Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 20

• 34 528
  • 786
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Каза ми го Simple Smile, именно затова ми се вижда крайна безмислица и прозирам някакви други замисли с тая работа. Кой знае какви неща ще се вкарат в някоя преходна или заключителна разпоредба в предпоследната точка. Далеч съм от мисълта, че някой ни мисли доброто, а не си гледа собствения интерес и ще се хванем всички за ръце и ще запеем коледни песни около елхата.

# 136
Ние сме вързани за еврото и все едно сме с евро, БНБ почти нищо не прави самостоятелно. Нищо няма да се промени в цените, те и сега цените на имотите са в евро. Много шум за нищо.

# 137
  • Варна
От една страна е точно така, от друга страна съм силно скептичен към цялата работа и със сериозни съмнения както като мобилен оператор те кара да преподпишеш преди да ти е изтекъл договора да ти "помогне" и за "твое добро".

# 138
  • при Arctic Monkeys
Не знам какво евро искат някои да се въвежда, но ще ви кажа и всички много добре го знаем, че цените на дребно ще се повишат. А те и в момента на много стоки са по-високи от държави, където мрз е 1000 евро, не лева. Българинът е изключително робски търпеливо животно, поради ред причини.

# 139
Някой знае ли кой е строителят в Младост на 11 ет. сграда, районът е около детска градина Морска звездица и  гимназия " Богоров"? Преди време щеше да се строи ,където беше Гюрлата, но отдавна не съм минавала от там.

# 140
  • Варна
Българина не е търпелив, частично това е от страх ( дали останал някакъв родов страх от 500 години робия на турците, дали останал страх от комунистическите репресии ), частично е неинформиран, също е и индивидуалист и обича да потъва сам. Зад всяко "от мен да мине, няма да се занимавам" се крият съвсем други неща, не е широкоскроена душа във всеки случай.

# 141
  • Варна
И аз съм против еврото и смятам, че ще ни изпързалят с него. Надявам се да не го въведат или поне да не е скоро.

И за да не е спам… капарирах паркомястото за което ви писах по- назад.Доста го мислих и му се чудех,защото исках и ми трябва гараж. Ама за първо време и паркомястото ще ми свърши работа, а и винаги мога да го продам ако реша, така или иначе скоро ще сме зелена зона тук и паркирането от сега си е зор.
 Сега чакам да започнат да разчистват парцела и да копаят.

# 142
  • Варна
Спам, не спам, така или иначе ще ни изтрият, тука мислещи хора не са нужни, само ала-бала, да вървят рекламите.

# 143
А образованието ти не ти ли каза, че на практика сме с евро от 97ма?
Това, че лева е фиксиран към еврото далеч не означава, че при въвеждането му всичко ще се калкулира 2:1(образно казано).

# 144
  • Варна
Не са проблема калкулациите, проблема е преподписването и другите ангажименти. Тая работа е нещо като софтуерен ъпдейт дето никой не те пита искаш ли го и не знаеш след това какво ще стане, щото имаш лош опит от преди.

# 145
А образованието ти не ти ли каза, че на практика сме с евро от 97ма?
Това, че лева е фиксиран към еврото далеч не означава, че при въвеждането му всичко ще се калкулира 2:1(образно казано).
То сега като няма евро, цените не се покачват?

# 146
  • Варна
Личните ви желания са маловажни.  Въвеждането на еврото е договорено още с приемането ни в ЕС. Имотите отдавна се търгуват с €. С левчето не можете да си купите нищо извън страната.
Цените на имотите продължават да се покачват, но някои чакат "спукване на балона".

# 147
  • Варна
Маловажни, маловажни докато един ден не се окажат важни.

# 148
Ние сме вързани за еврото и все едно сме с евро, БНБ почти нищо не прави самостоятелно. Нищо няма да се промени в цените, те и сега цените на имотите са в евро. Много шум за нищо.
Почти същото, ама не е същото. Човекът въвел валутният борд в България наскоро беше дал интервю, защо НЕ трябва да приемаме еврото,  доста добра обосновка. Който иска да го погледне.
За цените, на имотите не знам дали ще се вдигнат, но работя с хървати и колкото от тях съм питал, до един псуват еврото и казаха, че цените на всички осезаемо са скочили след като са го приели, въпреки обещанията че това няма да стане, преди да го въведат.

# 149
И колко да се вдигнат цените в Бг след приемането на еврото? Че ние и сега имаме най-скъпото сирене и хляб в ЕС, едно бързо обикаляне дори на веригите ще ви даде информация, че за едни и същи основни стоки тук ВЕЧЕ плащаме повече.

Общи условия

Активация на акаунт