Моят прадядо е роден 1875г. Сред документите вкъщи е неговото кръщелно свидетелство (като дете много обичах да ровя в един сандък, където имаше стари документи
, неговото кръщелно беше най-старият наличен). Там беше записан като Христо Стоянов и като трето име прякорната фамилия. Обаче нямам никакъв спомен дали родителите му бяха записани с две или три имена. Интересно е, че сред документите нямаше акт за раждане, нито негов, нито на дядо ми, роден 1910г. Дядо ми също имаше само кръщелно. Във всички документи прадядо ми фигурира с прякорната фамилия. Имаше само една бележка за държавна глоба или нещо подобно, където като фамилия беше написана, предполагам, името на неговия дядо. Моят дядо също навсякъде си фигурираше с родовата фамилия - нотариални договори, свидетелство за образование и прочие. В паспорта и военната книжка обаче като фамилия беше дадено името на дядо му. Въобще е било голяма каша с тези имена. Ако бях момче, щях да възстановя тази фамилия навремето. Предвид, че аз не мога да я предавам, реших, че не си струва труда. Брат ми пък изобщо не се интересуваше от въпроси от подобен род и така си останахме със скучна фамилия.