Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета. Януари 2025

• 167 768
  • 2 216
  •   1
Отговори
# 165
Само аз ли работих днес? Imp
Едва ви изчетох. Поне ви видях.
Копче, Ани, Мими, Сиска, Пепси, Ал, Дез - обичайните заподозрени, прекрасни както всеки път. Анджи ме уби - великолепна с чехлите като завършек.
Надя ( и детенце) няма как да пропусна и Све, феерична и красива. Наде, благодаря за обобщението на революционната идея - аз така си ям от години, защото обичам мазнини и протеини, а хич без въглехидрати не бива. В комбинация с добрия ген, съм наместила картинката като цяло.
В нашето семейство след 14 години извън България, мъж и щерка чуждиците за нищо ги нямат ( те освен английски ползват и малтийски свободно). Аз обаче съм явно достатъчно руса и не мога да смесвам езици. Редките случаи когато използвам чужда думичка са тук в темата, за да не личи колко съм старомодна. Признавам си, че ми става мъчно когато дъщеря ми изпитва затруднение да намери правилната българска дума, за разлика от мен тя и в къщи не ползва нашият език. И се чудя един ден кой ще научи нейното дете от смесен брак на правилен български - аз ще дам всичко от себе си това да се случи. Всъщност по-важна е добрата комуникация независимо какъв микс от езици ще се говори. Зет ми много сладко казва - обичам те.
Я кажете маслиново зелено с какъв цвят бихте комбинирали?
Подготвям пет работни сета за следващата седмица и искам да облека плетената си пола от Манго в този нюанс.

# 166
За много години, красиви и стилни момичета!

Всички, които успях да видя, са прекрасни.

Темата беше много уютна, надявам се да се запази такава.

# 167
Dez, някой ден като решиш пак да ходиш в Мароко и няма с кой  ми пиши 🤣.
Задължително ще пиша, няма шега. Hug Дори тайфа ще съберем. Grinning

За миксирането на езици - у нас важи твърдото правило да си завършиш изречението на езика на който си започнал. Пуризъм отвсякъде. Stuck Out Tongue
(Не знам дали ще усетите хумора, или ще ми се развика някой. Joy )
Често ръся чехизми без да се усетя (гавРан например), и възмущавам или разсмивам хората.
Най-пресният ми спомен е от тази година, в една пекарна поисках "завъртяна" баница. Ами да си пишат кое как се казва, запънах се, значи. Blush Човекът се засмя, каза, че е вита баница, но завъртяна баница му харесвало повече.

Магни, маслиново зелено с бяло ми харесва много като комбинация. Някъде назад бях пускала снимки от Пинтерест които ме бяха ударили в сърцето.

# 168
  • Пловдив
Маслинено зелено бих комбинирала със светлите нюанси на кафявото- екрю, ванилия, бежово. Може и горчица, но аз не го харесвам този цвят.

Благодаря за новата тема, Ал!

Не съм против унифицирането на езиците, въпреки че се старая да избягвам чуждици, но определено съм против явните, груби закачки.

# 169
Цитат
Я кажете маслиново зелено с какъв цвят бихте комбинирали?
Magni, с бяло
Скрит текст:

с различни нюанси на бежово, кафяво
Скрит текст:

много хубаво застава до златисто:
Скрит текст:
и с черно
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 03:46 от Sweta

# 170
Маслинено зелено бих комбинирала с цикламено или някакво светло розово.
На блондитата много им отива розово.Simple Smile

# 171
За езиците и смесването - само да спомена, един колега поляк имам, който без друго говори трагичен английски, за нивото на което е, но върха е когато категорично говори за “джигитализейшън” . Извинявам се трудно ми беше да си го представя написано на английски.

През последните 30 г. повече говоря и пиша на английски, нО правописът на български смятам за много важен. Имала съм колеги българи на високи длъжности, които ми е било много неудобно да коригирам или дори срам да чета какво/как са писали…
Много уважавам рубриките на проф. Владко Мурдаров

Маслинено зелен милитари панталон комбинирам с червено/оранжева блуза и бордо велурени боти.

# 172
Толкова смела не съм за червено и розово. Явно ще остане набелязаната от мен с екрю и камел. С черно най-ми харесва, но исках да изляза от обичайната си рамка. В бяло нямам нищо за хладно време.

# 173
Добро утро, прекрасни!
Честити придобивки на всички, много ми допаднаха нещата ви. Светлите палта специално отбелязвам, разкошни, като за вас правени!
Тъмно зелено много носех преди време и още имам дрехи в този цвят. Тази година ми е в плановете да възстановя употребата му, още повече, че в гардероба ми се насъбраха и нови зелени придобивки. Подарих си зелената чанта преди време и сега малко страдам, защото беше приказен цвят, но ще намеря нова. Моята беше офис модел, който не ми вършеше кой знае колко работа, а приятелката ми я скъса от носене.
На Дез предложенията с бяло са страхотни, съвсем като за мен, както и тези на Света.
Магни, при липса на бели зимни дрехи бих ти препоръчала един обикновен шал в бяло или екрю. Баба ми носеше основно такъв навремето. На мен някак не ми беше хрумнало да си купя, но дъщеря ми си взе тази зима и съм впечатлена колко свежест и шик внася във всеки тоалет.
Скрит текст:
Друго, което винаги съм искала да опитам и аз са комбинации с розово и прасковено. Разкошни ми се струват, но пак сякаш имат нужда от щипка бяло за да се получи тази пролетна, жизнерадостна палитра.
Скрит текст:

И нещо, което ме накара да зяпна - докато търсих подходящи снимки ми попадна ей това, на което пишеше, че е тренд, със съответното име. Надявам да е шега, определено не бих се зарадвала да го видя по улиците.Joy
Скрит текст:
Чакам традиционно първият си нов парфюм за годината-така де, скучният януари да се отбележи подобаващо! Joy
За Мароко и такива вкуснотии и аз съм кандидат! Simple Smile
Гърло ме боли от ранна утрин, тъкмо се пооправих и нещо пак ме подхвана!

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 09:31 от silver pearl

# 174
Magni, за маслинено зелено - много благодатен цвят за съчетаване, ето малко природно вдъхновение, без яркост

Мими, полото от Зара на G&B
линк
за размер не знам....
не знам и как ще се държи материята след пране

Вчера и аз работих, днес до обяд и не трябва да се разсейвам тук 😃
Харесах си пола и сако покрай палтото на Марджи. За другата есен/зима

# 175
Добро утро!
Света, Силвър и Ал страхотни цветни комбинации за маслина, ще разчупя и аз!
Благодаря за полото, искам да го поръчам, двоумя се за номер, нагоре варират много!
Мариета, щерка ми каза, че моето произношение на английски е ears cancer!
Права е! 🤣
Ех, начи вчера до магазина с гривната харесах страхотен бял шал...и понеже нямам с какво да го нося не говзех.

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 09:31 от mimi.7299

# 176
  • Sofia
Магни, маслиново зеленото е много благодатен за комбиниране цвят (не съм видяла точния нюанс на твоето). С бяло, екрю, прасковено, розово, оранжево, кафяво, сиво и дори с бордо , тюркоазено и светло лилаво.

Скрит текст:

Ал, благодаря за линка към Зара,  това копринено кашмирено пуловерче исках да купя в началото на намалението,  но нямаше моя номер, сега успях. Grinning
Май ще се носи с потниче отдолу, че всичко ще е на показ.

# 177
Трябвало е да го вземеш шала, Мими! Аз определено ще заемам често тоя на отрочето, че даже е някаква материя, която не пуска бял мъх върху тъмни палта. С един сив се измъчих да си четкам палтото.
Лелее, с лавандула също е много красиво зеленото!

# 178
  • София
Скрит текст:
Копче, тези джапанки Crocs не са за теб. Първо номерата им са уголемени и обхващат два размера и второ са много широки. Не са за тесен крак. Имам ги същите.
Скрит текст:
Благодаря ти, че ме предупреди! Flowers Hibiscus
Дойдоха ми джапанките днес и ги върнах! Ходилото правилно влиза в "легенчето", определено за него, но има голямо отстояние от свода на ходилото до презрамките на джапанката. Ми то направо ще ги загубя като ходя! За по пухкави крачета са, явно! Е, няма да имам Кроксове, то се видя!
За нищо. 🙂 Ако все пак искаш нещо Crocs, които са изключително удобни и дълговечни, но ако намериш сред тях своя модел, то погледни тези. Показвам само модела, ти ще си намериш цвят и приятна цена, защото това го можеш и сама. Те не са толкова широки нито настрани, нито във височина. За малък номер стоят изключително кокетно и са много удобни.
Скрит текст:
На мен са ми тесни на височина, аз не съм с много широк крак, но съм с висок свод и в жегата ми се подуват крачката, та става още по-зле.
ДиаМиа, благодаря ти за предложението Flowers Hibiscus ! Но, аз търся нещо с разделител между пръстите. Харесвам и много нося такива и твърдо вярвам, че ще ме предпазят или поне забавят образуването на онова кокалче. Иначе, такива обикновени, в къщи нося на Найк и са ми супер удобни, защото са ергономични. Ще си взема вероятно един розов Найк за плажа, че да мирясам. Satisfied

Похвалих ли се с тази жилетка от Тему? Не помня вече...
100% вълна. Много мекичка и приятна! А цветът на живо още по хубав!

Докато съм на вълна Тему, да кажа още, че съм поръчала 2 копринени калъфки от там и си ги чакам сега. Като дойдат ще споделя.

За покупки щях още нещо да пиша..... А, да!
Лентичките за избелване на зъби! Тези, които показах тук преди време на Crest! Работят при мен! HugНаправих 10дневен курс с тях и видимо усмивката ми се поизсветли. Виждам си сама прогреса. Сега оставих останалите 4 пакетчета за поддръжка. Следващият път ще взема по силните в по голяма кутия!

Копче, за акаунта ѝ в инста говоря, че няма нови неща.
Ааааа, разбрах те! Аз Инста нямам и не го отварям изобщо, освен ако вие не пуснете някой линк за нещо там.

Относно "Глюкозната революция" не знам кое точно не работи. При мен работи. В книгата се описват начините за избягване на пикове на глюкозата.
Наде, точно ти си нагледен пример, колко добре работи! Радвам се за резултатите ти! Винаги си топ! Hug
Благодаря за смляната информацията! Добре сдъвкана и поднесена на тепсия! Heart Eyes

Благодарности към Копче, че ми припомни за абонамента ми в Сторител. 💐 Не бих се хванала за думата “революция” в заглавието на обсъжданата книга. Смятам, че е маркетингов трик да се продава нещо, което е известно и работи, но е удобно събрано в едно четиво.
Никой нищо не ти продава! Просто обясненото в книгата ти помага да нагласиш пъзела по работещ начин за тялото ти.

Харпи, ти пък какви килограми гониш? Ми ти си на изчезване, бе мила! Hug

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 09:41 от kopche

# 179
  • София
Скрит текст:
Аз съвсем встрани от темата, но някой може да помогне. Единствено този сайт не подлежи на увеличение на шрифта /чета на телефона и това е тормоз/. Как да го надхитря? Ето така ми излизат всички сайтове /с този размер шрифт/

А така форумът:

Не помагат настройки нито на телефона, нито на браузъра. Хелп!
Папурче, виждам че ползвам мобилната версия, която за мен е супер дефектна и бъгава. Ползвам/й винаги пълната версия на форума на телефона си. Разликата е огромна. Никога не съм имала проблем със шрифта от тогава на нито едно устройство.  Мобилната версия има проблем с автоматичното оразмеряване на текста/шрифта.

Глюкозната революция нищо ново не казва.При все, че последните 25+ години съм все на режими всякакви и по тази причина съм изчела доста информация, но за хора, които не са се интересували задълбочено е интересна.Имам и двете книги.Подкрепям мнението на Харпи.

Сиска, така е. Никога не съм се интересувала задълбочено. Никога не съм правила режим. Никога не съм спазвала диети. Никога. И да -Глюкозната казва много неща. Четене с разбиране се иска. Новото е вътре в пъзела. Коя е втората книга? Бих прочела и нея. Thinking

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 11:12 от kopche

Общи условия

Активация на акаунт