Осмокласници 2024/2025 - тема 5 - празнично-ваканционна

• 30 797
  • 771
  •   1
Отговори
# 210
Нашата девойка също избра друг град за ученето, та сега живее заедно с баба си. А ние имаме семейни обстоятелства не позволяващи местене за момента.
Общо взето ме притеснява само прибирането по тъмно...и след разказите ви тук в темата докато не ми пише,че се е прибрала не ми е спокойно. 
Относно споделянето...никога не е била от много споделящите деца...да не кожа хич.
За първите 7 години в училище на въпроси "Как мина училището?"..."Добре"....тук там изпитване, контролно...за средата нищо. Винаги всичко научавах след случки,  а не е като да е нямало.
Общо взето и сега си е така...прекрасно знам до къде са по математика, произведение по литература и т.н. За социалната среда почти нищо.
Иначе много си харесва класа, макар че не е от общителните деца.

# 211
Изобщо не. Преди научавах за разни ексцесии в класа от други родителки. Сега като не познавам никого, съм в пълна мъгла.

# 212
Cabo San Lucas 40, да ги разменим? Понякога загатва, само колкото да предизвика въпрос и след това отговоря "Ти не трябва да знаеш", "Защо искаш да знаеш?" и т.н. Дори, когато тя има проблем не иска да сподели и да го обсъдим.

# 213
  • Пловдив
И на набора думите с ченгел му ги вадим от устата - хич не е от споделящите.
Cabo San Lucas 40, разбирам те напълно, защото дъщерята е така - кой какво казал, пък с каква интонация, пък другия какво отговорил... Знам до най-малка подробност ежедневието ѝ, въпреки че през седмицата съм на 300 км Joy Даже съквартирантката ми е запозната с училищния живот на дъщерята, защото обикновено говорим на видеообаждане Joy Да, досадно е понякога, но като гледам сина - определено предпочитам този вариант. При него трябва буквално да се хващам за всяка думичка и да разпитвам и дълбая, докато разбера нещо Rolling Eyes

# 214
Моето споделя обрано. Детайли ако искам, трябва с ченгел да вадя и само офка. Но си мисля, че основните неща ги казва засега.
За отделянето, ще е трудно за мен. Ще ми е доста сдухано в началото, но осъзнавам, че това е пътят. Малкият беше за 10 дни в Азия миналия месец. Много искаше да иде и някак се навихме да го пуснем, но само аз си знам какво ми беше (особено като пусна локацията и излязат арабски букви). Тогава си дадох сметка, че след някоя и друга година не се знае кой къде ще е. Само се надявам, ако изберат да не са в България, да са в Европа поне.

# 215
Моята споделя доста. Сега големия проблем е, че всички си имали гаджета, само нея никой не я искал...Говоря, че има време за всичко, да си наляга парцалите и все тая...
Вчера 2 по информатика на устно изпитване- това е единствената оценка. Прави презентации, писа кодове, мъки и неволи цял срок и накрая 2 и то на суха теория, а тя учебника не знае как изглежда..Обаче да не мислите, че се е притеснила- нееее. Споко, мами! Все пак нали по АЕ имам две похвали в същия ден....
Не мога, уж се успокоявам сама, ама....
За ставането е кошмар. Започват в 8, пътува всеки ден с автобус до съседния град в 6.45.
Едио съседче казваше, че аларма не настройва, аз го събуждам всяка сутрин.
Сигурно всички съседи сутрин ме чуват...

# 216
В гимназията първа смяна започвахме в 7:15. Трябваше да тръгна за автобуса в 6:35 (бях на две минути от спирката), за да стигна на време. Майка ми ме вдигаше, аз бях на лекарства и спях много дълбоко. Опитвах се да лягам в 22, най-късно в 22:30, но пак ми беше много трудно ставането. Ако става в 6:00 е добре до 22:00 да е в леглото, иначе е мъка. Да, знам, за 95% от тийновете мисълта да си легнат преди полунощ е еретична, но после жулят кафета и енергийни, за да не заспят в час. Другият вариант е да се прежалите и да пуснете детето на общежитие, за да не го мъчите с толкова ранно ставане. Общежитието може да даде още един час сън. А иначе моята казва, че първата й аларма е в 6, че да има време да се излежава, разсънва, цъка на телефона (чак в 7 се отключва) и да излезе в 7:20, при положение, че и при бавен ход ще стигне за 10-15 минути. Събирали се групичка и ходели заедно.

# 217
  • София
Моята споделя доста. Сега големия проблем е, че всички си имали гаджета, само нея никой не я искал...Говоря, че има време за всичко, да си наляга парцалите и все тая...
Вчера 2 по информатика на устно изпитване- това е единствената оценка. Прави презентации, писа кодове, мъки и неволи цял срок и накрая 2 и то на суха теория, а тя учебника не знае как изглежда..Обаче да не мислите, че се е притеснила- нееее. Споко, мами! Все пак нали по АЕ имам две похвали в същия ден....
Не мога, уж се успокоявам сама, ама....
За ставането е кошмар. Започват в 8, пътува всеки ден с автобус до съседния град в 6.45.
Едио съседче казваше, че аларма не настройва, аз го събуждам всяка сутрин.
Сигурно всички съседи сутрин ме чуват...

Аналогичен случай при нас. Двойка по физика , в края на срока?! Да не съм се притеснявала госпожата му казала, че може да я поправи. И такъв непукизъм цари, че ме втриса направо.
Нищо не споделя, аз подпитвам, но понеже много се дразнех мен да ме подпитват и се сдържам засега.

# 218
Моята изобщо не споделя. Иска сама да се справя с всичко и ни държи на разстояние. От градината е такава. До сега разбирах разни неща от други майки, но вече в гимназията ми е много далечно. Направо съм аут. Добре че е една майка тук, да си говоря понякога с нея. Днес беше на олимпиада по френски. Малко насила... Изобщо не й се ходеше. Легна си след 2, стана в 6 30. Едва ли е направила нещо. Каза, че доста време си е бляла, гледала е другите как пишат, а тя си е почивала между отделните задачи. Ако не друго, поне не се стресира от изпити...

# 219
Пратих го с две деца да играят днес на снега, и си изгуби телефона. Някои Снежко ще звъни на Дядо Коледа сега,  с нашия тел. Аз не му се карах, то си беше нещастно детето и без аз да наливам масло в огъня.

# 220
Не може ли да го засечете?

# 221
  • София
Прибрахме се вчера и ние по нашите ширини. От плажа директно на снега. Контрастът е забележителен. Наборът твърди, че вчера е написал домашните, днес ще си учи презентацията по английски и ще се готви за двете класни. Разбира се, първо трябва да се събуди, което е времево неопределено събитие.
Поздравявам ви с плажа, на който е сниман едноименният филм. Аз принципно съм предубедена към подобни, много нарочени за уау места, но това наистина е най-красивият плаж, който съм виждала /снимките не могат да го пресъздадат подобаващо/
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 11:16 от sanaka

# 222
О, sanaka, уау! Красота!
Лошото е, че и при нас тази сутрин е снежно и продължава да вали. И моята, която тъкмо се излюпи от леглото, замрънка да не ходи утре на училище. Не иска затрудняваща обстановка.
А иначе, споделя за всичко, извън уроци.

# 223
Докато миналата година думичка не можеше да изкопчи човек от нея, тази взе от време на време да идва сама да си поговорим по 3 до 5 минути. Нищо съществено като информация, обаче аз се опитвам да насърчавам разговора с насочващи въпроси. Ако е прекалено насочващ, ме засича и вика - уф, айде стига толкова разговори и се врътва.

# 224
А на друг континент ? И това може да се случи и никой не те и пита... Joy  както и да е, всеки си гони мечтите особено след 18год
.. Друго се чудя сега за наборите ... Споделят ли всичко? Ама всичко всичко плюс подробностите....Моята е способна да говори без да спира с часове , всичко знам, до най- малката досадна подробност, ... кой как влязъл как погледнал и какво казал с каква физиономия. Cry Хем искам да споделя, но съм изтощена... Cry Ако успея да се спася от разказа, хваща за жертва някоя от бабите или някоя приятелка и хайде 1 час на телефона...

Ooo, чак се размечтах и аз да се почувствам така изтощена Simple Smile 

Вкъщи е другата крайност - мълчи се и нищо, ами нищичко не се разказва. На скромен въпрос от моя страна какво е закусил (защото от миналата година е "срамно" да си носи закуска от къщи и си купува нещо), следва цяла тирада защо питам. Та така.
Впрочем, периодично си говорим, че споделянето е близост, помощ, съпричасност...

ПП. Редактирам се, за да кажа, sanaka, какъв разкош! Точно ме гризеше съвестта, защото края на февруари планирам една извънредна кратка забежка, обаче с тези снимки... ами, мотивиращи са Wink

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 12:56 от Итео8

Общи условия

Активация на акаунт