Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 20

• 34 520
  • 786
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Аз не виждам много устойчив бизнес е наемите, то е достатъчно да отвориш темата за наемите за да видиш как на 4-5 години си вътре с един основен ремонт....за мен цялата работа с наеми, имоти и.т.н. е крайно надценена, лаладжийска работа за нищо.

# 121
Тук става въпрос за хора, купили с последни сили и хора купили с цел препродажба, чакащи подходящия момент. Тези, които имат буфер не ги засяга.
Е нали хора с 3-10 апартамента, сега пък хора , купили с последни сили. Не мога да разбера. Между другото тези с по 3-10 викам да не ге мислим много, все ще преживеят някак.
Има една хубава мисъл на Буров-българинът много го е страх да не настине и да не се мине и много обича да минава по тънката лайсна, ако може…
Аз тези с по 3-10 апартамента не ги мисля😆 Като цяло не гледам в чуждата паничка и много се радвам на предприемчиви хора. Жалкото е, че ако наистина спихне балона (в който много хора мислят, че не сме), ще пострада обикновения човек. Била съм свидетел на пострадали през предишната криза, дано не се случи!

# 122
Преди няколко седмици направих забележка за същата дума "растАт", но няма научаване. Безнадежния си е безнадежден Wink
karmacoma, казваш, ако имотите паднат, наемите ще останат същите или ще се вдигнат...ъъъъ уникална логика. Както казваш, дори да си направиш двойна цена от продажба не си струва, предполагам няма къде да вкараш печалбата, затова не рискуваш, цъкаш на дребно и си чакаш наемите.
А аз си чакам спада на цените на имотите и варианта за мен е да съм активен. Насочил съм се към диверсификация и съм много доволен.
А ти щото цъкаш на едро с твоите облигации, мистър дървен философ. Колко трябва да си страхлив, че да вкараш парите си в облигации а после другите биле страхливи. Искате заплатите да се увеличават, но имотите да са без пари, мечти мечти.

# 123
  • при Arctic Monkeys

karmacoma, казваш, ако имотите паднат, наемите ще останат същите или ще се вдигнат...ъъъъ уникална логика. Както казваш, дори да си направиш двойна цена от продажба не си струва, предполагам няма къде да вкараш печалбата, затова не рискуваш, цъкаш на дребно и си чакаш наемите.
А аз си чакам спада на цените на имотите и варианта за мен е да съм активен.
Ъъъ, и къде казвам, че ако паднат имотите наемите ще останат същите?! Честно казано, не ме и вълнува много, не разчитам на наемите , за да се издържам. Даже са сравнително ниски, защото хората поддържат чисто, не ме занимават с глупости и са редовни.
А ти си чакай спад, трябва и наематели да има!

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 00:43 от karmacoma

# 124
Безнадежден, казваш парите се умножават само в  апартаменти и облигации. Останалото е за аматьори.

karmacoma, разбрах, че имаш апартаменти,но не искаш да ги продаваш, взимаш нисък наем, но не разчиташ на нито едно от двете. В общи линии нещо като пасивно инвестиране, но без печалба и осребряване.

# 125
Безнадежден, казваш парите се умножават само в  апартаменти и облигации. Останалото е за аматьори.

karmacoma, разбрах, че имаш апартаменти,но не искаш да ги продаваш, взимаш нисък наем, но не разчиташ на нито едно от двете. В общи линии нещо като пасивно инвестиране, но без печалба и осребряване.
Не, цитирам това което ти си казал няколко дена назад.
За мен облигации и депозити е най ниското ниво. После идват наемите, после търговията и най-сложно е бизнесът. Уважавам хората които правят истински бизнес, като произвеждат нещо. Очевидно аз не съм един от тях, аз съм наемен работник изкарващ добри пари и инвертиращ в имоти.

# 126
  • Варна
Търговията също е бизнес, като там има и търговия с висока добавена стойност, която може да бъде на много по-високо ниво от едно елементарно производство заради нивото на оборудване и експертиза, които са нужни. Но, като цяло това са нивата. Аз лично инвестирам само в бизнес ( за мен имотите бяха някакъв фундамент и не си считам толкова за инвестиция, колкото за застраховка, помощен инструмент и.т.н. ), но на мен това ми е и специалността, това съм учил.

# 127
Безнадежден, не знам кой цитираш, но аз НИКОГА не съм инвестирал в ценни книжа, крипто и други подобни. Не разчитам на някой да ми прави пари, не съм толкова наивен да вярвам на чужди обещания, кавото сам си направя това е.

# 128
Здравейте! Бих искала да чуя мнението ви за Пчелина и фирмата която строи там. Качествени материали ли използват, какво мислите за сградите там като цяло? Всичко наред ли е с ВиК в по-горната част на местността? Заслужава ли си покупката там на постоянно жилище? Възможно ли е придвижването с градски транспорт, ако жилището е в по-горната част, проблем ли е баира зимно време? Има ли улично осветление, безопасно ли е? Също така, доколкото се информирах, в горната част, където е по-равно, не е свлачищна зона, какво е вашето мнение по въпроса? Бих се радвала да получа отговори.

# 129
Здравейте, някой знае ли нещо повече за проекта до Лидл, зеленчукова борса. Кой ще бъде строител, инвеститор?

# 130
Здравейте, някой знае ли нещо повече за проекта до Лидл, зеленчукова борса. Кой ще бъде строител, инвеститор?
Строител ще са City Building

# 131
Слушам днес по новините едно шикалкавене за Еврото, последно ще влизаме ли през 2026 или до 2036 няма да стане нашата работа не разбрах????

Все пак да не забравяме много хора се надяват и стискат имотите си Wink

Самия аз съм твърдо ЗА еврото за това се надявам да се случи в началото на 2026

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 17:24 от sweet13

# 132
Според мен няма да се разминем с еврото. Още преди 1,5г когато теглихме ипотечния кредит,моя приятелка в банката ми каза,че еврото е напечатано и е по банките. А кога ще го приемем е друг въпрос. Ще си проличи още през лятото,6м преди официално да го приемем.

# 133
  • Варна
Аз пък съм против еврото. Не виждам никакъв смисъл, а за щастие образованието, което имам ми позволява да погледна отвъд платените дрънканици по телевизиите. Ако трябва да върнем малко лентата назад все едно към 1980-та да бяха въвели рубли... Шведите, датчаните и норвежците, а и навремето англичаните много прости са, че си държат тяхната валута.

# 134
  • Варна
А образованието ти не ти ли каза, че на практика сме с евро от 97ма?

Общи условия

Активация на акаунт