Живот без социални мрежи

• 8 423
  • 238
  •   1
Отговори
# 90
Да, заради тези промени. Преди бяха като смс.

# 91
Спиди пращат вайбър съобщение повече от 5 г. Аз тогава нямах вайбър, та имаше проблеми с известието за пратките. Направих си профил в Спиди, та поне да получавам имейл.

# 92
И в бг мама има много пристрастени. Която и тема да отвориш, те са там с коментар. Понякога си мисля кога реално живеят. А и в бг мама е същия фалш, лицемерие, честитки, празни коментари, воайорство. Хайде да сме честни. Никаква разлика с фейсбук не виждам. И тук има доста, които се представят за щастливи, перфектни, непогрешими.

Ами аз половината живот си го живея с кеф в бг-мамма.
Сам че не смятам, че тук фалшът е такъв, какъвто във ФБ или ИГ, защото най-малкото тук сме анонимни, а и второ - поради тази причина не “блестим” с външност.
Поне в темите, в които участвувам не виждам лицемерие и т.н., вярно, че има тук-таме някакви хора, които изказват крайно неадекватни мнения, но определено бг-мамма ми е много по-близък до реала от ИГ например.
Иначе, честно казано, винаги предпочитам живия контакт с хората, но за съжаление това е доста трудно постижимо, особено както имам приятелки, които не живеят в моя град, а някои дори не са в БГ.

# 93
Спиди пращат вайбър съобщение повече от 5 г. Аз тогава нямах вайбър, та имаше проблеми с известието за пратките. Направих си профил в Спиди, та поне да получавам имейл.

Пращаха, на когото могат. На мен не ми пращаха във Вайбър, Бокс Нау също, защото бях забранила бизнес съобщения.

# 94
Инстаграм не ползвам, а Фейсбук не го ползвам отдавна. И не намирам за нормално хора, които не познавам да ми бъдат приятели във Фейсбук.

# 95
Изобщо не искам виртуални пътувания. Искам да видя нещата във физическия свят, да опитам типичната храна, да усетя  местния колорит... Когото го устройват виртуални преживявания, ок. Деца как ще се правят? В лаборатории?  Серийно производство? С един общ мозък нейде в някой сървър? Нееее

За съжаление, точно в лаборатории. Във вани.
И аз казвам нееее.. Няма кой да ме чуе обаче.

# 96
  • Телиш/Плевен
Изобщо не искам виртуални пътувания. Искам да видя нещата във физическия свят, да опитам типичната храна, да усетя  местния колорит... Когото го устройват виртуални преживявания, ок. Деца как ще се правят? В лаборатории?  Серийно производство? С един общ мозък нейде в някой сървър? Нееее
За съжаление, точно в лаборатории. Във вани.
И аз казвам нееее.. Няма кой да ме чуе обаче.
Четох и аз нещо подобно наскоро...

По темата - ползвам Фейсбук, Инстаграм и Вайбър. Замислих се, че наистина и форумът си е вид социална мрежа и за момента ми харесва най-много от тези, които използвам.

# 97
  • Melmak
Тук сме анонимни, но има и доста тролове. Разбира се, то се вижда, редовните потребители са съвсем реални хора, проблемът е за какви се представят. Усеща се, ако човек сподели нещо или потърси проблем в някои раздели му се начуква канчето. В други съм намирала много адекватни мнения, здравните раздели, пътувания, козметика, парфюмната тема е една от тези с най-позитивни емоции.

В социалните мрежи цари много фалш, но аз във фейса нямам непознати. Общо взето на близките ми приятели им знам състоянието, защото сме близки и споделяме. Аз споделям малко неща във фейса и то повече от пътувания. Човек като ми види профила ще каже ей, тая от екскурзия на екскурзия. Но просто проблемите няма какво да ги споделям… не съм от тези със сърцераздирателните статуси. Близките ми хора знаят през какво преминавам и нямам нужда да го изплескам у фейса за евтина драма.

# 98
Имам фейсбук, инстаграм и редит, като най-много ползвам фейсбука. Там имам много ценни контакти и оттам се информирам за разни интересни събития, има групи с хубави рецепти, планинарски съвети, както и групи в които мога да пусна снимка с питане тип "хора, как се казва това цвете?". Все полезни нещица от които не бих се лишила.

# 99
  • София
Страхотна тема, която сега виждам.
Аз също нямам фейсбук, инстаграм, тик-ток и т.н. и мисля, че нищо не съм загубила. Тук, във форума намирам доста  неща, които ме интересуват.

# 100
  • София
Съвсем чудесно се живее без социални мрежи, те за мен всъщност усложняват и ограничават реалния личен живот.

# 101
  • Washington,USA
Ако животът ти е песен, има живот без социалки. Ако е смотан-не. Повечето хора им е отдушник някакъв.

# 102
Всеки луд с номера си. Например аз нямам и никога не съм имала смартфон. Съзнателен избор.
Иначе в интернет съм от 1995. Пристрастена съм бая. В социални мрежи - от първата, през 1997 г. (sixdegrees се казваше, от теорията за six degrees of separation).
Употребявам социалки и сега, има си хас. Част от работата ми е, освен всичко друго. Глупости и реклами не чета. Харесвах анонимния интернет от 90-те години, irc, icq, после форуми, но всяко нещо с времето си Simple Smile Като прочета, че ограничавали личния живот, и смешно ми става. Интернет е богатство, но то си е и до как го ползваш. .

Иначе е ясно, че нямаш ли, си обществено остракиран по един или друг начин - вече бяха дадени примери с вайбър съобщенията от куриери и други доставчици, групите на ученици и студенти и пр.
Аз например заради телефона съм така с интернет банкирането и някои други услуги. Намирам си начини да ги правя през десктоп, понякога дори с емулатор на апликации, но изисква целенасочено усилие.

# 103
Мен ме е страх да си вкарам банкиране на телефона. Имам смартфон, но той е евтин, на принципа съм, че е за ползване, а не да му треперя, че ще ми го откраднат, а ако имах банкиране на него, постоянно щях да съм под стрес. Банкирането си ползвам на настолния компютър. В тази връзка има ли нещо вярно във факта, че пей пал и револют ще могат да се ползват само от телефон, вече?

# 104
Нямам и никога не съм имала профили в която и да е социална мрежа. Не ми е интересно да гледам другите, не ме интересуват, нито пък съм смятала, че на някой ще му е интересно какво съм сготвила и че съм била на Златните мостове, примерно.

Напоследък започвам да си мисля, че социалните мрежи с техните алгоритми всъщност ползват абонатите си да развиват изкуствени невронни мрежи.

Общи условия

Активация на акаунт