темата.

# 112
Масово хората си плащат кеш и се редят на опашки за сметки, което въобще не мога да си представя, време, стрес, всичко плащам онлайн  пари почти не нося. Тегли на банкомата и влиза в магазина е това защо, нямам обяснение.

Как защо? Не иска да оставя следи.
Плащанията он лайн се виждат и проследяват. Ако някой го нарочи, де.
Ако има разминаване между декларирани доходи и похарчени пари през годината, данъчните могат да кръстосат данните. Ако е декларирал нисък доход, а кара СУВ.

В Бг не знам дали го правят, вероятно не. Но в чужбина ги има тези проверки, на не повече от 4-5% от хората, най-вече по сигнал, макар че и сивата икономика я има.

# 113
  • София
Има ли според вас живот без фейсбук и инстаграм и дали хората,които не ги ползваме сме  остарели?🙃

Има и при последната проверка беше хубав. След десетина години подобни теми ще започват с "Има ли според вас живот без Тик Ток?"

# 114
Напоследък започвам да си мисля, че социалните мрежи с техните алгоритми всъщност ползват абонатите си да развиват изкуствени невронни мрежи.
И затова го ползват, но главно за събиране на лични данни.

# 115
Скрит текст:
Всичко плащам от телефона, всичко без храна пазарувам онлайн. Нямам време да снова по магазини извън хранителните вериги.
Интересно ми е какво правите с толкова спестено време? Прекарвате го в цъкане на телефона вероятно?

Иначе кеш и аз не ползвам почти никога, картите вършат чудесна работа за това. Безконтактни са, както и виртуалните такива в тел.

Hands Plus1
И аз това се питам.
Напомнят ми на планетата на Бизнесмена, когото Малкият принц срещнал, и който изобретил и продавал хапчета, които утоляват жаждата... Спестявало много време...

# 116
Онлайн банкиране и социални мрежи са много различни неща. И не е  о темата.
Мииии не баш. Онлайн банкирането си е мини социална мрежа 😉 - ти и твоите пари в интернет пространството 💸

# 117
Не е много по темата, но аз съм от тези, които 90%от покупките плащам кеш, защото нямам друг начин. Живея до пазар, купувам от точно определени сергии плодове и зеленчуци, млечни купувам от малко магазинче, като на собственичка та брат и има ЗК със затворен цикъл, телешко си купихме току що от съседно село, пилета-от друг местен производител. Риба, предимно от улов на сина ми и мъжа ми, когато ходят по язовири или от близка до нас рибна борса. Детето, като беше ученик извънкласни занимания, частни уроци, дори и застраховката, кеш. Сметките за входа, също. Дори преди години, когато майка ми си счупи крака и след ваше операция, поискаха да внеса кеш в касата, иначе щяла да се забави много операцията(става въпрос за съвсем регламентирано плащане) Сметки-ток, вода плаща мъжът ми. На майстори за всякакви ремонти(много рядко се налага) кеш. Санитарни материали, от малко специализирано магазинче пред блока.
И да, губи се време, от тук това, от там онова, но като разстояние ми е по-близо, а и не се сещам без кеш как да си осигуря качествена храна. В БИЛЛА влизам веднъж месечно, в Кауфланд и Лидл не съм ходила с години.

# 118
  • София
На пазарите и малките магазинчета също са длъжни да имат ПОС,, а може да се плати и с банков превод, стига да не укриват данъци.
И аз поръчвам от производители. Плащам с банков превод.
Уроците на децата също.
Ремонти също.
Сметките (вкл.на входа) също.
Вчера отидох да пия кафе и момичето само ме помоли да платя с карта, че нямала дребни да връща.
Не се сещам реално за какво би ми потрябвал кеш, освен за уличните музиканти.

За чудещите се: нима всеки е длъжен да обича да се мотае по магазините?
Същото като мотаенето в социалните.
Само бг мама ми е изключение. Wink

# 119
Аз цял живот си мечтая и храната да стане с хапче. Blush
Времето ми е най-ценния ресурс. Да обикалям магазини не ми харесва, да контактувам с продавачи ми е много неприятно. Да пипам пари, също. Не ме е страх от проследяване. Всичко ми е на светло. А в масовия случай хората не ги е страх от проследяване, а просто така да свикнали и повечето нямат онлайн банкиране.

Общи условия

Активация на акаунт