Да се оплачем... 2025

• 1 448 582
  • 24 178
  •   42
Отговори
# 24 105
  • Варна
Котките , както и кучетата са домашни животни. социални са с човека и с със средата му на живот.Те могат да са спътници до края на живота си, поддават се на възпитание и хигиенни навици . Плъховете не са такъв вид, до колкото знам са гризачи и са  вредители,   едни от най-сериозните носители на тежки инфекции, патогени, болести,  зарази и епидемии. Не мисля че имат нещо общо с кучето и котката, както и с много други животни..
Сравнението е нелогично, най-меко казано.

Много се изморих днес, а уж почивах, прах, чистих, прибирах..То край няма.

# 24 106
  • Пловдив
Котките , както и кучетата са домашни животни. социални са с човека и с със средата му на живот.Те могат да са спътници до края на живота си, поддават се на възпитание и хигиенни навици . Плъховете не са такъв вид, до колкото знам са гризачи и са  вредителите,   едни от най-сериозните носители на тежки инфекции, патогени, болести,  зарази и епидемии. Не мисля че имат нещо общо с кучето и котката, както и с много други животни..
Нищо подобно за плъховете. Аз съм имала плъх. Изключително интелигентни са, направо изненадващо. Много силни за размера си. Упорити. С различни характери. Привързват се към стопаните си.

# 24 107
Уличните котки не ги храня и съм против и съседите да ги хранят, обаче никой не ме пита. Тези пред блока ми създават и проблеми, на предната кола от влизане в коша на двигателя да се топлят зимата бяха скъсали голям кабелен сноп. Сега пак влизат, имам снимки, очаквам пак проблеми. И ако съседите, които ги хранят нямат проблем, защото не си карат активно колите, то нашите се ползват всеки ден и ИМАМ сериозен проблем.
При нас имаше подобен случай, но с мишки. Колата на ММ се прибира в гараж, мишките бяха направили гнездо от парцали и си живееха на топло до двигателя на колата, цяло чудо беше че не бяха прегризали кабели. Ако колата е стара и има изгнили места може и в купето да си живеят.
Като беше щерката малка пък само да оставех бебешката количка и я маккираха с 💩, беше ми омръзнало да я пера. Явно търсеха остъци от солети.
От тогава без котка на двора не оставаме.

Оплаквам се от поредната тежка работна седмица. Интригите на работа много ме уморяват, стига ми само да слушам .Буквално карам ден за ден.

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 19:57 от vita

# 24 108
  • Варна
Котките , както и кучетата са домашни животни. социални са с човека и с със средата му на живот.Те могат да са спътници до края на живота си, поддават се на възпитание и хигиенни навици . Плъховете не са такъв вид, до колкото знам са гризачи и са  вредителите,   едни от най-сериозните носители на тежки инфекции, патогени, болести,  зарази и епидемии. Не мисля че имат нещо общо с кучето и котката, както и с много други животни..
Нищо подобно за плъховете. Аз съм имала плъх. Изключително интелигентни са, направо изненадващо. Много силни за размера си. Упорити. С различни характери. Привързват се към стопаните си.
Нямам опит с отглеждане.Не си падам.
За заразите го знам от книгите обаче.Може и да не е истина, но все пак живеят в канализацията.
Хора, различни.Някои и хлебарки обичат..че и хапват даже Grinning

# 24 109
Вита, като съм виждала софийските плъхове, пазете котката... С тия размери като нищо да я изядат и нея.

# 24 110
  • Пловдив
Нямам опит с отглеждане.Не си падам.
За заразите го знам от книгите обаче.Може и да не е истина, но все пак живеят в канализацията.
Хора, различни.Някои и хлебарки обичат..че и хапват даже Grinning
Е, аз говоря за отглеждани, питомни плъхове. Но са симпатяги и имат характер. Готини са.

# 24 111
Янтра, има ли бял дим от вашия комин?😎 Как ще се казва новият господар?

Никой ли няма връзка с Котето? Толкова време да не пише....

# 24 112
Мишки и плъхове боледуват от паразитни болести. Котките ако ги хванат и изядат стават преносители на заразата към човека. След злополучна бременност ме изследваха точно за такива болести. Така, че имам едно на ум.
Котето наистина отдавна не се е появявала. Дано е добре.
 Като че ли се разболявам.

# 24 113
Тя е споделяла че пише в една тема за кралски клюки или нещо от сорта . Ако някой знае тази тема , да види дали не е влизала там. И аз се присещам и се моля да са добре .
За плъховете - във всеки град с метро са в изобилие . Моите деца в метрото си правеха състезание кой първи ще види плъх .
Тежка седмица . И работата беше много , и храната ми дойде много. Дано е хубаво времето уикенда да се пораздвижа малко .

# 24 114
И аз я мисля Котето. Оня ден хареса мой пост, тъй че влиза. Дано всичко е наред у тях.

# 24 115
  • Бургас
Гери, голям сладур!

И аз обичам животните! Всичките! Даже и със змиите свикнах, при нас ги има. И костенурки!
Всички душа носят!

# 24 116
Много харесвам тъмносиви котки. Иначе храня едно коте, което се катери по един покрив до терасата ми. Ако отворя и ще влезе вътре, изобщо не е срамежливо.
Скрит текст:

# 24 117
# 24 118
Лелее, какъв страшен поглед.😄
В стария квартал имаше също хубави котета. Това даваше да го галим.

# 24 119
Откакто имаме куче, котките са ми много далечни. Даже лек страх имам (или пък респект?) и все си мисля, че ще ме одраскат или захапят. Преди не беше така и все си търсех да погаля някоя.
Имам чувството обаче, че София е cat person и не харесва особено много кучета Grinning Еееееми, тва е положението. Кучето беше първо и ще трябва да се примири.

Оплаквам се, че утре ще ми е натоварен ден. А просто искам да спя...
Днес уж щях да си почивам, а отметнах (или поне започнах) доста задачки. Не се подготвих ментално за уикенда.

Общи условия

Активация на акаунт