Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 20

• 33 834
  • 786
  •   1
Отговори
# 720
Абсолютно съм съгласна с казаното от Скаридка. За мен лично Константин и Елена най-много се доближава до тези критерии и затова го избрахме. Уточнявам, че детски градини и училища вече не са ми важни.

# 721
Качество и стандарт на живот са много различни неща. Може да имаш висок стандарт - да работиш малко, да изкарваш лесно много пари, да можеш да ходиш по заведения, защото ти стигат парите да си покриеш разходите.
Качеството на живот е нещо съвсем различно - какво качество на живот във Варна с мръсен въздух, прашни улици, задръствания , фекални тръби в морето, презастрояване, дори и в елитните райони, липса на спортни съоръжения за свободен достъп, корупция и т.н

Ходенето на заведения не знам как го пречислявате към качество на живот, то всяка вечер в някои села са в местната кръчма и жените им не работят, ама не са цъфнали и вързали Simple Smile

Ако говорим за имоти, стандарт на живот за мен дават:

- Простор, отстояния, осветеност.
- Озеленяване, двор, градина с място за детска игра.
- Пешеходна инфраструктура, паркове и градини в близост.
- Пешеходен достъп до градини и училища.
- Просторни и мислени разпределения.
- Шумоизолация!
- Високи тавани (2.80 метра чисти).
- Удобен достъп с кола (а не тесни кални пътеки, по които не могат да се разминат 2 коли)
- Естествени материали.

Огромна част от новото строителство, не покрива и половината от тези.
Е как да няма и във Възраждане и в Младост и в Трошево има такива. Изключвам високи тавани, каква е тази глупост, ти да не живееш в замък? Много сте се разлигавили, града си има своите специфики, навсякъде по света.

# 722
Качество и стандарт на живот са много различни неща. Може да имаш висок стандарт - да работиш малко, да изкарваш лесно много пари, да можеш да ходиш по заведения, защото ти стигат парите да си покриеш разходите.
Качеството на живот е нещо съвсем различно - какво качество на живот във Варна с мръсен въздух, прашни улици, задръствания , фекални тръби в морето, презастрояване, дори и в елитните райони, липса на спортни съоръжения за свободен достъп, корупция и т.н

Ходенето на заведения не знам как го пречислявате към качество на живот, то всяка вечер в някои села са в местната кръчма и жените им не работят, ама не са цъфнали и вързали Simple Smile

- Шумоизолация!
- Удобен достъп с кола (а не тесни кални пътеки, по които не могат да се разминат 2 коли)
- Естествени материали.

Е как да няма и във Възраждане и в Младост и в Трошево има такива. Изключвам високи тавани, каква е тази глупост, ти да не живееш в замък? Много сте се разлигавили, града си има своите специфики, навсякъде по света.

Леле, леле... Какви са тея глезотии, паркове градинки... Давай тука шестотин хиляди лева за тухлена кутийка 40м2 реална площ и на 4 метра от съседния блок и стига се обяснява...

Точно в града има тавани от по 3.20, докато по селата са били схлупени къщурки с по 2.20 тавани... 2.80 изобщо не е толкова високо, но дава едно специфично чувство на уют и светлина, което под 2.40 няма как да го даде... Ама какво да Ви обяснявам, Вие си знаете.

Какви паркове, отстояния, зеленина, тротоари и прочие видяхте в новото строителство във Трошево. Дайте ми пример.

# 723

- Шумоизолация!
- Естествени материали.

Леле, леле... Какви са тея глезотии, паркове градинки... Давай тука шестотин хиляди лева за тухлена кутийка 40м2 реална площ и на 4 метра от съседния блок и стига се обяснява...

Точно в града има тавани от по 3.20, докато по селата са били схлупени къщурки с по 2.20 тавани... 2.80 изобщо не е толкова високо, но дава едно специфично чувство на уют и светлина, което под 2.40 няма как да го даде... Ама какво да Ви обяснявам, Вие си знаете.

Какви паркове, отстояния, зеленина, тротоари и прочие видяхте в новото строителство във Трошево. Дайте ми пример.
В Трошево няма парк като Младост и Възраждане факт, но примерно в Сити парк нещата са добре, в Сити парк юг също. Има един комплекс до Бурлекса малко под училището много добре направен с градинка отпред. Аз имам в Галерия 2 там също е усамотено, като че ли извън големият град. Таван 3.20 м, вие добре ли сте, за какво ми е това да не съм жираф? Излишна площ за отопление и подръжка. Щом търсиш светлина от височината ясна е твоята работа, стаите са ти тесни и дълги правоъгълници, гледащи на север. С две думи мрън мрън мрън искаш да дадеш 5 лв и да си купиш замък мрън мрън.

# 724
Поправете ме ако греша, но аз никъде по света не съм виждал хората да паркират в градинки, троторари и други непредназначени за паркиране места. Само в България. Не съм ходил в Македония, но в останалите ни съседки не съм виждал, на запад абсурд. Дори онзи ден разцъках един малък руски град и Москва. Ами не, дори и там “орките” паркират като човеци, местата са разграфени. Няма такава държава. Само ние.

# 725
От на 100 квадратни метра градинка казваме парк? Това във Възраждане, между блоковете също не е ПАРК, а някаква градинка. Да не говорим колко некомфортен е шума, щом деца си играят посредата на затворен комплекс. Страшен комфорт...

Писах, че 2.80 тавани дават много уют. Пак манипулирате, това което казвам. А ми е супер смешно, че трябва да си обясняваме, как 280 тавани са по-добре от 240...

Шумоизолацията и тя ли е глезотия. Някво супер комфортно е да чуваме отлично как съседа пуска газове, се къпи, гледа телевизия и прочие неща, които не би трябвало да се чуват. Щото сакън при тези цени за инвеститорите е супер невъзможно да сложат изолираща мембрана между съседните апартаменти. Нещо което ще излезне не повече от хиляда-две хиляди лева на жилище.

Светлината и отстоянията защо са ни, важното е да има максимално РЗП, ето тука е идеално за живеене, максимален комфорт: https://www.youtube.com/watch?v=0jz3Ygyr0Q0

Разбирам емоционалните драми, които ви тресат, сакън някой да не каже нещо по-критично. Ама ще помоля, да се придържаме към фактите!

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 15:59 от Анонимен

# 726
  • Варна
По БДС височината не трябва да е под 2,60м, къде строят по 2,40?. Много по-важно е да е с южно изложение и големи прозорци, за да е светло и уютно, и разбира се да е с отстояние до съседната сграда.

# 727
Влезте и измерете със изравняваща замазка и гипсокартнов таван колко е новото строителство за по 3000 евро. Много по-близо до 240 отколкото до 260.

И да си разширя поста, цените се вдигнаха тройно, качеството дали се повиши според вас?

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 17:05 от Анонимен

# 728
Защо липсва - защото всеки купува безразборно и без никакви изисквания..
Защото Държавата/ законите / корупцията разрешават да се строи това. Не са само стаите/апартаментите. Преди малко караме по бул. Левски в частта му над Чайка - наредени едни мастодонти с абсурдни "разиграни" форми. Никакъв синтез с останалия фон и сгради. Поглеждаш в ляво към старите блокове в Чайка - еднакви , симетрично наредени, с отстояния.....
същата работа като примера ти с видеото за м. Каменарски дол

И няма какво да се закупи, като въобще не говоря за спекула - търся за себе си, и отдавна съм задраскала половината си изисквания. Съжалявам че не съм го направила по рано.
Влезте и измерете със изравняваща замазка и гипсокартнов таван колко е новото строителство за по 3000 евро. Много по-близо до 240 отколкото до 260.
Мисля, че вече минималната е 270 ( по БДС ) както и 20 см плоча
до 200_и някоя_си година беше 16 см плоча, 250 височина стаи.
За височината съм сигурна, исках офис над_партерен да му сменя статута и само 250те см ме сприраха по закон

# 729
  • Варна
donevM Точно в ново строителство от 2024 г. живея - 2,56 м, от пода до окачен таван.
По повод на цените, напълно споделям мнението, че не отговарят на качеството, което се предлага. Но пък след като се купува, явно са пазарни.

# 730
При нас е 2,7м до окачен таван.

# 731
При нас е 2,7м до окачен таван.

Конструкцията на картона + картона е поне 5см. Замазката с подложката и ламината и те. Точно 280 чиста височина имате.

Та чисти 270 както е при Вас наистина стоят много по-добре от чисти 240. Съвсем нормален уют, за никакви замъци не говорим, те са по 4 метра...

# 732

И да си разширя поста, цените се вдигнаха тройно, качеството дали се повиши според вас?
Моите всички жилища са 2.60м!!! Така е по стандарт. Ама видиш ли той сложил гипсокартон и станало 2.40. Е ако искаш сложи и вата за изолация на тавана може и 2.00 метра да стане. И затова трябва да мрънкаме, направи си къща и готово. И басейн ще имаш и трифазен ток и зоологическа градина.

# 733

Моите всички жилища са 2.60м!!! Така е по стандарт. Ама видиш ли той сложил гипсокартон и станало 2.40. Е ако искаш сложи и вата за изолация на тавана може и 2.00 метра да стане. И затова трябва да мрънкаме, направи си къща и готово. И басейн ще имаш и трифазен ток и зоологическа градина.

Аз си коментирам и се аргументирам. Съвсем по темата. Стандарът е МИНИМУМ 260 чиста. Никой не забранява повече.

Мрънкачът с не знам какъв проблем сте Вие.

# 734

Аз си коментирам и се аргументирам. Съвсем по темата. Стандарът е МИНИМУМ 260 чиста. Никой не забранява повече.

Мрънкачът с не знам какъв проблем сте Вие.
На мен проблема ми са мрънкачите като теб и Пенко. Но Пенко вече не мрънка, ти сега започна. Как пък в цяла Варна и дори България не можа да си намериш нещо подходящо, а то строителство има много.

Общи условия

Активация на акаунт