?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 358 030
  • 9 027
  •   1
Отговори
# 720
  • Сф
Най-вероятно в началото сте имали промо безплатен период записите да се качват в облак. След изтичане трябва да ди платиш, или слагаш карта памет, на която да се записват

# 721
  • София
Във влаковете има ли контакти по купетата?
Не разчитай. В някои има, но няма никаква гаранция, че работят.

# 722
  • Burgas, Bulgaria
Благодаря Ви .
Налага се да отида от Бургас до Пловдив за един преглед и мислех да не взимам отпуска или болничен, да работя  , но ми трябва ток за лаптопа ,че батерията му е тотал щета.
Имам спомен и  за автобус с контакт ....пффф кому е нужен тоя пусти зор дет си го причинявам, ама ...

# 723
  • Бургас
Благодаря Ви .
Налага се да отида от Бургас до Пловдив за един преглед и мислех да не взимам отпуска или болничен, да работя  , но ми трябва ток за лаптопа ,че батерията му е тотал щета.
Имам спомен и  за автобус с контакт ....пффф кому е нужен тоя пусти зор дет си го причинявам, ама ...
Аз пътувах разтоянието Бургас-Пловдив-Бургас с влак през октомври и двата пъти имаше контакти във влака. От Бургас влака беше с купета, а от Пловдив не, но имаше контакти долу между седалките. Добавям че бяхме в първа класа

# 724
Най-вероятно в началото сте имали промо безплатен период записите да се качват в облак. След изтичане трябва да ди платиш, или слагаш карта памет, на която да се записват

Благодаря а на мъжа ми нищо не му изисква. Защо

# 725
Контактите във влака не работеха..когато едно лято ходихме до морето с влак.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 08:52 от teta75

# 726
  • под тепетата
Контакти има, токът е въпрос на късмет, не и на класа. Казвам го като всекидневно пътуваща.

# 727
Имам УПИ (празно дворно място), в което искам да сложа преместваем обект - гаражна клетка. Трябва ли ми разрешение и ако да - от кого. Четох за преместваеми обекти магазини, но за гараж нищо не видях.
Не се изисква разрешение. Проучвах въпроса преди няколко години по повод бетонов гараж, който сложихме в двора ни. С тази разлика, че имаме и къща, но не мисля, че има значение. УПИ е. Бетоновият гараж е преместваем, има си куки отгоре, което не сме отрязали и може винаги да се премахне.

Даже се квалифицира понякога като строеж пета, а не шеста, категория.
Ето от едно съдебно решение:
Скрит текст:
По делото се установява по несъмнен начин, че процесния обект – метална гаражна клетка не е трайно прикрепен към земята. Видно от Констативен акт №12 от 11.03.2020г., който представлява официален удостоверителен документ, ползващ се с материална доказателствена сила за удостоверените в него факти относно характеристиките на гаража,  разположението му върху имот-частна общинска собственост и наличието на строителни книжа и чието съдържание не се оспорва от страните, нито се опроверга от оспорващия, се следва, че по предназначението си процесният метален гараж се ползва за задоволяване на дейности, различни от търговски и други обслужващи дейности по см. на чл. 56, ал.1 ЗУТ. Съгласно съдебна практика на ВАС, изразена в Решение № 632/ 18.01.2017г. по адм.д. № 2786/2016г.; Решение № 1833/ 11.02.2019г. по адм.д.№ 9886/2018г.; Решение № 7266/ 15.05.2019г. по адм.д. № 396/2019г. на ВАС, такъв обект не може да бъде квалифициран като преместваем обект по см. на §5, т.80 от ДРЗУТ, независимо от конструкцията, вида и материалите, от които е изграден. В цитираната практика, се приема от касационната инстанция, че гаражът е обект на допълващото застрояване по чл. 42, ал.2 ЗУТ и служи за паркиране под покрив на МПС, и за задоволяване лични потребности на собствениците им. Независимо от преместваемостта им металните гаражни клетки не са преместваеми обекти, а строежи и за тях важи разрешителният режим по ЗУТ и съгласно чл. 137, ал. 1, т. 5, б. “в“ и ал. 3 от ЗУТ и чл. 10, ал. 1, т. 5 от Наредба № 1 представляват строежи пета категория. Именно на тази практика се позовава и ответника издавайки заповед на осн. чл.225а от ЗУТ. 
https://www.adms-sz.com/pages/0061d820/26962220.htm

# 728
Мога ли да си купя зелен билет от водача в трамвай 6 и еднократен ли ще е или за целия ден?

# 729
Можеш, цял ден ще важи във всички видове транспорт, но трябва да го валидираш  всеки път!

# 730
Можеш, цял ден ще важи във всички видове транспорт, но трябва да го валидираш  всеки път!
Благодаря, не бях сигурна и затова питам тук, че съм в движение.

# 731
  • Варна
Здравейте!
Купих ел. кана, с цена по висока от обичайната, но се оказа, че няма подвижен филтър. Не е предвиден такъв да има изобщо.
Тази кана е
https://rohnson.bg/produkt/%d0%bd%d0%b0%d0%b3%d1%80%d0%b5%d0%b2% … 0-r-7500-nextgen/

Помислих си дали вече по-модерните, знам ли какви кани, вече са без филтър, защото виждам, че на по-евтините все още има подвижен филтър.

Имам нужда някой да ме светне Rolling Eyes

# 732
Никога не съм имала филтър в каните, даже и на наистина скъпи. И не виждам защо ми е. Все пак в каната наливам чиста вода, какво да и филтрирам после? То е все едно чайник.

# 733
Именно, ако я ползваш като чайник и пускаш директно насипен чай вътре (което е лоша идея) този филтър помага. Както и в места с по-твърда вода да задържа парченца от натрупалия се с времето по стените варовик.
Ама не върши чак толкова много работа, че да се притеснява за липсата му. Ако се ползва само с чиста вода и се мие редовно каната няма нужда от него.

# 734
  • Варна
Не ръгам чай вътре Sob
Но имам стара, с филтър и затова се зачудих.

Наливам от чешмата, много е твърда водата тук, но я чистя редовно.

Благодаря! Няма да я връщам.

Общи условия

Активация на акаунт