Да се оплачем... 2025

  • 1 449 260
  • 24 190
  •   29
Отговори
# 24 120
  • Мнения: 1 451
Зорката е на разходка, та ще му се размине фотосесията.

Оплаквам се, че току-що бях нахапана от комари, крият се в спалнята гадовете.

Оплаквам се, че малкият като заспа и започна да кашля, доста често. Буден не кашляше. Алергично ли е, астматично ли е и какво изобщо е,  един Господ знае…. Ама не ми харесва с тая кашлица.
Трябва ми здрав, за да му сложим противогрипната.

# 24 121
  • Мнения: 8 627
И последно за лека нощ, спящото коте на един познат.

# 24 122
  • Мнения: 4 539
Влязох да се оплаквам, че имах кофти седмица, ама се отказах като видях котките.
Тази котка е първата, която имах. Намерена на улицата, изоставена с всичките й неща. Хората, които я бяха намерили не можеха да я задържат, защото имаха много други животни. Това е най-милото и умно същество, което съм срещала. Спеше до главата ми, идваше в ръцете ми, прегръщах я и заспивахме. Не смеех да се обърна, че да не я притесня. Тук съм станала, че трябва все пак на работа да се ходи, а тя се чуди защо я напускам така.
Почина преди 3 години, беше на 15-16 години, което за хималайка е дълбока старост, но страшно ми липсва. Имам още една котка, но тя не е гальовна.

# 24 123
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 557
Не обичам котки. Алергична съм и това също допринася. Навремето баба имаше един зъл котарак Спас, винаги ме драскаше и хапеше, още от тогава не харесвам котки, била съм на 5-6 години.
Довечера до 1 съм на работа, а съм станала в 6 тази сутрин. Как ще изкарам, не знам. Изпратих голямата да кара гаджето до летището, трябва да се върне и днаходи на работа. Притеснява ме, че времето й е малко, навън вали. Не са много км, 50 в посока, но ми е супер притеснено.

# 24 124
  • Мнения: 3 150
Не спах добре. Носът ми е запушен и ме дразни. Тук пак вали, а бях планувала разходка.
Ето и от мен една писана. Спасена от пътя преди 6 години. Три дни не знаехме дали ще живее и беше на системи.

# 24 125
  • Мнения: 695
Миналия месец тук имаше рецепта за боб..,.някоя добра душа да я сподели

# 24 126
  • Пловдив
  • Мнения: 27 143
Миналия месец тук имаше рецепта за боб..,.някоя добра душа да я сподели.
Нещо не ми се получава.
Ти кажи какъв боб искаш, аз ще ти обясня как се прави.

# 24 127
  • Мнения: 695
Гъст, имаше  рецепта на някакъв шеф май се запичаше.

# 24 128
  • Мнения: 4 947
Гъст, имаше  рецепта на някакъв шеф май се запичаше.

   Esstela беше писала рецептата. В нейните мнения потърси.

   Home sweet home! Ние сме си у дома. Прибрахме се вчера и си отспах, след почивката Simple Smile. Днес шетам и пера, утре финални щрихи към подготовката за служебното пътуване и в понеделник - пак на път. Чувствам се толкова отпочинала и заредена, пълна с енергия, пу-пу. По принцип не съм от най-енергичните. Какви чудеса прави една седмица почивка... Заминах направо смачкана, сдъвкана и изплюта, сега съм в такава кондиция, че чак ми се доработи Simple Smile. Обаче, където и да ходим, вкъщи си ми е най-хубаво.

   Показвам едно турско котенце, кръстихме го Айше. Много игриво, много се харесаха с моята малката, направо се опитомиха взаимно. Последният ден го нямаше и се чудихме къде е. По едно време пристигна с един умрял гущер в устата и много гордо го разнасяше наоколо.



# 24 129
  • Пловдив
  • Мнения: 27 143
Защо не си го прибрахте? Аз така за една бройка щях да взема гръцко коте миналото лято, ама не ми го дадоха. Смрък.


Не знам защо наричат тия дни "почивни". 4 миялни и 2 перални по-късно, кюфтета и зелева салата, аз съм скапана. От 6 часа сутринта вършея - ами да си бях отишла на работа, там поне отивам в 8!


Мога да обясня аз как готвя боб яхния, която не запичам,

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 15:01 от Янтра

# 24 130
  • Варна
  • Мнения: 12 708
Гъст, имаше  рецепта на някакъв шеф май се запичаше.

https://vm.tiktok.com/ZGdaxVXCr/

Шеф Никола-боб с наденица.

# 24 131
  • София
  • Мнения: 19 594
Боб плакия правя с боб от консерва или буркан. Ако правиш със суров трябва да го накиснеш първо и после да го свариш.
Като бобът е готов нарязвам много лук, около 4-5 големи глави на полумесеци, моркови на кубчета, чесън, селъри (зеленото на целината) и ги запържвам, по-скоро задушавам. Добавям домати, сол, черен пипер, а аз слагам и лют червен пипер. Прехвърлям в тава и омесвам с боба. Аз добавям и джоджен. Ако няма много течност, добавям малко вода и слагам във фурната на 200 градуса да се запече. Трябва да остане на мазнина.

# 24 132
  • Пловдив
  • Мнения: 27 143
Само аз ли обичам боба с ЧУБРИЦА? За моя вкус е супер.

# 24 133
  • София
  • Мнения: 19 594
Аз обичам чубрица, но явно съм индокринирана и я ползвам за мусака и пилешка супа. За боб, понякога ползвам калоферче или тарос.

# 24 134
  • Пловдив
  • Мнения: 27 143
Чубрица! Със или без джоджен.

Някой не пробвал да пробва и да ми каже.

Общи условия

Активация на акаунт