Професията при избора на партньор

• 6 411
  • 129
  •   1
Отговори
# 30
  • София
О, Примадона, като каза учител...
И аз вече бягам от такива. Излъгах се 2-3 пъти за някаква начална комуникация, нали сме колеги... Не, не и не.
Също така - сервитьор и готвач.
Въобще професии, при които се работи много часове. Ако мъжът няма време и се виждаме 1 път месечно, за какво ми е?
Полицаите и те са в тази категория, особено редовите в София, със всичките дежурства, мачове, събития....

# 31
С моряк, капитан и подобни - не - не исках да съм вечната Пенелопа.
Военните  по някакъв начин ме отблъсваха с един определен манталитет. Както и с миризливи чорапи.
Застрахователени агенти с мазно, угодническо поведение и липса на ценности.
Бях получила много ефектно признание в любов от транжор - но поради разбираеми причини се въздържах да отвърна на чувствата му.

Към останалите професии не съм имала особени предразсъдъци. Все пак има и по-кофти варианти от някои недолюбвани професии - като например - безработен.

# 32
Част от вече бившите военни, които познавам не са съвсем наред.

# 33
  • София
По-скоро бих се хванала с някой временно безработен, отколкото с някой вечно зает.

# 34
Въпросът е как ще разбреш дали е временно, или перменентно състояние. Безработният и кахърен мъж е в пъти по-трудно търпим от ангажирания.

# 35
По-скоро бих се хванала с някой временно безработен, отколкото с някой вечно зает.
Аз пък никога. Не фактът, че е временно безработен, а самият факт, че безработен мъж търси половинка и ходи по срещи.

Според мен свестните мъже (а и жени) не вкарват още някого в батака и първо си оправят живота, преди да ходят по любов.

# 36
Интересна тема сте подхванали, никога не се бях замисляла, но според наблюденията ми не бих се хванала с брокер на имоти. Всички, които познавам, са нагли, самонадеяни и със самочувствие без покритие. Сигурно има и свестни, но не съм попадала на тях.

# 37
  • София
Ами примерно, ако се познаваме към месец и виждам че си търси работа/не си търси работа и то е ясно.
Примерно, съм се срещала с хора, които работят сезонно - повече през лятото и септември имат повече свободно време и излизат по срещи.
Може би защото и аз съм била на сезонна работа и знам как е.
Не говоря за батак, а за временна почивка.

# 38
  • София
Мъж без работа е трагедия, вероятно най-гадния тип мъж, непоносим.

Не съм подбирала мъже по професия никога. Важно е да са доволни от работата си и да не са с манталитет на неудачник. Иначе не е лошо да сме със сходен стандарт, защото нито имам желание да плащам бирата на някого, нито някой да ми купува Бъркин.

# 39
Прекрасно е, че сме различни, и за всички хора се намира подходящ партньор Simple Smile Има толкова различни модели на семейства и организация на времето, в които никога не бих живяла, но това не пречи други хора да са щастливи при прилагането им.
При избора си на партньор гледах не какво работи, а дали е отговорен, амбициозен, дали има желание да напредва и да не спира да учи цял живот. Един такъв човек каквото и да работи, винаги ще успее. Докато един инертен тип дори и с най-доброто образование и професия, ще си тъпче на едно място цял живот. А това е нещо, което на мен не ми харесва и не го искам като пример и модел за децата си.

# 40
Имам предрасъдъци към адвокатите - дървени философи, винаги увъртат, многословни и нахални. Joy

# 41
  • По света и у нас
Възможно е адвокатът да е кариерно деформиран и да ти крои шапката как да те зачука ако нещат не вървят.

# 42
Да, има професии, които не бих искала в партньор. Например,професии, които ми се струват морално проблемни. Много ценя и уважавам военни и полицаи, мъжки мъже са, хора на честта, но не бих могла да създам семейство с такъв. Друго включва разни екстремни алпинисти, формула 1, и други рискови професии. Всякакви престъпници също изключвам, включително и с бели якички.  Не бих създала семейство и с адвокат Simple Smile, въпреки, че мъжът ми е от семейство на такива и има афинитет към закони.

Присъединявам се към това мнение цялостно, а относно подчертаното - не исках да го казвам, но мисля същото. Бих имала резерви към полицаи, следователи, пожарникари, не бих могла да създам семейство с такъв, няма да мога да спя спокойно заради естеството на работата им. Военните са no-no. Де, що познавам семейни ситуации с военни в обкръжението, там е контрол и доминантност на стероиди - всички от жената до децата козируват, слушат и изпълняват. Адвокатите са готини, но често ги хваща критическата след определена възраст и си развалят семействата с някое младо гадже, кръшкачи си падат. Поне по мои наблюдения. Който е създал ново семейство с младо гадже, все адвокат е бил!

# 43
  • Out of the Mix
Скрит текст:
Аз пък никога. Не фактът, че е временно безработен, а самият факт, че безработен мъж търси половинка и ходи по срещи.

Според мен свестните мъже (а и жени) не вкарват още някого в батака и първо си оправят живота, преди да ходят по любов.
Всякакви ходят по срещи.
Греда може да се удари двупосочно, и професията не е проблемът в началото.
Манди, ще се учудиш, въпреки че трябва да ти е ясно, че много се хващат с някого, за да му "оправи" живота, или покрай него си оправя живота, бива "издърпан", "пушнат" под една, или друга форма.
Двама "готови", имащи си всичко рядко се срещат, и наистина да се съберат по симпатия, гледащи единствено чувствата и емоцията, създавани и прииждащи един към друг.

Бриджит, имам "професионално - фамилно" изкривяване, и юристите са ми сухари и надувковци, повечето без покритие и една искова молба без грешка и безупречна не могат да напишат, също и са некадърни. Повечето остават посредствени. Прокурори и съдии голяма част са параноици и с годините стават много зле. Иначе има много "разтропани" адвокатки.

Полицаите за мен са утайка, огромната част, прости на калъф.
Тук-таме има по някой интелигентен, занимаващ се с по-сложни направления на "полицайщината".

За "новите" семейства, не е до професията, но явно твоята извадка е такава. Wink

# 44
  • пустинята Гоби
Голямо значение има професията, не в смисъл на някаква конкретна, а по-скоро като амбиция да се развива човек и да живее добре. Като си млад ти е все тая, но след определена възраст се оценяват неща като образование, добри доходи и прочие, които вървят ръка за ръка с определени професии.

Общи условия

Активация на акаунт