Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 20

• 33 950
  • 786
  •   1
Отговори
# 420
Да съгласен съм че ДЦК са актив, а депозитите пасив. Но банките в България не са масов купувач на ДЦК. Можеш да се разровиш, предоставих ти официални данни от Мин на Финансите.
Ники, парите които влизат от чужбина са евро/долари и други, но не и левове. Плюс това на запад сивата икономика е по-малка и на хората от чужбина им плащат по сметка доста често или те пращат по сметка с уестърн юнион, но да, като цяло могат да влязат други валутни банкноти без да се разбере и с тях да се купи имот. Но ето дори и да купуваш от строител, доста често се плаща левовата стойност, което предполага, че ще си обърнал евро/долар в лев.

# 421
Здравейте.
Понеже не съм от Варна, имам питане за евентуално закупуване на имот. Затворен комплекс във Виница. Строителят е Азур, недостатъка е, че цената му е около 3000 евро/м2. Знам, че цената е много висока,  но нещо не се движат надолу. Какво Ви е мнението, основно в насока вероятна препродажба след няколко години,  без да се търси печалба? Благодаря.

# 422
че цената му е около 3000 евро/м2. Знам, че цената е много висока,  

Ако искаш по евтино гледаш в София, за цените в Варна само от лъв на горе Grinning GrinningGrinning

# 423
Здравейте.
Понеже не съм от Варна, имам питане за евентуално закупуване на имот. Затворен комплекс във Виница. Строителят е Азур, недостатъка е, че цената му е около 3000 евро/м2. Знам, че цената е много висока,  но нещо не се движат надолу. Какво Ви е мнението, основно в насока вероятна препродажба след няколко години,  без да се търси печалба? Благодаря.
Цената е безумно, безумно висока. Ваша работа, но при положение, че е и за временно ползване... изобщо не бих го правила. На Константин и Елена има по-ниски цени за имоти с по-добра локация.

# 424
  • Варна
Здравейте.
В какъв смисъл “без печалба”? Няма сак да няма печалба след няколко години. И колко  горе долу няколко? То няколко може да отнемат само докато се построи и обзаведе. С каква цел търсите да закупите жилище? Ако е за временно ползване, може просто да си наемете. Ще ви излезе по-евтино от сумата данъци, нотариални такси, комисиони, довършителни дейности и обзавеждане.

# 425
  • Шумен
Здравейте,
Търся сериозна строителна компания или инвеститор, от когото мога да закупя апартамент на зелено или в процес на строеж в района на Варна. Не съм от града и затова ще се радвам на препоръки от хора, които имат реален опит с такива сделки.

Свързах се с АпартИнвест Иванови, но опитът ми с тях не беше добър – няколко апартамента, които бяха обявени като свободни на сайта им, се оказаха вече продадени, а при запитване за налични жилища не получих конкретни отговори, нито дори ориентировъчни цени. Това ми създаде усещането, че не са напълно коректни или прозрачни в комуникацията си.

Затова се обръщам към форума – можете ли да ми препоръчате сериозни строителни компании или инвеститори, които продават ново строителство във Варна и с които сте имали добър опит? Интересувам се основно от цени, надеждност и спазване на срокове.

Благодаря предварително за вашите мнения и препоръки!

# 426
Ще се ползва за живеене, но след няколко години,  евентуално.  Чудя се сега или тогава да търся жилище. Благодаря

# 427
  • Варна
Аз лично днес не бих купила нещо на 3000 е/кв, понеже някога евентуално в бъдеще може да ми потрябва. И защо точно във Виница? Какво ви вързва в този квартал? Има по-евтини предложения из целия град.
Търсенето ви определено е инвестиционно, с цел спестяване (печалба), щом гледате да купите сега, а не на по-скъпа цена след 5 - 10 - 15 години.

# 428
Аз лично днес не бих купила нещо на 3000 е/кв, понеже някога евентуално в бъдеще може да ми потрябва. И защо точно във Виница? Какво ви вързва в този квартал? Има по-евтини предложения из целия град.
Търсенето ви определено е инвестиционно, с цел спестяване (печалба), щом гледате да купите сега, а не на по-скъпа цена след 5 - 10 - 15 години.
В града а Ад. В периферията е по-спокойно. А това във Виница не е конкретно,  а по скоро ми харесва какво представлява и как ще изглежда.

# 429
Аз пък мисля, че ако парите са налични не е лошо да се инвестират в луксозен имот.

# 430
Здравейте.
Цената е висока, твърдо не.

# 431
  • Варна
Това е много висока цена за Виница, довършено на БДС с паркомясто, в центъра с частична морска гледка е 2200евро кв., средната цена във Виница е 1600евро ама в това влизат и на зелено и имоти по чукарите горе. Цената е ужасно висока. Ако се страхуваш от инфлацията, и правилно, насочи се към нещо друго.

А, на колегата Назо ще отговоря така: По мои наблюдения на такива запитвания да се отговаря е пълна загуба на време и вероятно никой няма да обърне внимание, а времето вече е много ценно, както и репутацията и никой няма да прати някой познат брокер или строител да си губи времето с теб. А, то ще е загуба на време. А, загуба ще е защото не си написал нищо конкретно: бюджет за имот, за квадрат, тип имот, етаж, район и.т.н. Дай нещо конкретно и някой може и да си рискува времето.

# 432
Ако става въпрос за Азур Ботаника, комплекса не е във Виница, а между Виница и Дружба. Самото каре се развива много, почти изцяло със затворени комплекси. Включвам се, защото всеки ден виждам темпа на строеж, строят много бързо, самият район е много хубав откъм гледка и чистота на въздуха. Недостатък е, че придвижването е изцяло с автомобил, но се свиква.

# 433
  • Варна
Ако става въпрос за Азур Ботаника, комплекса не е във Виница, а между Виница и Дружба. Самото каре се развива много, почти изцяло със затворени комплекси. Включвам се, защото всеки ден виждам темпа на строеж, строят много бързо, самият район е много хубав откъм гледка и чистота на въздуха. Недостатък е, че придвижването е изцяло с автомобил, но се свиква.

Там апартаментите ги издават до ключ, не на тапа, това също е важно.

# 434
Дайте линк да я видим тая ботаника.
Канализация има ли...

Общи условия

Активация на акаунт