Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 20

• 33 945
  • 786
  •   1
Отговори
# 480
Мои познати наеха апартамент точно до Лидъл Владиславово за 700лв,двустаен преустроен на тристаен,не повече от 60кв да е. Старо обзавеждане,аз ако съм ще му направя ремонт.....Което ми се струва много,особено за състоянието му. Други познати в  Бриз плащат 700лв+100 за чисто нов двустаен,с паркомясто. Власиславово според мен е много предпочитан заради магазини,транспорт и градини.

# 481
Завършено с паркомясто - 196 евро. Обзавеждане 10 евро. Такси, данъци, нотариус и комисионни - 16 евро.

222 евро. Не сме много далеч от половин милион лева. И ама изобщо не сме близо до 60 хиляди.

Даже малко ми се виждат тези 10 000 евро за обзавеждане,  но да кажем, че е възможно.

# 482
  • Варна

p.s. не знам защо залитате в крайностите…

И аз се чудя защо залитате в крайностите и настанихте семейство с дете в тази двустайка. То даже не е невъзможно. В стария ми блок над нас в по-маломерен от този двустаен живее семейство с ДВЕ деца. Но това са крайности. Всяко нормално семейство с поне едно дете живее в жилище с поне две самостоятелни спални и отделно дневна/кухня.

# 483

p.s. не знам защо залитате в крайностите…

И аз се чудя защо залитате в крайностите и настанихте семейство с дете в тази двустайка. То даже не е невъзможно. В стария ми блок над нас в по-маломерен от този двустаен живее семейство с ДВЕ деца. Но това са крайности. Всяко нормално семейство с поне едно дете живее в жилище с поне две самостоятелни спални и отделно дневна/кухня.

Не съм настанявал никого, просто споделям истината, а именно, че въпросния имот е мега скъп за това което предлага: в краен квартал, малък, неудобен за семейство, няма избиване от наем...

И всичко това за близо половин милион лева. В тоя ред на мисли, колко трябва да струва нормален тристаен, с чисто РЗП от поне 85м2 и подходящ за семейства с деца, дори и в краен квартал? Милион лева?

На каква база? Лошата инфраструктура, ниските средни доходи, лошото качество, липсата на зеленина, размерите тип - кутийка, огромния % празни жилища. Това, че се продават недовършени?

Масовите строежи по БДС излизат между 500-600 евро на реален м2 без парцела. Безумно е да се дават по 2000-3000 евро на реален м2 при толкова лош продукт.

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 16:49 от Анонимен

# 484
Не само че не си ценят парите, а гледат да се натоварят с кредити, защото всички искат да станат кредитни милионери. Ако кажеш на някой да си цени парите, той ще те помисли за луд.

# 485
За този от линка не бих дала 150 000евро. Та това са 50кв,скъпо и тясно жилище. Ние за толкова купихме 130кв. И като му добавиш завършване и обзавеждане.....

# 486
Аз също не бих дала толкова за това местоположение. Живяла съм в района над 10 години. Повече на Република не желая да живея. Комуникативен район е от към магазини и детски заведения, но само толкова като плюс мога да кажа за района. Шума от гонките вечер още го сънувам. Живеех на 9ти етаж и ако 2 дни не забърша праха, можеш да рисуваш по мебелите.

# 487
Грешката на някои хора е че приемат цената която някой спекулант си е решил да поиска за пазарната цена на един имот. Тази цена за тази локация и такава сграда тип гето е пълна лудост. И 28,000 евро за парко място ми се струва множко. Ето първата сграда която намерих в Левски има двустаен за малко над 1500е/кв и парко местата са 18,000 евро.
http://www.accentinvest.com/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%81%D1%82 … %B1%D0%B0_bg.html

Ето 2 стаен под наем до Общината за 800 лева
http://www.accentinvest.com/%D0%BD%D0%B0%D0%B5%D0%BC-%D0%B2%D0%B … %BD%D1%82_bg.html

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 19:25 от Neymar09

# 488
  • при Arctic Monkeys
Аз пък не разбирам защо искащите и можещи да купят питат непознати в интернет дали да го направят. Ако бях слушала съветите на пишещи тук, които се кълняха през 2019та, че цените са набалончени, никога с нищо нямаше да се сдобия. Пък в темата за имоти в инвестора много ми се смяха, че купих през ковид обзаведен в нова сграда на 100 метра от морската за 60к евро, 60 чисти квадрата. Ама нещо не им е до смях в момента… Седнете, мислете, преценете, смятайте и си решете сами. Никой, абсолютно никой не знае какво ще се случи вбъдеще. Това е истината.

# 489
Ако трябва да сме обективни 2019 и 2020 пазара беше в застой и имаше корекция в цените надолу. След като централните банки започнаха да печатат пари здраво цените тръгнаха нагоре може би към края на 2020/ началото на 2021. Ти на практика си уцелила 6-ца от тотото. Дали ако някой плати сега 2200 евро/кв за апартамент на БДС + 28000 евро за паркомясто в Младост ще има същия късмет?
Според мен най разумно за някой който не познава района е да живее под наем и да се запознае с кварталите и цените.

# 490
  • Варна
Тоя двустаен за 150к трудно ще замине, съвсем изтрещяха вече. Но пък и някой от примерите със сградите от мненията от горе са смешни, тоя блок в Левски е на Хр Смирненски, заобиколен два пункта за скрап, строителни борси и не знам още какво, трябва да си много голям оптинист (мазохист) да си го причиниш доброволно.

Срещу този двустаен в Младост има друга нова сграда, там преди 2г се отдаде двустаен с обзавеждане тип мале-мале за 750лв, сега не знам как са цените. Мисля, че се отдаде и тристаен за около 1200-1300лв, като отново не беше 'лукс'.

Иначе за 3 години нито една гонка по Република не съм чул, може да се случват в моментите, когато не съм в нас вечер. Като живеех около червения на 100 метра от 8ми приморски редовно се случваше да има състезания в малките часове. И тук има шум от някой дебил с ремус или с пистов мотор, но то от тия няма спасение...освен, ако не си в къщичка, далеч от всички хора и акащи кучета.

# 491
Пък в темата за имоти в инвестора много ми се смяха, че купих през ковид обзаведен в нова сграда на 100 метра от морската за 60к евро, 60 чисти квадрата. Ама нещо не им е до смях в момента…

Тези там, които най-много се смяха и чакаха голямото мяу, еспроприация и революция, последно ги гледах да пускат снимки в бг мама на прясно купеното им и вече течащото жилище.
Смехът е здраве, както се казва.

# 492
Чудя се, каква е причината имотите да се третират по-различно от всеки един финансов актив и всяка друга стока. И то в две направления.

- Нелогични митове, тип цените винаги ще са нагоре, което изобщо не е така, като всяка друга стока имотите имат пикове и спадове, понякога са изгодни, понякога са крайно лоша инвестиция. Това, че някой е купил тристаен за 70 хиляди евро, което е супер сделка, не значи, че двустаен за 220 хиляди евро в момента е добра покупка. Има известна инфлация, но тя не е чак толкова голяма. Преди 5 години си купих кола за 65 хиляди лева, сега същата, пак нова, е около 85.

- Неглижиране на качеството на продукта, за бричка втора употреба за 10 хиляди лева, ще се гледат снимки, ще се проверява при майстори, ще се четат форуми, ще се гледат части и кво ли не. А за имоти за по половин-един милион лева няма елементарно изискване за качество - купуват се криви недовършени строителни площадки, малки разпределения, липсващи квадратури, отвратително качество без изобщо да се проверят нещата.

# 493
  • при Arctic Monkeys
За безимотните никога нищо некупуващи хора цените винаги са в балон, винаги. Сделките винаги са неизгодни, България винаги е била кочина, цените утре ще паднат с 60 процента и всички купуващи ще се набутат ужасно, понеже са много глупави, за разлика от тях, които следят анализи, статистики, прогнози и са абсолютно наясно с всички финансови/икономически процеси.

# 494
Можете ли да ми кажете на базата на какво очаквате цените да паднат. Цикличност не ми е фактор, ако трябва да сравним как са се движили цените последните 50-100г, в дългосрочен план, спад не е имало.

Общи условия

Активация на акаунт