💗Януарчета 2025 💙💛Тема 4🧡

• 19 794
  • 239
  •   1
Отговори
# 90
Аз чакам естествено раждане да тръгне. Вече официално съм по-бременна от когато и да е било. Синът ми по това време вече се беше родил, така че разбих очакванията, че второто излизало по-бързо. Силно се надявам да е тази седмица.😅

dreamer-97 - всичко ще бъде наред и скоро ще гушкаш малко бебче🍀

# 91
ГрейсСън Благодаря!🙏🍀 И при вас всичко да бъде наред и скоро да пишете с прекрасни новини!
Кога Ви е терминът?

# 92
Момичета, понеже се заговорихме за  памперси преди известно време в темата, гледам, че има доста намаления напоследък. В Лили Pampera premium care са намалени както и в Нотино ( 20% с код notino).

# 93
  • София
Преди малко ходих да си взема пратката с памперси от Нотино. 156 бройки ни излязоха 56 лева с доставката. По-изгодно излезе да вземем малки пакети от по 26 бройки.

# 94
Момичета, някой правил ли е вливки с желязо? Хемоглобинът ми е нисък, а желязото още повече. Пия таблетки, но от тях ми става доста зле, вече писах, че веднъж ги сменихме с други, но и от тях ми е гадно. АГ предлага да направим вливане на Феринжект.

# 95
Аз вдигнах желязото и хемоглобина със спрейчето на Better You. Пръскам 3 пъти.на ден, с 2 часа отстояние от магнезий. Нямам никакви странични ефекти, с другите препарати имах.
Стойностите ми бяха доста ниски. Сега са  нормални

# 96
Аз правих вливка с Феринжект. Добре ми се отрази.
Момичета, някой правил ли е вливки с желязо? Хемоглобинът ми е нисък, а желязото още повече. Пия таблетки, но от тях ми става доста зле, вече писах, че веднъж ги сменихме с други, но и от тях ми е гадно. АГ предлага да направим вливане на Феринжект.

# 97
Мамита, има ли сред вас родила по естествен път с епидурална? Бих искала да чуя мнения, може и на лично, разбира се.

# 98

Здравей, и аз правих вливане с Феринжект, малко след това изследванията ми влязоха в нормата.

# 99
Мамита, има ли сред вас родила по естествен път с епидурална? Бих искала да чуя мнения, може и на лично, разбира се.

На всяка жена опитът е различен и тялото също. В оптималния случай епидуралната се слага на 4-5см разкритие и се спира накрая, за да се усещат напъни и контракции за “изгонване” на плода. При мен обаче беше кошмар до 5см, после имах 4 вливки на епидурална, която така и не ме хвана, (хвана ме първата вливка само от дясната половина на тялото за 15-20минути и по това съдя, че ако те хване като хората упойката сигурно е много яко да не боли!) само ме изтормозиха и набодоха. Затова този път ще я откажа и ще си спестя абокат в гърба.

# 100
Ей затова и аз не искам упойка. Сякаш случаите на фалове са повече от хубавите истории.

# 101
  • Варна
Как сте момичета? Аз колкото и да исках нормално раждане, май отивам към секцио. Утре с доктора ще решаваме. Аз съм 37 г.с., бебчо е 3.500 и още не се е смъкнало надолу. И кръвното се вдигна и така. В крайна сметка не всичко е на всяка цена, важното и аз, и бебето да сме добре, а другото се забравя.

# 102
Как сте момичета? Аз колкото и да исках нормално раждане, май отивам към секцио. Утре с доктора ще решаваме. Аз съм 37 г.с., бебчо е 3.500 и още не се е смъкнало надолу. И кръвното се вдигна и така. В крайна сметка не всичко е на всяка цена, важното и аз, и бебето да сме добре, а другото се забравя.

Ами два дни съм добре после два дни изперквам. 38+2 съм, не е ставало дума за секцио, все пак имат по 2-3 седмици да излизат. Бебето се смъква по време на раждането, не заъдлжително месец по рано. Ежедневно съм с контракции, стягания, менструални болки, напрежение. В някои дни съм свежа и мога планина са изкача, на следващия не мога да ходя. И емоциите са така😅 Бях сигурна, че ще съм родила вече, но уви. Чакам (или по-скоро се надявам да не дочакам) прегледа следващата седмица, за да видим колко е пораснал. При мен със сигурност се е смъкнал, защото корема ми се е свлякъл ужасно надолу и напрежението е кошмарно, но за мен опцията секцио е само, ако се наложи спешно такова в хода на раждането. Ако недай си боже пренося ще направим индукция, а хич не ме си иска.🥲

# 103
Аз съм 36 +4 г.с. и също ежедневно с контракции доста и започнаха и менструални болки. Но искам да си стои докрай и не бързам да излиза.
Този уикенд даже ще ходим за последно на СПА, като ергени. Близо сме до София, но да се надяваме да не трябва да се връщаме инцидентно хаха

Като енергия - нямам, тежко ми е, задъхвам се, сутрин ми се вие свят, не мога да дишам добре, но се опитвам да се движа максимално. Като настроение - супер спокойна и в хармония съм. Просто сякаш съм оставила всичко в ръцете на оня горе и знам, че той ще ми помага и е зад мен. Даже и не изпитвам страх от раждането, само от упойката хаха
От хормоните ли е, от вътрешна настройка ли, но се надявам така да е и занапред.
Много ме дразни, като хората започнат с: Ти чакай само един какво си. Или колко е трудно, гадно, тежко, като родиш. Как postpartum периодът съсипва психически и т.н. - сякаш това е норма и сякаш това да.имаш дете е някаква жертва и компромис и детето ти е едва ли не враг и тормозник и ти е отнело радостта от живота. Не знам защо хората искат да.се чувстват така и постоянно го изтъкват, но за мен бременността беше и е магичен период, един от най-интересните и прекрасни в живота ми, така ще е и с майчинството. Иначе и за бременността постоянно беше - Чакай само да видиш, Ужасно е, Не се издържа и т.н.
При вас срещат ли се такива мрънкачи?

# 104
Аз съм 36 +4 г.с. и също ежедневно с контракции доста и започнаха и менструални болки. Но искам да си стои докрай и не бързам да излиза.
Този уикенд даже ще ходим за последно на СПА, като ергени. Близо сме до София, но да се надяваме да не трябва да се връщаме инцидентно хаха

Като енергия - нямам, тежко ми е, задъхвам се, сутрин ми се вие свят, не мога да дишам добре, но се опитвам да се движа максимално. Като настроение - супер спокойна и в хармония съм. Просто сякаш съм оставила всичко в ръцете на оня горе и знам, че той ще ми помага и е зад мен. Даже и не изпитвам страх от раждането, само от упойката хаха
От хормоните ли е, от вътрешна настройка ли, но се надявам така да е и занапред.
Много ме дразни, като хората започнат с: Ти чакай само един какво си. Или колко е трудно, гадно, тежко, като родиш. Как postpartum периодът съсипва психически и т.н. - сякаш това е норма и сякаш това да.имаш дете е някаква жертва и компромис и детето ти е едва ли не враг и тормозник и ти е отнело радостта от живота. Не знам защо хората искат да.се чувстват така и постоянно го изтъкват, но за мен бременността беше и е магичен период, един от най-интересните и прекрасни в живота ми, така ще е и с майчинството. Иначе и за бременността постоянно беше - Чакай само да видиш, Ужасно е, Не се издържа и т.н.
При вас срещат ли се такива мрънкачи?
Да,постоянно. Даже приятелите на моя приятел, които имат деца не спират да се оплакват и го наплашват, че много щяло да реве бебето, как той няма да иска да се прибира, коликите като дойдат какво било
🙄🙄🙄🙄🙄

Общи условия

Активация на акаунт