Да се оплачем... 2025

• 1 684 863
  • 27 552
  •   2
Отговори
# 19 935
Оле, Янтро...какво направи та така се подреди? Ама лошото става бързо.
Синът на един приятел стоматолог е приет и ще учи с чавето на Янтра. Той вика, че сина му хал хабер си няма защо е отишъл стоматология. Никога не бил дошъл в кабинета да види за какво става въпрос. Майката също е стоматолог, имат си собствен кабинет. Аз му викам-Като завърши детето, а това са 6 трудни години, ше работи ще не ще. За какво иначе е цялото упражнение? Пък и с добър начален старт е друго.

# 19 936
Янтра, бързо възстановяване.

Мен само веднъж са ме шили в Пирогов след безобидно пръскане с вода и счупена чиния в ръката ми.

За коленните връзки... Паднах от ски като студентка. Не скъсах, а разтегнах връзки. Никакво внимание не ми обърнаха в Пирогов. "Не са скъсани, махай ми се от главата". Трябваше да се направи на велик пред студентите.
Коляното ме боля няколко месеца. Към глезена слезе някаква болка. Той ми създаваше проблеми 3 год.
На следващата зима пак се качих на ски, за малко. "Тодорка" я слизах към час.

Оплаквам се, че тийна започна да повръща снощи. През нощта пак бил повърнал. Дадоха ми някакъв медикамент в аптеката.
Направих му пилешка крем супа. Глад го гони.

# 19 937
Янтра, бързо възстановяване.

Мен само веднъж са ме шили в Пирогов след безобидно пръскане с вода и счупена чиния в ръката ми.

За коленните връзки... Паднах от ски като студентка. Не скъсах, а разтегнах връзки. Никакво внимание не ми обърнаха в Пирогов. "Не са скъсани, махай ми се от главата". Трябваше да се направи на велик пред студентите.
Коляното ме боля няколко месеца. Към глезена слезе някаква болка. Той ми създаваше проблеми 3 год.
На следващата зима пак се качих на ски, за малко. "Тодорка" я слизах към час.

Оплаквам се, че тийна започна да повръща снощи. През нощта пак бил повърнал. Дадоха ми някакъв медикамент в аптеката.
Направих му пилешка крем супа. Глад го гони.
Щом го гони глад, брой го оздравял.
Моята е така от тази сутрин. Писна ми от този вирус.

# 19 938
Димис, благодаря много за консултацията. Сега взех да се притеснявам, защото при мен ЯМР беше на 11 ден и имах голям оток. В заключението на доста места пишеше, че е задържало течност, забравих термина как беше. Значи може да не се е видяло добре какво е положението и да е нещо сериозно! Ужас, а се бях се успокоила, че няма скъсани връзки...Ще ходя на ортопед, но той как ще разбере какво му е точно, като с рентген не се разбира! За тежестите не знаех, ще пробвам след прегледа, че сега пък мисля да не му навредя, ако има нещо друго...Приятно море ти желая!
Янтра, бързо възстановяване на ръката и да не те боли!
Приятна неделя на всички и оздравяване на болните!

# 19 939
   Привет, мили момичета. Бързо възстановяване на болните и контузените, малки и големи!
   Славче, дай боже всекиму такива деца като твоите! Случил е синът ти на мило и възпитано момиче.
   И моите гости си заминаха вече, добре си изкарахме, надявам се, че са останали доволни. Нищо не съм им готвила Simple Smile, но се постарахме да ги разходим доволно и на хубави места. Наприказвахме се и с приятелката, тя е замислила да сменя държавата, в Гърция живее, смята в Испания да ходи. Дано, дано й се получат нещата. Тя много заслужава. Цял живот се блъска и се грижи за цялата рода, време е и за себе си да помисли. Има доста добър план, остава и да стане. Дано!
   Оплаквам се само, че имам в хладилника 40 яйца. Имахме 10, мъжът ми купил още 30 домашни от едни възрастни съседи, те гледали кокошки на село и искал да ги подкрепя. Много хубаво, но защо 30? Давайте сега акъл за ястия с много яйца, освен обичайните бъркани, пържени и варени. Без кексове и тестени, такива не готвя.

# 19 940
Аз варя и слагам на салата. Майонеза? От белтъците кокоски? Крем карамел?

# 19 941
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Крем карамел, крем брюле, омлети, яйчена салата, руло Стефани.

# 19 942
Сирене по шопски и крем карамел.

Белтъци можеш да ядеш в неограничени количества, с жълтъците не прекалявай, че вдигат холестерола. Аз варя яйца всяка седмица и слагам в хладилника. Вечер по една овчарска салата и сме готови...

# 19 943
Не ги мисле толкова яйцата, над месец трайност имат. 40 яйца и сама ще ги изям преди да са се развалили, а вие сте двама Grinning
Освен така "дюс" яйца дето изброи, евентуално накаква яйчена салата също не е зле. Омлети също, там имаш куп варианти а не все едно и също.
Йоркширски пудинг ако харесвате също, че и той не е много работа. Чукваш колкото яйца си решила, претегляш ги и добавяш същия грамаж мляко и още толкова брашно, плюс малко сол. Смесваш хубаво, престоява в хладилника поне някой час или от предната вечер. Загряваш си някакви метални формички във фурната на 200 с малко мазнина на дъното. Примерно и за мъфини малки,но може и някакви метални купички. Мазнината да има малко налята на дъното а не само намазани. Поне 10 минути да се напекат и наливаш сместа до половината някъде, набързо докато още цвърчи мазнината. Във фурната и не отваряш докато не станат хубаво покафенели, времето и от размера ще зависи. Абе много е лесно, почти никаква работа не коства пък са вкусни ако обичате такива.

# 19 944
Отново пожар близо до Дебелец от аварирал камион. Хаинбоаз в района на Присовските завои е затворен.

# 19 945
Даваш по 10- 15 яйца на свекървите и на майка ти, правиш един крем карамел и готово.

# 19 946
Благодаря за идеите. Натка, трима сме. Малката много не обича яйца, но като няма друго, не бойкотира. Яде, не е претенциозна. Този йоркширски пудинг не го знаех, много добра идея. Задължително ли в малки форми? Нямам. В тава?

Г-жа Рамацоти, свекърите и нашите не искат да ядат яйца, заради холестерола. Решили са да векуват. Аз нямам такива притеснения, ядем си.

# 19 947
У нас 30-40 яйца заминават неусетно на няколко десерта, 1-2 сутрини с палачинки, няколко омлета, 1 баница и с няколко зелени салати. Понякога съм се чудила как е възможно.

# 19 948
Кло, има тема в кулинарния за идеи какво да правим с останалите от Великден яйца, може да погледнеш и там.

# 19 949
У нас децата ядат много яйца. Мъжът ми също си вари. Онзи ден купил 20, само 2,3 се търкалят в хладилника. 40 при нас за две седмици ще свършат.

Общи условия

Активация на акаунт