Живот без социални мрежи

• 8 414
  • 238
  •   1
Отговори
# 75
И в бг мама има много пристрастени. Която и тема да отвориш, те са там с коментар. Понякога си мисля кога реално живеят. А и в бг мама е същия фалш, лицемерие, честитки, празни коментари, воайорство. Хайде да сме честни. Никаква разлика с фейсбук не виждам. И тук има доста, които се представят за щастливи, перфектни, непогрешими.

# 76
Най-голямата ми победа беше, че на малките групите преминаха от фейсбук към вайбър и можах да затрия веднъж завинаги фейсове, инстаграми и тн. Към момента единствената социална мрежа която ползвам е Reddit, като то пак не е точно социална мрежа в общия смисъл на думата.

# 77
Най-голямата ми победа беше, че на малките групите преминаха от фейсбук към вайбър и можах да затрия веднъж завинаги фейсове, инстаграми и тн. Към момента единствената социална мрежа която ползвам е Reddit, като то пак не е точно социална мрежа в общия смисъл на думата.
Какво е reddit?

# 78
  • Melmak
Забравих да спомена групата Пътешествия по света. Любима ми е, във фейсбук е и обожавам да чета там. Групата е затворена, добре се модерира и се поства много полезно и интересно съдържание. Гледам и влогове в УТ, но не е същото, защото в тази група членуват доста обикновени хора, чиято страст са пътуванията и не го правят с комерсиална цел, а просто за удоволствие.
Но без профил там няма как да се достъпи.

Whatsapp ми е много осакатено приложение. Ползвам го основно за чужбинци, както и за разни случаи, когато аз съм в чужбина. Онзи ден се наложи да пиша на един бизнес там.

Но не ми е приятно да го ползвам. Пише ми една колежка от уни там и ми излиза просто номер… някакъв си номер! Как да знам кой е този човек? Вайбър ми е по-удобен и стикерите са по-яки.

# 79
Какво е reddit?
Редит е като социална мрежа на форумен принцип, с десетки хиляди раздели по теми (от техника, през култура, та чак до свръх категорични тематики от сорта на конкретен персонаж от филм) - съответно всеки потребител може да отвори тема в конкретния раздел.

# 80
Няма никакви фб групи, вайбър или whatsapp групи тук в училище. Има обща платформа за училищата, съответно съм с профил в училището на детето. Детето има пък собствен профил и всичко е там.
Ползвам вайбър, за да говоря с близки в България и това е. Чудесно се справям без фб, инстаграм и всякакви такива.
Когато дъщеря ни е на спортен лагер, телефоните са забранени, но и не й липсва, има го живото общуване.
Фб не е такава мания тук/Франция/, колкото в България. Там всичките ми познати направо си живеят във фб.

# 81
За училището ползваме мобилна апликация и всичко е там - от отсъствия, оценки, извинителни 'бележки', седмична програма, заметстване, учебен план и учебно съдържание, меню в столовата, домашни работи, снимки и плащания. Най-много ме кефи, че при плащане се активират 3 различни гейта, единият ме отвежда до банковата ми апликация и само въвеждам пин и готово. Плащаме  храна и следобедните занимални. В апликацията има и чат, можеш да пишеш, на учител, на родител, с родители си разменяме снимки от частни партита рождени дни именно там. Друго удобно, че попълваме всякакви декларации и съгласия електронно  и винаги можеш да си прочетеш на какво си се съгласявал. В началото на годината питат, съгласен ли си за фотографиране, за ФБ, за снимане на уеб страницата и др. Детето също има профил, но само в частта за домашните работи и програмата, не може да си подписва оценките.

# 82
Няма никакви фб групи, вайбър или whatsapp групи тук в училище. Има обща платформа за училищата, съответно съм с профил в училището на детето. Детето има пък собствен профил и всичко е там.

И тук има училищни платформи. Но преди да се появят, ползвахме ФБ група за информация,предимно неформална.

# 83
  • София
С никое от децата не сме ползвали социални мрежи за учебни цели.
С най-големите получавахме информация на посочения от нас имейли.
Сега всичко е през училищната платформа.

# 84
Като излезе Мета Вселената ще вкарат пак хората в мрежата. А същевременно пътуванията поскъпват от януари, гледах. Там ще си правим виртуални срещи в Париж, Рим, кой където иска, ще си имаме аватар, може и с искуствен интелект даже да се срещаме, знам ли. Но поне ще се разглеждат забележителности. Е, не е като истинското, ама пак...

# 85
Изобщо не искам виртуални пътувания. Искам да видя нещата във физическия свят, да опитам типичната храна, да усетя  местния колорит... Когото го устройват виртуални преживявания, ок. Деца как ще се правят? В лаборатории?  Серийно производство? С един общ мозък нейде в някой сървър? Нееее

# 86
До преди 6 месеца имах всичко. Фейсбук, Инстаграм, Туитър/X, Редит. Като основно "ползвах" ИГ и Редит. Лично за мен, ФБ отдавна умря. Запазих си Месинджър обаче, понеже имам двама/трима приятели с които си пиша там. Всичко друго деактивирах/изтрих.
Вайбър ползвам служебно. + Заради двама "странни" приятеля които също като мен не използват доминиращите социални мрежи.
Но най-много си ползвам YouTube. Ако изобщо го числим към социалните мрежи.

П.п - От скоро започнах да използвам БгМама и съм силно пристрастен😀.
Импулс навремето също беше фактор! За тези от вас които го помнят разбира се😉.

# 87
Аз пък с удоволствие ще се включа във виртуални пътувания. На почти 61 години, в пенсия и с хронични заболявания няма да имам нито пари, нито физически сили, нито време да посетя примерно Япония, Китай, америка, така че ще е единствена възможност да видя много неща, макар и лишена от пълни усещания и впечатления.

# 88
Никакви шарении не ми излизат във Вайбър, нито в Уотсап. Доскоро бях изключила бизнес съобщенията във Вайбър, но вече няма такава опция. Обаче те са си отделно, ако отворя, ще ги видя, ако не, не ми излизат просто така.

# 89
  • Melmak
От скоро известията от Спиди ми идват на вайбър.

Общи условия

Активация на акаунт