Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 20

• 33 837
  • 786
  •   1
Отговори
# 735
Охх, днес ходих по институции и понеже окончателно се излекувах от липсата на обоняние след Ковид едва оцелях.. Първо - влизам в кметство Приморски, от входа ме лъхва миризма на тоалетна. Викам си - внушавам си, да ама не .. една жена влезе след мен и пита охраната защо мирише на тоалетна
Това беше само началото - после в голяма община и от там по Македония до Св. Петка. По цялата Македония кучешки "саламчета" и смрад на животинска пикоч - котешка или кучешка не мога да определя. Вървя си по тротоара и ми се гади. В градинката пред Св. Петка направо щях да се издрайфам, защото се наведох да си завържа маратонката и ароматът вече беше нетърпим.

# 736
  • Варна
Чак пък да ти се гади докато вървиш на открито… Според мен още те е държала миризмата от кметството.
В Швейцария - страната с може би най-високия стандарт/качество на живот в Европа, знаете ли как миришат китните селца четири пъти в месеца, когато торят с кравешки материал?

Така де, всеки си има изисквания за метания дом. Някои си го намират. Други правят компромиси и си намират нещо биващо. Трети цял живот мрънкат как нищо не е достойно за тях и как всички останали са идиоти, щом са си купили това или онова.

# 737
Влезте и измерете със изравняваща замазка и гипсокартнов таван колко е новото строителство за по 3000 евро. Много по-близо до 240 отколкото до 260.

И да си разширя поста, цените се вдигнаха тройно, качеството дали се повиши според вас?
Моите всички жилища са 2.60м!!! Така е по стандарт. Ама видиш ли той сложил гипсокартон и станало 2.40. Е ако искаш сложи и вата за изолация на тавана може и 2.00 метра да стане. И затова трябва да мрънкаме, направи си къща и готово. И басейн ще имаш и трифазен ток и зоологическа градина.

Аз си коментирам и се аргументирам. Съвсем по темата. Стандарът е МИНИМУМ 260 чиста. Никой не забранява повече.

Мрънкачът с не знам какъв проблем сте Вие.
На мен проблема ми са мрънкачите като теб и Пенко. Но Пенко вече не мрънка, ти сега започна. Как пък в цяла Варна и дори България не можа да си намериш нещо подходящо, а то строителство има много.

Първо не съм ти Ти.
Второ, Вие следите ли пазара, да знаете, че в момента няма никакво предлагане. Или сте дошъл тука да си показвате злобичката.
Трето. Има хора, невидяли свят,  живяли по крайни квартали и села, за тях всичко е прекрасно и супер. Дори калната нива пред блока... За мен не е.
Четвърто. Има опция за игнор - игнорирате ме и не ме четете. Хубав вечер.

# 738
Didi, напротив, след кметство Приморски минах през Голяма община, там се надишах на парфюми по опашките Simple Smile, а и "саламчетата" се виждат, не беше само уханието.
Имай предвид, че имам домашен котарак - кастриран и ежедневно почиствам тоалетна

# 739
Влезте и измерете със изравняваща замазка и гипсокартнов таван колко е новото строителство за по 3000 евро. Много по-близо до 240 отколкото до 260.

И да си разширя поста, цените се вдигнаха тройно, качеството дали се повиши според вас?
Моите всички жилища са 2.60м!!! Така е по стандарт. Ама видиш ли той сложил гипсокартон и станало 2.40. Е ако искаш сложи и вата за изолация на тавана може и 2.00 метра да стане. И затова трябва да мрънкаме, направи си къща и готово. И басейн ще имаш и трифазен ток и зоологическа градина.

Аз си коментирам и се аргументирам. Съвсем по темата. Стандарът е МИНИМУМ 260 чиста. Никой не забранява повече.

Мрънкачът с не знам какъв проблем сте Вие.
На мен проблема ми са мрънкачите като теб и Пенко. Но Пенко вече не мрънка, ти сега започна. Как пък в цяла Варна и дори България не можа да си намериш нещо подходящо, а то строителство има много.

Първо не съм ти Ти.
Второ, Вие следите ли пазара, да знаете, че в момента няма никакво предлагане. Или сте дошъл тука да си показвате злобичката.
Трето. Има хора, невидяли свят,  живяли по крайни квартали и села, за тях всичко е прекрасно и супер. Дори калната нива пред блока... За мен не е.
Четвърто. Има опция за игнор - игнорирате ме и не ме четете. Хубав вечер.
Мистър Донев, опцията за игнориране важи и за вас. Та кажете къде сте биле, където ние не сме биле, може би на Луната? Живота предлага толкова възможности, мрънкането е най-лошата от тях.

# 740
Веднъж като живееш в помещение с високи тавани е доста трудно да се примириш с апартамент с ниски тавани. Аз в момента живея в апартамент с 3.5м таван и с големи прозорци и ми е супер. 2.7м става ама от там всеки сантиметър надолу започва да става неприятно, трябва да има големи прозорци и да се внимава с обзавеждането, избор на настилка и цвят на боята. Ето този апартамент му търсят 4к евро на квадрат ама още от снимките ми изглежда депресиращо нисък таван.
https://www.yavlena.com/bg/153968

# 741
  • Варна
Диди, ти живяла ли си в Швейцария, щото аз съм и ако искаш ще ти снимам документа си за жителство и ще ти го пратя на ЛС за да ми повярваш? Много смело се изказваш ама само ще ти кажа, че аз в Швейцария забравях да си чистя обувките, а тук още със слизането на летището и вече са прашни.

Пенко мрънкал ( Абе той никнейма ми беше със съвсем друга идея, ама щом сте ме кръстили Пенко, Пенко да съм ) ама като чета ще дойдете вие на моя...и за кучетата и всичко друго.

Аз не мрънкам самоцелно. Между другото учил съм в 4 държави и само в България съм бил класифициран като "мрънкач", навсякъде другаде хората се радваха и исках да съм в екипите им. Та "мрънкам" защото от някъде и с някого трябва да се започне. Затънали сме и то много. От опростачване.

Днес гледам сутринта пред едно училище едно улично куче се мотае, минават децата, милват го...после се чудим що болести имало.

Много хубаво го е казала Скаридка - стандарт може да имаш, но качество на живот не в България.

Пишете за простор. Ще дам пример с Япония - там традиционно имат и живеят в малко пространство, обаче имат изградена култура да внимаваш да не пречиш на другия и се получават нещата. Тука колкото и пространство да има ще се намери с каква простотия да се запълни, вакум за простотията няма. Трябва да започнем от отношението.

Nohope добре, че каза "билЕ" ....всичко си дойде на мястото и ми се изясни.

# 742
Диди, ти живяла ли си в Швейцария, щото аз съм и ако искаш ще ти снимам документа си за жителство и ще ти го пратя на ЛС за да ми повярваш? Много смело се изказваш ама само ще ти кажа, че аз в Швейцария забравях да си чистя обувките, а тук още със слизането на летището и вече са прашни.

Пенко мрънкал ( Абе той никнейма ми беше със съвсем друга идея, ама щом сте ме кръстили Пенко, Пенко да съм ) ама като чета ще дойдете вие на моя...и за кучетата и всичко друго.

Аз не мрънкам самоцелно. Между другото учил съм в 4 държави и само в България съм бил класифициран като "мрънкач", навсякъде другаде хората се радваха и исках да съм в екипите им. Та "мрънкам" защото от някъде и с някого трябва да се започне. Затънали сме и то много. От опростачване.

Днес гледам сутринта пред едно училище едно улично куче се мотае, минават децата, милват го...после се чудим що болести имало.

Много хубаво го е казала Скаридка - стандарт може да имаш, но качество на живот не в България.

Пишете за простор. Ще дам пример с Япония - там традиционно имат и живеят в малко пространство, обаче имат изградена култура да внимаваш да не пречиш на другия и се получават нещата. Тука колкото и пространство да има ще се намери с каква простотия да се запълни, вакум за простотията няма. Трябва да започнем от отношението.

Nohope добре, че каза "билЕ" ....всичко си дойде на мястото и ми се изясни.

Пенко ти като си бил в Швейцария, не научи ли каква е разликата между класифицирам и квалифицирам? А в Япония не те ли научиха, пред защото да пишеш запетая? И накрая учил в 4 държави а незнаеш, че се пише вакуум! Много е жалко, когато освен да си мрънкач да си и дребнав. Продължавай с мрънкането, ако ще и в Сорбоната да си учил, все тая като не можеш да понасяш собственият си народ и държава. Кога се местиш във Франция?

# 743
  • Варна
Само си личи докъде ти стига "вътъка". "Класифициран" идва от клас, определение. Означава "определен като" и е използвано по предназначение. Аз допускам пунктуационни, правописни и технически грешки, обаче не пиша на диалектни форми, които дават ясна представа кой откъде е и колко му е културата. Дразниш се на всичко написано от мен защото се саморазпознаваш.

Аз ако не можех да понасям собственият си народ нямаше изобщо да давам мнения, предложения и да участвам в дискусии. Пък и народа ми не е съставен само от Ганьовци, че да даваш такива широки определения какво съм понасял и какво не. Има и нормални хора. Пък държавата кой я понася в сегашната и форма, само тия дето смучат от нея? Ти нали правиш разлика между държава и родина? И е много долно от твоя страна да правиш за пореден път такива инсинуации кое съм понасял и кое не. Ти голям експерт се извъди по това кое понасям. Я си гледай машинното на кораба и не се занимавай с мен.

# 744
Само си личи докъде ти стига "вътъка". "Класифициран" идва от клас, определение. Означава "определен като" и е използвано по предназначение. Аз допускам пунктуационни, правописни и технически грешки, обаче не пиша на диалектни форми, които дават ясна представа кой откъде е и колко му е културата. Дразниш се на всичко написано от мен защото се саморазпознаваш.

Аз ако не можех да понасям собственият си народ нямаше изобщо да давам мнения, предложения и да участвам в дискусии. Пък и народа ми не е съставен само от Ганьовци, че да даваш такива широки определения какво съм понасял и какво не. Има и нормални хора. Пък държавата кой я понася в сегашната и форма, само тия дето смучат от нея? Ти нали правиш разлика между държава и родина? И е много долно от твоя страна да правиш за пореден път такива инсинуации кое съм понасял и кое не. Ти голям експерт се извъди по това кое понасям. Я си гледай машинното на кораба и не се занимавай с мен.
Пенко, кой те класифицира, някой  биолог или антрополог Simple Smile. Излагаш се със всяка твоя дума. А Пенко да те питам ти кавички знаеш ли кога се пишат? Явно не знаеш. Пенко в Швейцария няма ли диалекти? А в Англия?  А в Швейцария имаше ли кучета? Те не ходеха ли до тоалетна? Смешно е да наричаш другите Ганьовци, като нито си им на акъла, нито на парите.

# 745
Цитат на: Nohope
Пенко ти като си бил в Швейцария, не научи ли каква е разликата между класифицирам и квалифицирам? А в Япония не те ли научиха, пред защото да пишеш запетая? И накрая учил в 4 държави а незнаеш, че се пише вакуум! Много е жалко, когато освен да си мрънкач да си и дребнав. Продължавай с мрънкането, ако ще и в Сорбоната да си учил, все тая като не можеш да понасяш собственият си народ и държава. Кога се местиш във Франция?

Хе-хе... Присмял се хърбел на щърбел...
Хайде да броим колко са грешките в цитирания текст. Smiley

# 746

Хе-хе... Присмял се хърбел на щърбел...
Хайде да броим колко са грешките в цитирания текст. Smiley
Ако искаш ги брой. Само че не аз започвам този спор, кой как пише и какви думи използва. За мен това е дребнавост и губене на истинският смисъл.

# 747
Само че не аз започвам този спор, кой как пише и какви думи използва. За мен това е дребнавост и губене на истинският смисъл.

Оти се пънеш кат' слаба уфсъ на баир тогази, да доказваш кой по-ентелегентен?

Апропо, масово в тъдявашните писания особен смисъл не забелязвам. Ни истински, ни лъжлив. Забавлявате се основно с дребнави ежби и мерене на его.

# 748
  • Варна
С твоя акъл вярно не съм на едно, то си личи и по изказа ти и по вижданията ти и по доводите, които ползваш. А, за парите е много лош вкус да си ги мерим, накрая да не се окаже, че ти не си ми на нивото... Страшен похват за водене на дебат и за утвърждаване имаш. Какво ми задаваш въпроси като картечница, тоя похват се ползва във вербален спор за да объркаш отсрещния, ползва се от пишман журналистки. Май много си прекалил с жълтата преса, то и затова "сензационните" ти лъжливи твърдения как не обичам народа си Simple Smile. Хем пък съм от Възраждане хем така... Вземете се уточнете.

https://www.onlinerechnik.com/duma/%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%B … D1%80%D0%B0%D0%BC

Ей ти определение за "класифицирам", ти вярно си бил много ограничен. Тоя казармения хумор за антрополога и биолога е много нелеп извън стените на казармата с ниските чинове където IQ-то рязко нараства щом прекрачиш прага за навън. Сигурно си от хората, които си мислят, че "предприемач" се ползва само за строител.

И между другото Nohope досега ти търпях напъните, но до тук бяхме с моята толерантност.

Ти си човека който мрази родината си, вероятно обаче обича държавата си. Хора като теб, които им харесва статуквото, харесва им в блатото, хора които намират диалога за мрънкане и реване (защото явно не е мъжкарско или нещо ги настъпваме по мазола или интереса). А как без критика, без разговор ще започне някаква промяна? Някой ще дойде да ни "спасява"? Ти си от хората, които им харесва да живеят явно без правила и искаш да си правиш каквото искаш и оправдаваш всички нелепости около нас. Кой народ защитаваш ти и от какво? Защото аз един народ имам - българския, и една родина - България и не ми харесва какво се случва нито с народа ми и в какво се превръща, нито с родината ми и не се притеснявам да го кажа.

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 08:59 от Penkoman

# 749
Nohope, никой ме е перфектен. Всеки допуска грешки. Но знаеш ли каква е разликата между теб и пенкоман? Той е отворен да се учи, отворен е да се развива и самоусъвършенства, а ти си един твърдоглав инат, със закостеняло мислене, който смята, че си е добре и не желае да подобрява нищо. Нагласата е важна. При теб тя е само тухли на килограм, качеството няма значение, важно е само количеството. И преди съм забелязвал начина ти на мислене и изказванията ти. Бях останал с впечатлението че си герберист, приближен на властта. Точно много от хората близки то статуквото разсъждават по този начин. Затова държавата ни е на тоя хал. И да ми говориш, че някой мразел народа си, защото бил мрънкал, е смешно. Навсякъде по света каймака на обществото критикува и има високи изисквания, само у нас се възприема за мрънкане. Пенкоман ти каза ясно - народа забогатя изкуствено, излезе от селото, но си запази простотията, дори я повиши. Ако ти не можеш да разбереш как това вреди на качеството на живот, това е лично твой проблем.

Общи условия

Активация на акаунт