Живот без социални мрежи

• 8 386
  • 238
  •   1
Отговори
# 210
И аз така. Нито Инстаграм, нито Тик ток имам. Каквото ми трябва, основно тук го намирам като отговор. Клипове нямам време и желание да гледам, нито да следвам някакви хора.
За форума мисля, че е социална мрежа, макар и с никове. Доста хора познавам на живо от тук и имам много хубави приятелства.

# 211
Социалните мрежи са мрежи, т.е. прави се връзка между хората. Тоя приятел на оня, оня с трети - значи вероятно първия познава третия. Отзад системата си прави дърво с взаимовръзки кой с кого къде и т.н. Има съществена разлика от форум каквото е тук. Инстаграм не го виждам много като социална мрежа, макар че имам мътна представа какво точно може. Пускаш свои снимки и се вълнуваш от това колко хора са ги одобрили или коментирали.

# 212
BCD,

Смътна ти е представата за Инстаграм.
Ако по мое време като се запознавахме с момчета с цел свалка ни искаха телефоните, сега въпросът е: “Ще ми дадеш ли Инстаграма си?”. Под 25 г. общуват предимно там, то си има и чат, и видео разговори.

# 213
  • Mediterraneo
Аз, дето хабер си нямам от ИГ и го ползвам само да гледам клипчета, виждам, че действат същите алгоритми като при ФБ, т.е. предлагат ти се познати хора да следваш и пр. Баш си е социална мрежа ИГ.

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 19:06 от Тарталета

# 214
Първа родителска среща в ново училище. На дъската написани телефона и Инстаграм профил на класния ръководител. Имаше родители, които помолиха поне Месинджър и Вайбър да е средата за комуникации извън официалното Школо. Добре че се съгласи , но за децата е Инстаграм. Моят Вайбър от 1 до 7 клас не следеше, а сега Инстаграм изобщо. Само Школо, че качват домашни учителите. Ама той си е такъв.

# 215
Има си платформа за целия регион или да цялата страна, не знам точно.  В училището ми дават парола и влизам с нея. Там профили имат и децата. Цялата комуникация е там. Никакви фейсбуци, никакви инстаграми. И съм много доволна от това.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 02:55 от cardhu

# 216
Става, ама с Школо. В НЕИСПУО е тъмна Индия, ако трябва да се свържеш с учител. Комуникация - 0 - няма опция през платформата, няма телефон или служебен имейл.

# 217
Аз споделям за нашата платформа.Ние сме във Франция.

# 218
  • Mediterraneo
И при нас има подобна платформа- отсъствия, оценки, съобщения. Контакт с преподавателите- пак там. Ако изпратят някакво задание в платформата за ученици, на мен ми идва мейл, както и когато детето прикачи свършената там работа.

# 219
Ако ги спрат за поне един месец, ще е едно прекрасно "детоксикиране".

Ето, сега реват за ТикТок, който пуснаха отново в САЩ преди малко. Все едно гледам сбирщина наркомани, които са били лишени от дозата си.

# 220
Аз вчера детоксикирах 15г. на вилата да помага да пали камината и да реже с баща си асмата. Не е малка тази асма . И това в паузите докато учи по френски за класно. Не се усети как мина времето. На играта се лепна вечерта в къщи. Значи далече от очите, далече от ума  ....

# 221
Преди няколко години бяха правили експеримент с 50 тийна.
Бяха ги затворили без телефони, но им бяха дали някакви настолни игри и други възможности за игра. И през няколко часа ги бяха интервюирали. В крайна сметка от 50 деца само 2 са се забавлявали, другите 48 са имали мисли за самоубийство.

# 222
Ако ги спрат за поне един месец, ще е едно прекрасно "детоксикиране".

Ето, сега реват за ТикТок, който пуснаха отново в САЩ преди малко. Все едно гледам сбирщина наркомани, които са били лишени от дозата си.
Много хора си изкарват парите там, не е просто фукарник и клюкарник.

# 223
Да не са си слагали всичките яйца в една кошница тогава.

# 224
Да не са си слагали всичките яйца в една кошница тогава.
Тик ток май има повече потребители.
Отначало ютюб биваше, но целта им май беше по-дълги клипове, а като набраха скорост - гледаш една минута и ти прекъсва с по две реклами наведнъж, които не  можеш да превъртиш. А на тиктока можеш да скролнеш рекламите. Аз просто спрях да ползвам ютюб. Вярно, че има и платен ютюб и платен фейс, ама нямам зор да плащам.

Общи условия

Активация на акаунт