Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 20

• 33 948
  • 786
  •   1
Отговори
# 435
Наши приятели от Америка си купиха в Азур Ботаника и им направиха апартамента - с техен интериорен проект, който изпълниха чудесно, но си платиха допълнително. Възможно е до ключ да е с някакво базово обзавеждане. Комплексът според мен е разкошен, за другия до Гранда също чувам добри отзиви от живущи.

# 436
Наши приятели от Америка си купиха в Азур Ботаника и им направиха апартамента - с техен интериорен проект, който изпълниха чудесно, но си платиха допълнително. Възможно е до ключ да е с някакво базово обзавеждане. Комплексът според мен е разкошен, за другия до Гранда също чувам добри отзиви от живущи.
Още е на груб строеж проекта.

# 437
Извинявам се, за Азур Панорама говоря, който е в Дружба, моя грешка.

# 438
Тези в св. св. Константин и Елена може да са разкошни ( вътре не знам как са, иначе отвън са супер наистина ) , може и новия проект на Азур да стане разкошен - но 3хиляди на кв.м в района на Виница - от мен НЕ особено ако се издава по БДС

Някой да каже ако знае каква е годишната такса поддръжка за този палмов разкош в който и да е от комплексите Азур.

# 439
  • Варна
Някой може ли да ми даде локациите на тези проект - Азур Панорама и Азур Ботаника. Имаше един Ботаника точно до Еко парка на Софийския университет - имат ли нещо общо?

# 440
Някой може ли да ми даде локациите на тези проект - Азур Панорама и Азур Ботаника. Имаше един Ботаника точно до Еко парка на Софийския университет - имат ли нещо общо?

https://www.azur.bg/

# 441
# 442
  • Варна
Ахам, виждал съм ги значи отдалеч - Панорама е много до пътя и не знам дали няма да е шумно ако си откъм пътя. Премиум съм се разхождал там миналата година ама не видях да е много населено или май не беше пуснато още, а може и да е било по-миналата година, то е закътано на хубаво място в самият Констатин и Елена.
Ботаника ми стана интересно, откъм гледка ще е супер, изолирано е леко, но за някои е плюс. Ама 3000 евро кв.... Абсурд.

Иначе ми е много интересно, там над Еко парка има огромна площ незастроена, как така са я пропуснали?

# 443
  • Варна
Над Екопарка е дере. За парцелите там наоколо нищо не мога да видя в кадастъра откакто са с обновена система. Но предполагам че нещо със статута там не е наред, или минават комуникации.

# 444
  • Варна
На Пчелина градусите на наклоните не им пречат. А преди време ходих и гледах парцел в Изгрев, вярно беше на прилично място и топ цена, с около 30-40 градуса наклон - тоест аз ако искам да направя нещо трябваше да изгреба и извозя половината парцел за да го терасирам и да набутам хиляди в подпорна стена - та има ли кирия и дерето няма да ги спре. Нещо с друго е свързано.

# 445
  • Варна
Разлика между дере и наклон правиш ли?

# 446
Собствеността провери, това мисля е дерето, което преминава край гробищата на Виница (старите), има си причина да не е застроено още от отгоре

# 447
Пчелина е свлачищна зона и това презастроявяне там ще излезе... на баир лозе, в даден момент.

# 448
  • Варна
На наклон няма забрана да се строи, за разлика от на дере. Дерето е един вид естествен открит канал с вода по средата. Дерето е само един от всички възможни видове наклонени земни повърхности. Тя цяла Варна е на наклон, но не е цялата дере.

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 23:50 от Не се сърди, човече

# 449
Здравейте,
Търся сериозна строителна компания или инвеститор, от когото мога да закупя апартамент на зелено или в процес на строеж в района на Варна. Не съм от града и затова ще се радвам на препоръки от хора, които имат реален опит с такива сделки.

Свързах се с АпартИнвест Иванови, но опитът ми с тях не беше добър – няколко апартамента, които бяха обявени като свободни на сайта им, се оказаха вече продадени, а при запитване за налични жилища не получих конкретни отговори, нито дори ориентировъчни цени. Това ми създаде усещането, че не са напълно коректни или прозрачни в комуникацията си.

Затова се обръщам към форума – можете ли да ми препоръчате сериозни строителни компании или инвеститори, които продават ново строителство във Варна и с които сте имали добър опит? Интересувам се основно от цени, надеждност и спазване на срокове.

Благодаря предварително за вашите мнения и препоръки!

Аз съм ходила на огледи на сгради построени от Апартинвест Иванови и не мисля, че качеството беше ок. Отделно апартамента беше около 100 хиляди евро, а брокерката ми обясняваше, че ще го изповядаме на 60 хиляди лева, какъв ми бил проблема, нали сме без кредит 🤣. Иначе ние купихме две жилища, които са в строеж - от Сити Билдинг в комплекс Елисия в Аспарухово и едно в комплекс Азалия във Владиславово. Много добре трябва са се проучват инвеститорите общо взето.
Червенков също има дна големи строежа в момента - във Владиславово зад Азалиите и в Кайсиева градина. Изберете си район и го обходете, по строителните табели всичко си пише.

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 16:34 от Vsl

Общи условия

Активация на акаунт